Fashion

Online je kleding verkopen? Zó verkoop jij je kleding sneller

Het liefst kopen wij vrouwen iedere dag nieuwe kleding. Heel leuk al die nieuwe kleding, maar die kast is toch echt wel een keer vol. Eens in de zoveel tijd is het dan ook nodig om je kast even goed uit te zoeken, en bepaalde kledingstukken weg te doen. Weggooien is zonde, maar je kleding een tweede leven geven is wel een goed idee. Wil jij online je kleding verkopen? Met deze tips verkoop jij je kleding sneller.

Maak foto’s bij daglicht
Kleuren komen veel beter over op een foto bij daglicht. En daarnaast ziet een bepaald kledingstuk er gewoon veel mooier uit wanneer er daglicht op schijnt. Eventuele kopers kunnen zo beter zien hoe het kledingstuk eruitziet en weten op die manier zeker dat ze geen miskoop gaan doen.

Doe de kleding aan
Als jij je kleding snel wilt verkopen, dan is het heel slim om de koper duidelijk te laten zien wat je wilt verkopen. Je kunt je kleding aan een hangertje hangen, of neerleggen op bed, maar de kleding wordt een stuk aantrekkelijker wanneer het gedragen wordt. Neem dus even de tijd en doe iets meer moeite door alle kleding aan te doen en een foto te nemen, want uiteindelijk zullen de kledingstukken dan veel sneller worden verkocht.
Draag sieraden
Het is een goed idee om sieraden op te doen wanneer je een foto maakt van een kledingstuk dat je wilt verkopen. Natuurlijk, je wilt het shirt verkopen en niet de ketting die je om je hals hebt, maar toch maken details de foto aantrekkelijker. Kies dus voor een minimalistische ketting of een mooi horloge, om jouw kledingstuk beter in beeld te brengen.

Denk aan de achtergrond
Gevalletje it’s all about the details: hoewel je de achtergrond niet verkoopt, is het wel heel belangrijk hoe deze eruitziet. Wanneer je op achtergrond van je foto allerlei kleding en rommel op de grond hebt liggen, gaat alle aandacht van de foto naar de achtergrond. Niet de bedoeling natuurlijk, want die aandacht moet juist gaan naar het kledingstuk dat jij verkoopt. Zorg dus het liefst voor een blanco, opgeruimde achtergrond.

Wees realistisch over de prijs
Het is logisch dat je zoveel mogelijk geld wilt verdienen aan het online verkopen van je kleding, maar probeer wel realistisch te blijven. Als jij veel te veel geld vraagt voor bepaalde items, zul je in plaats van veel geld helemaal niks krijgen, want dan wordt de kleding gewoon niet gekocht. Realiseer je dat de kleding tweedehands is, en je altijd meer zult verdienen dan wanneer je de kleding achterin de kast laat liggen.

Beeld: iStock

Must reads 👀