Zachte handen

Beauty door Redactie

Je handen hebben een tere huid. Daarom moet je extra voorzichtig met je handen doen. Vooral schoonmaken en je handen wassen is slecht voor je huid. Lees hier tips om toch weer zachte handen te krijgen!

- Gebruik komkommer: Snijd plakjes af en leg die op je handen en tussen je vingers. Het sap wat eruit loopt maakt je handen heerlijk zacht.
- Vaseline is eigenlijk overal goed voor: je lippen, je voeten, en ook voor je handen! Vooral als je een droge huid hebt kan het helpen om die in te smeren met wat vaseline.
- Het klinkt raar, maar veel water kan de huid verdrogen. Was je handen dus niet te vaak! Als je (bijvoorbeeld voor je werk) vaak je handen moet wassen, gebruik dan zeep waar geen alkali in zit.
- Heb je droge handen, smeer je handen lekker vaak in met een handcrème.
- Gebruik bij het schoonmaken handschoenen. Schoonmaakmiddelen en water verdrogen de huid namelijk. Smeer je handen na het schoonmaken in met een handcrème.
- Neem een sodabadje. Soda werkt zuiverend en verzachtend. Gebruik lauw water, en los daarin een flinke schep soda op. Laat je handen ongeveer een kwartiertje weken, en droog ze goed af. Smeer ze daarna in met handcrème.
- Geef je handen eens een scrubbeurt. Je verwijdert daarmee dode huidcellen, losse velletjes en vuil.