Beauty

Mee-eters

Veel meiden hebben mee-eters op hun neus, wangen of kin. Heel vervelend, maar je kunt ze gemakkelijk verwijderen (én je houdt er geen littekens aan over, zoals wanneer je puistjes uitknijpt). Ik bespreek de verschillende methodes!

Van tevoren

Van tevoren is het altijd slim om even te stomen. Je poriën gaan dan open staan en de mee-eters zijn dan makkelijker te verwijderen. Kook gewoon een volle kan water, giet het in een schaal en ga erboven hangen met een handdoek over je hoofd heen. Een gezichtssauna (bv. van Braun of Philips) kan natuurlijk ook.

Philips Gezichtssauna, 27,-

Met een speciale pad verwijderen

Er bestaan pads, oftewel strips, die je op je neus plakt en na tien minuutjes eraf trekt, er zitten dan een heleboel mee-eters in. Je koopt ze bij de drogist, voor een paar euro.

 NIVEA Visage Clear-Up Strip is speciaal ontwikkeld voor de extra intensieve reiniging van de poriën van de T-zone (neus, kin en voorhoofd) die vaak verstopt zitten met vuil, vet, make-up en mee-eters. De strip bevat een speciaal ingrediënt dat in combinatie met water geactiveerd wordt. Dit ingrediënt bindt zich aan het vuil (make-upresten, talg of mee-eters) in de poriën. Bij het verwijderen van de strip worden deze onzuiverheden meegetrokken. De strip met fruitzuren en een heerlijke limoengeur geeft je huid een fris en schoon gevoel.

Met een lepeltje

Er bestaan speciale lepeltjes (officieel heten ze 'comedonen-lepeltjes') met een klein gaatje in het 'voorstukje', die je over de mee-eter heenzet en dan drukt. Zo komt de mee-eter eruit. Wel altijd het lepeltje goed desinfecteren!

Zelf uitknijpen

Na een stoombadje kun je ook zelf je mee-eters uitknijpen (net als met een puistje). Zorg er wel altijd voor dat je schone vingers hebt en pak áltijd een tissue tussen je vingertoppen!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved