Lifestyle

Jarig tijdens quarantaine? Zo kun je het tóch een beetje vieren

Door het coronavirus moeten we allemaal zoveel mogelijk binnenblijven. Dat is sowieso al niet leuk, maar zeker niet wanneer je jarig bent. Leuk, zo’n verjaardagsfeestje zonder visite. Helaas zullen er genoeg mensen zijn die dit herkennen. Dat je geen feestje mag houden betekent alleen niet dat je het helemaal niet mag vieren. Ben jij jarig tijdens quarantaine? Dan kun je het met deze tips misschien tóch nog een beetje vieren.

Jarig tijdens quarantaine ❀ Taart bakken
Bij een verjaardag hoort taart. Jarig tijdens quarantaine? Daar hoort ook gewoon taart bij. Tover daarom je bak-skills tevoorschijn en bak een heerlijke taart voor je eigen verjaardag. En voordat je een stukje eet, moet je natuurlijk wel kaarsjes uitblazen. Ook dat mag niet vergeten worden.

Jarig tijdens quarantaine ❀ Videobellen met vrienden / familie
Vrienden en familie kunnen er op jouw verjaardag niet fysiek zijn, maar wel virtueel. Je kunt toch nog met ze kletsen via een videoverbindingen. Je kunt met iedereen individueel bellen, maar je kunt ook met z’n allen videobellen via de app Houseparty. Hartstikke gezellig!

Jarig tijdens quarantaine ❀ Doe tóch die feestelijke outfit aan
Blijf juist deze dag niet de hele dag in je onesie of pyjama zitten, maar trek gewoon die verjaardagsoutfit aan die je al die weken al in gedachten had. Als je je feestelijk kleedt, zul je je ook gelijk een stuk feestelijker voelen.

Jarig tijdens quarantaine ❀ Hang slingers op
Een verjaardag is niet compleet zonder slingers, dus hang deze voor je eigen gevoel op. Ja, je zult in dit geval alleen wel echt je eigen slingers op moeten hangen, maar dat mag de pret niet drukken. Doe een leuke playlist aan, en versier vrolijk het huis. Aan de versiering kan het dan in ieder geval niet liggen ;-).

Jarig tijdens quarantaine ❀ Jouw favoriete gerecht koken
Het is jouw dag, en daarom mag je jezelf best een beetje verwennen. Kook dan ook jouw lievelingsmaaltje en geniet ervan. Natuurlijk mag een lekker toetje ook niet ontbreken. Vandaag gaat het even niet om de lijn of sporten: jezelf verwennen is jouw enige taak! Niet zo van het koken? Dan is dit dé dag om thuisbezorgd in te schakelen.

Familie / vrienden jarig tijdens quarantaine
Is iemand van jouw familieleden of vrienden jarig tijdens quarantaine? Zorg er dan voor dat diegene zich tóch een beetje jarig voelt. Hoe je dat doet? Zo voelen jouw jarige vrienden toch nog jarig tijdens quarantaine:

❀ Cadeautje bij huis van jarige laten bezorgen
❀ Verjaardagskaartje sturen
❀ De jarige (video)bellen

Beeld: iStock

Must reads 👀