Beauty op reis

Beauty door Redactie

Als je op vakantie gaat, kun je moeilijk ál je beauty artikelen meenemen. Een selectie van de favoriete, most-needed items is dan wel errug handig. Ik help je ermee!

Neem áltijd je dagcrème mee. No matter what. Liefst eentje met een SPF-factor (zonnefactor).

Koop reisverpakkingen; oftewel miniaturen van je normale producten. Bijvoorbeeld:

Vergeet absoluut je reinigingsproducten niet! Dus je facewash en reinigingsmilk of lotion.

Neem je waterproof mascara mee, die is onmisbaar!

Denk aan je zonneproducten: dus een grote fles/spray zonnebrandcrème met hoge factor en een grote pot after-sun.

Laat je foundation en poeder lekker thuis, hoogstens een potje bronzing powder voor een zomerse glow. Meer is echt niet nodig!

Kies zorgvuldig je parfum uit; je gaat toch geen zes flesjes meenemen. Gebruik in de zon ook alleen parfum die niet op alcoholische basis is, daarvan krijg je vlekken tijdens het zonnen! Een goede 'zomerparfum' is bijvoorbeeld:

Stop ook zéker een goede bodyscrub in je tas. Die gebruik je voor het zonnen (niet nét van tevoren maar de avond van tevoren); deze zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden, en hierdoor wordt je huid gladder en wordt -ie sneller en mooier bruin. Scrub ook ná het zonnen (weer eventjes een tijdje tussenlaten) je huid regelmatig. Wees niet bang dat 'het bruine laagje eraf gaat', dit is meestal niet het geval maar je krijgt wel een lekker fris tintje en je huid wordt weer voorbereid op de volgende zonbeurt.

Neem één kleurenpaletje mee (bijvoorbeeld met zes kleurtjes oogschaduw) voor 's avonds. Allemaal losse potjes is ook maar lastig. Bijvoorbeeld:

Neem zéker een scheermesje met goede scheergel mee. Ongewenste haartjes in je oksels, op je benen en bij je bikinilijn zijn natuurlijk not done in de zomer!

Vergeet ook je haar niet te verzorgen in de zomer! Een goede shampoo, conditioner en verzorgende haarspray zijn een must! Neem ook een speciale zonnespray voor je haartjes mee. Bijvoorbeeld:

Spray voor je haar als je in de zon gaat van Guhl, €7,-

Ook je lippen vereisen een speciale aandacht in de zomer. Goed smeren met speciale lipbalsem met SPF-factor dus!

Laat de föhn, krul- en steiltang maar lekker thuis. In de zomer is de trend een nonchalant kapsel, die lekker door de zon gedroogd is.

Neem een transparant nagellakje mee voor op je vingernagels en een vrolijk kleurtje voor je teennagels, bijvoorbeeld felroze of limegroen.