Beauty

Je voeten in de zomer

In de zomer draag je natuurlijk vaak open schoenen, en je voeten zijn dan échte eyecatchers. Vooral je teennagels verdienen daarom een extra opkikkertje en mogen er stralend uitzien! Lees hier hoe jij jouw voetjes tiptop in orde houdt in de zomer!

Stap 1
Vul een teiltje met lauwwarm water en gooi er wat badzout of een bruisbal in. Laat je voeten er inzakken en ontspan tien minuutjes lang!

Stap 2
Mocht je last hebben van eeltplekjes, verwijder die dan met een eeltrasp of puimsteen (te koop bij de drogist).

Stap 3
Gebruik een body- of voetscrub (een voetscrub is vaak wat korrelig en grover dan een gewone bodyscrub) en smeer je voeten er goed mee in, vooral je zolen!

Stap 4
Droog je voeten goed af - zeker tussen je tenen - en smeer ze royaal in met een bodylotion.

Stap 5
Wacht even totdat de lotion goed is ingetrokken en vijl daarna je teennagels bij. Liefst zo recht en kort mogelijk (niet té kort), zodat je teennagels niet kunnen gaan ingroeien.

Stap 6
Pak nu een bokkenpootje en duw je nagelriemen een stukje terug. Zijn ze erg stug, smeer ze dan eerst eventjes in met wat lotion.

Stap 7
Nu kan het lakken beginnen! Breng eerst een laagje transparante basislak aan. Goed laten drogen, en daarna een fris gekleurde lak (vooral turquoise, koraalrood, knalroze en mintgroen staan superzomers bij bruine voeten!) pakken en een nieuw laagje aanbrengen. Schiet je uit, pak dan gewoon een wattenstaafje met wat milde nagellakremover, en werk het geheel bij.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved