Beauty

Nagellak tips

Het is vervelend als nagellak al na één dag niet meer goed zit. Met deze tips blijft je nagellak het best zitten!

- Als je begint met lakken, zorg er dan voor dat je nagels goed schoon zijn. De nagellak blijft dan langer zitten. Maak je nagels schoon met een nagellakremover en was je handen daarna goed met zeep.
Nagellakremover van Herôme, 7,95

- Lak je nagels in dunne laagjes: Eerst een laagje basislak. Dit versterkt je nagels, en zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren (nagels kunnen verkleuren bij het gebruik van donkere kleuren nagellak. Ze worden dan gelig).
Nagelverharder van Herôme, 10,50

- Lak daarna een dun laagje in de kleur die je wil. Laat het goed drogen en lak eventueel nog een dun laagje in die kleur.

- Doe daarna nog een laagje met een topcoat. Hierdoor is je nagellak beter beschermd en blijft dus langer zitten. Vervang om de twee dagen dat laagje topcoat. Dan hoef je niet steeds je hele nagels opnieuw te lakken!
Topcoat van OPI

Je nagellak is dus opgebouwd uit 4 laagjes. Het is dan extra belangrijk dat je in dunne laagjes lakt. Hoe dikker de lagen, hoe sneller de nagellak eraf gaat.

- Als je wat minder tijd hebt, lak dan in plaats van 2 laagjes in kleur maar 1 laagje in kleur. Je kunt ook de topcoat weglaten, maar gebruik wel altijd een basislak!

- Laat de laagjes goed drogen voordat je aan een nieuw laagje begint. Tussendoor kun je bijvoorbeeld een boek gaan lezen, of tv kijken. Doe geen dingen waarbij je de kans loopt dat je nagellak beschadigd.

- Lak je nagels voordat je naar bed gaat. Ze hebben dan de hele nacht de tijd om te drogen.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved