Beauty

Puistjes

Veel meiden hebben veel last van puistjes en weten echt niet wat er aan te doen. Hier vind je de dingen die echt superbelangrijk zijn om puistjes tegen te gaan. Natuurlijk kun je toch nog puistjes houden, ook al doe je alle dingen goed, maar dan hoort nu eenmaal bij de puberteit en je jonge huid! Maar je kunt de natuur wel een klein handje helpen met de volgende tips. Succes!

Reinigen
Reinig je gezicht 's morgens en 's avonds. Liefst met én een reinigingsgel (of wash) óf een reinigingslotion. Sluit 's morgens af met een dagcrème. Zorg dat de producten bij elkaar passen, dus liefst van hetzelfde merk. Nivea, Garnier, Biodermal etc. zijn allemaal goede merken.

Water
Drink véél water. Twee liter op een dag is echt goed! Neem gewoon een flesje overal mee naar toe.

Eet gezond
Gezond eten is een must. Dus lekker veel fruit en groente (vind je dat saai of vies? Snijd het dan eens leuk en leg het creatief op een mooi bord, maak er leuke figuurtjes mee etc. Of rijg ze aan een prikker of maak groente & fruit 'frietjes'. Crea bea én gezond!). Vervang sladressing door een olijfolie vinaigrette, eet magere mayo, pure chocola in plaats van melk of wit, en minder chips.

Niet pulken
Zit niet aan je puistjes te krabben of te pulken. Heb je écht een joekel, maak je handen dan goed schoon en pak twee tissues en druk 'm voorzichtig uit.

Geen foundation
Een laag foundation of poeder lijkt een oplossing, maar is het niet. Zelfs de beste foundation dekt je puistjes niet, en het verstopt je poriën als die niet schoon zijn. Dus als je puistjes hebt, maakt foundation het alleen maar erger.

Werkt dit niet?
Doe je alles maar blijf je puistjes houden? Ga dan eens naar de huisarts of schoonheidsspecialiste. Die kunnen je speciale zalfjes (bv. Benzac gel) of behandelingen geven. Soms wordt het zelfs vergoed door de verzekering!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved