Beauty

Je haar in de zon

Net als je huid en je lippen moet je ook je haar in de zomer extra verwennen. Je haar kan namelijk wel eens héél vervelend uitdrogen door alle zonnestralen, of ernstig beschadigen. Ook zeewater en chloor kan je haar aantastten, waardoor het slap, futloos en poreus wordt en makkelijk af kan breken. En dat willen we natuurlijk niet hebben! Lees verder om alles te weten over wat je met je haar moet doen in de zon.

Standaard verzorging
Zorg dat je je haar wast met een goede, verzorgende shampoo die bij jouw haartype past. Gebruik dus geen anti-roos shampoo 'omdat die toevallig in de douche stond' als je geen roos hebt, hetzelfde geldt voor shampoos voor gekleurd of gepermanent haar als je dat niet hebt. In de zomer ben je snel geneigd je haar elke dag te wassen (zeker na het zwemmen), maar dit is niet altijd goed. Eventjes uitspoelen met lauw water is soms ook prima.
Na het wassen met de shampoo is het slim om 1 à 2 keer per week een conditioner te gebruiken, liefst van hetzelfde merk als je shampoo en wederom voor jouw type haar.

Extra verzorging
Na de standaard verzorging van shampoo & conditioner moet je in de zomer ook nog wat extra verzorging toevoegen. Dat kan een haarmasker zijn één keer per week, maar ook een speciale haarzonnespray (dus gewoon zonnebrand, maar dan speciaal voor je haar). Kijk wat het beste bij jouw haartype past. Een aantal voorbeelden:

Suncare crème van Guhl, 6,-

Speciale hair treatment om je haar te beschermen tegen de zon, Lancaster, 18,-

Shine & Sunprotect crème van Ojon, 22,-

Voor

Voordat je de zon in gaat gebruik je een speciale olie of spray (net als voor je huid) om je haar te beschermen. Het is handig als het product waterproof is, zodat je haar beschermd wordt tegen chloor en zeewater. Breng het product wel elke keer opnieuw aan als je in het water bent geweest. Een aantal voorbeelden:

Spray voor je haar als je in de zon gaat van Guhl, 7,-

Shiseido's refreshing sun protecting haarspray met SPF 15, 21,50

Clarins suncare oliespray met SPF 4, 22,50

Haarserum met vitamine B (de favoriet van Victoria Beckham!) van Korres, 14,-

After

Na het zonnen gebruik je een after-sun voor je huid om die lekker te verzorgen. Dat moet je ook bij je haar doen! Er bestaan speciale after-sun producten voor je haar, in de vorm van mousse, spray of milk. Een aantal voorbeelden:

Zwitsal After-sun zonneschuim, 8,60

After-sun mist voor je haar van Phyto, 19,-

En verder...

- Probeer je haar niet te föhnen in de zomer, maar laat het lekker in de zon opdrogen

- Na het wassen kun je een of twee vlechtjes in je haar maken, en die op laten drogen. De ultieme beachlook!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved