Lifestyle

Herkenbare momenten als je een zus hebt

Sommige zussen hebben een haat-liefdeverhouding, terwijl andere altijd beste vriendinnen zijn. Je zus is natuurlijk voor altijd familie en je zal onvoorwaardelijk van haar houden, maar er zijn soms momenten dat je denkt ‘was ik nu maar enig kind’. Wij hebben een paar momenten onder elkaar gezet, die je zeker herkent als je een zus hebt.

♥ Jouw kledingkast bestaat voor 80% uit oude kleding van je zus.
Als je niet weet wat je aan moet en je doet je kledingkast open, dan zie je vervolgens dat bijna alle kleding van je zus is. Elk jaar komt er dan ook minimaal één grote tas met kleding jouw kant op die je zus niet meer wil of niet meer past. 

♥ Ze is je beste vriendin of je aartsvijand.
Op sommige momenten is je zus echt je bestie en kan je niet zonder haar en andere momenten kun je haar wel schieten.

♥ Vechten om de Ipad.
Natuurlijk vechten jullie niet echt om de Ipad, maar jullie hebben er maar een in huis. Dat wordt dus delen… Omstebeurt mogen jullie even op de Ipad. Dit is als je ouder bent vaak niet meer echt een probleem, aangezien velen dan een eigen telefoon hebben. 

♥ Jullie hebben samen geheimen voor je ouders.
Naast alle acties die jullie doorvertellen aan je ouders – vroeger noemden we dat ook wel klikken – is het ook top om geheimen te hebben. Dan is geheimen hebben voor je ouders natuurlijk het beste.

♥ Jullie willen dezelfde kleding kopen.
Het moment dat jullie bij de H&M aan het shoppen zijn en jij ziet een hele leuke jurk, maar jouw zus zag hem ook al op de paspop… Dat is altijd een lastig moment, want je wil natuurlijk niet hetzelfde dragen als zij. Vaak komt hier dan ook een discussie uit.

♥ Je bent al heel lang iets kwijt en dan vind je het in je zus haar kamer.
Als je iets al voor een langere tijd kwijt bent en al heel lang aan het zoeken bent. Tot dat je besluit een kijkje te nemen in je zus haar kledingkast en ja hoor daar ligt het kledingstuk die je al lang zoekt.

♥ Wanneer jij net wilde douchen en dan hoort je je zus net de badkamer in gaan.
Je hebt een hele strakke planning en je kan het allemaal net redden, maar dan schreeuwt je zus dat ze in bad gaat. Je zus verstoort daarmee je hele planning waardoor jij misschien wel te laat komt op een belangrijke afspraak, grrrrr zo vervelend!

♥ “Je ziet wel dat jullie zusjes zijn.”
Een opmerking die vele van jullie vast herkennen. Jullie zijn geen tweeling en vinden dat jullie totaal niet op elkaar lijken, daarom laat je die mensen vaak maar gewoon praten..;)

♥ Jullie hebben altijd ruzie om wie er voorin mag. 
De autoverdeling is ook vaak een ding. Iedereen wil graag voorin, maar het moet wel eerlijk gaan. Sommige claimen snel de plek voorin en dan moet de ander weer voor de zoveelste keer achterin zitten. Als je je rijbewijs hebt en je stelt voor om te rijden, dan zit je automatisch voorin. 

♥ Wanneer je zus spullen leent zonder te vragen.
Je hebt er geen problemen mee als je zus iets van je wil lenen, zolang ze het maar vraagt. Dan kan jij er rekening mee houden en wil je niet precies dat kledingstuk aan. Tip: zie het als een compliment dat ze dingen wil lenen, dan vindt ze je kledingstijl blijkbaar erg leuk.

♥ De ruzies die jullie hebben gaan echt nergens over.
Ruzies die jullie hebben gaan eigenlijk over helemaal niets. Vaak kan je achteraf heel hard met elkaar lachen over die ruzie. 

Beeld: iStock

Must reads 👀