Beauty

Waxen? Dit zijn de verschillende wax soorten op een rijtje

Het liefst zou jij je benen nooit meer willen scheren, maar tegelijkertijd wil je ook geen lichaamsbeharing meer. Gelukkig is dit mogelijk, want naast dat scheren kun je je ook laten waxen. Een goede methode om van die ongewenste haren af te komen. Er zijn verschillende wax soorten, dus het is belangrijk dat je je hier eerst even in verdiept. 

Waxen soorten: suiker wax
Suiker wax is een natuurlijke methode van waxen. Suiker wax bestaat uit water, suiker en citroensap. Het geheel is een soort klei, die je op de huid kunt smeren. De suiker wax hecht zicht enkel aan de haren – en dus niet aan de huid – waardoor deze methode minder pijnlijk aanvoelt.

Je kunt suiker wax kopen, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. In dit artikel lees je hoe je de suiker wax zelf kunt maken.

Waxen soorten: wax strips
Wax strips kun je voor een prikkie kopen bij de drogist. Deze methode is heel makkelijk zelf uit te voeren. Je legt de wax strip op je huid, wrijft er enkele seconden overheen – volg de instructies van de verpakking – en vervolgens trek je de waxstrip als een pleister van je lichaam. De haartjes trek je mee. 
Waxen soorten: film wax
Filmwax is wanneer deze koud is hard. Op het moment dat je de filmwax verwarmt wordt het een soort van siroop. Je brengt de filmwax, wanneer deze warm en zacht genoeg is, aan op de huid. Druk de filmwax even aan, en trek de wax daarna met snelheid van het lichaam. Bij filmwax wordt er geen gebruik gemaakt van strips.

Waxen soorten: crème wax
Je kunt ook kiezen voor crème wax, beter bekend als ontharingscrème. Deze manier van waxen is erg gebruiksvriendelijk, doet geen pijn en kost minder tijd dan de andere methodes. Het enige wat je hoeft te doen is de crème op je lichaam smeren, waarna de haartjes verdwijnen. 

Beeld: iStock