Food

Zo maak jij banaan-kokostaart met slagroom

Ben jij ook zo gek op slagroomtaart? Dan is deze versie met banaan en kokos vast ook een overheerlijke combinatie om eens te proberen. Het allerfijnste hieraan is dat je hem niet in de oven hoeft te doen. Zo kan jij binnen no-time genieten van een heerlijke banaan-kokostaart mét slagroom. Benieuwd hoe je deze maakt? Lees dan verder.

Ingrediënten:

–  250 gram bastonjekoeken
–  250 gram boter
– 50 gram mix voor vanillepudding
– 250 ml volle melk
– 150 gram kokossnippers
– 350 ml slagroom
– 1 tl vanille-extract
– 2 bananen
– karamelsaus (optioneel)
– poedersuiker
– 100 gram versnipperde (pure) chocolade

Het recept:

♥ Verpletter de bastonjekoeken door ze in de keukenmachine te doen of een deegroller te gebruiken.
♥ Smelt de boter in een steelpan.
♥ Meng de gesmolten boter de gekruimelde koek.
♥ Smeer de springvorm in met boter.
♥ Doe het koekmengsel hierin en druk de bodem en randen aan.
♥ Meng de puddingmix samen met de melk tot een dik gheel en gooi daarna de kokossnippers hierbij. Meng dit nog even kort.
♥ Doe de slagroom in een andere kom een klop het stijf en roer de vanille-extract en poedersuiker vervolgens door de slagroom.
♥ Voeg de helft van de slagroom toe aan de pudding. Bewaar andere helft voor de topping.
♥ Leg de plakjes banaan op de bodem van de springvorm en doe hier de pudding-mix overheen. 
♥ Doe de andere helft van de slagroom-mix over de pudding en sprenkel hier de kokosschaafsel en versnipperde chocolade overheen en drapeer er een beetje karamelsaus na smaak hier overheen.
♥ Laat de taart voor minimaal vier uur stijf worden in de koelkast.

Bron: alattefood.com | Beeld: iStock