News

Het lijkt er op dat de app Houseparty je telefoon kan hacken

Nu iedereen in quarantaine zit, is het niet mogelijk om elkaar in real life te zien. Veel mensen dachten de perfecte oplossing gevonden te hebben, om via de app Houseparty elkaar toch nog te zien. Je kan hierop videobellen met meerdere vrienden of familieleden tegelijk. Hoe leuk dit ook klinkt, er zit helaas ook een keerzijde aan deze app. Er bestaat namelijk een kans dat de app je telefoon hackt…

Gebruikers zijn gehackt via Houseparty

De app werd enorm populair nadat iedereen in lockdown kwam te zitten, maar dit veranderde toen de Spotify-accounts, PayPal en bankrekeningen gehackt waren. Dit gebeurde nadat ze Houseparty hadden gedownload. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en al snel werd de app door veel gebruikers verwijderd. 

View post on Twitter

Houseparty ontkent het hacken

Epic Games, de beheerders van Houseparty, spreekt deze beschuldiging tegen. “We hebben geen bewijs gevonden dat er een verband bestaat tussen Houseparty en de vergelijkingen van andere niet-gerelateerde accounts,” zegt de woordvoerder van het bedrijf tegen The Sun. “Als algemene regel stellen we voor dat alle gebruikers unieke wachtwoorden kiezen bij het aanmaken van online accounts op elk platform,” wordt hieraan toegevoegd. Wij zijn benieuwd hoe dit verder afloopt.
 

View post on Twitter

Op een veilige manier de quarantaine overleven met je vriendinnen? Dan moeten jullie deze app zeker uitproberen.

Bron: rtlnieuws.nl, thesun.co.uk | Beeld: Getty Images

Must reads 👀