Nagelbijten

Beauty door Redactie

Een heleboel mensen doen het, maar ook een heleboel mensen kunnen er maar niet vanaf komen. Is het een irritante gewoonte ? Een neurotische stoornis ? Dat weet niemand. Dat het vervelend is, mag duidelijk zijn. Ik geef je een aantal tips die je kunnen helpen om te stoppen met nagelbijten.

Haal Bittex bij de apotheek. Dit is een blanke nagellak met een superbittere smaak. Als je dit op je nagels doet en je gaat bijten, krijg je zo'n ongelooflijke vieze smaak in je mond... 

Laat kunstnagels (acryl of gel) zetten. Dit is echt voor de die-hard bijters die geen uitweg meer zien. Het is niet goedkoop, maar het verandert je afgekloven nageltjes in prachtige nagels in bijvoorbeeld een mooie French Manicure stijl. Informeer bij een nagelstudio in jouw buurt voor de kosten. 

Koop een stressballetje of iets anders waar je in kan knijpen of mee kan spelen als je je bv. verveelt of als je televisie kijkt. Zorg dat je iets in je hand hebt waar je iets mee kan, zodat je niet uit frustratie gaat bijten. 

Koop katoenen handschoentjes en doe deze aan op momenten dat je denkt dat je gaat bijten. Je kunt ook op een lijstje bijhouden wanneer je bijt: voor de tv, achter de computer, op school ?