Beauty

Anorexia

173

De naam anorexia nervosa (verkort tot anorexia) betekent letterlijk 'gebrek aan eetlust door nerveuze oorzaken'. Deze naam is eigenlijk misleidend, omdat de patiënten die hieraan lijden geen gebrek aan eetlust hebben, maar juist doelbewust proberen hun eetlust en hongergevoel te onderdrukken.

Symptomen

Je denkt voortdurend aan eten en caloriën
Je plant je voedselinname heel zorgvuldig en raakt in paniek wanneer je je daar niet aan kunt houden
Je weegt jezelf veelvuldig, vaak wel een paar keer per dag
Je raakt in paniek wanneer je bent aangekomen, al is het maar een pond
Je voelt je sterk wanneer je niet eet
Je stemming wordt grotendeels bepaald door wat je eet en wat je weegt
Wanneer je volgens jezelf teveel eet (hoewel het misschien niet zoveel is), en 'verboden' voedsel, moet het er weer uit
Je gebruikt hiervoor laxeermiddelen, of je probeert het eten met overgeven er weer uit te gooien
Je doet veel aan lichaamsbeweging en raakt in paniek als je naar jouw idee niet genoeg hebt gedaan
Je probeert sociale situaties waarin gegeten wordt te vermijden en verzint smoesjes om maar niet te hoeven eten
Je hebt last van de lichamelijke verschijnselen, zoals het wegblijven van de menstruatie, koude voeten e.d.
Je denkt of houdt jezelf voor dat er niets met je aan de hand is, ook al kun je je bijna nergens anders meer op concentreren dan op het afvallen

Als je anorexia hebt, zul je jezelf in veel van de bovenstaande punten herkennen. Als je aan veel van de genoemde punten voldoet, en zeker wanneer je de eerder genoemde lichamelijke verschijnselen herkent, is het belangrijk dat je hulp zoekt. Maar ook als je nog geen duidelijke lichamelijke klachten hebt, is het verstandig in te grijpen. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe groter de kans op genezing. Ook al komen deze punten in een (zeer) kleine mate voor, praat er dan toch met iemand over !

Wat is Anorexia Nervosa?

De naam anorexia nervosa (verkort tot anorexia) betekent letterlijk 'gebrek aan eetlust door nerveuze oorzaken'. Deze naam is eigenlijk misleidend, omdat de patiënten die hieraan lijden geen gebrek aan eetlust hebben, maar juist doelbewust proberen hun eetlust en hongergevoel te onderdrukken. Anorexia zou eigenlijk beter 'magerzucht' of 'lijnziekte' genoemd kunnen worden, want de patiënten hebben een onweerstaanbare drang om af te vallen. Ze zijn er als het ware aan verslaafd en gaan ermee door, zelfs als zij al sterk zijn vermagerd.

Alles wat te maken heeft met eten, gewicht en lichaamsomvang is een obsessie voor anorexia-patiënten. Ze tellen voortdurend calorien en tobben over wat ze wel of niet moeten eten. Voedsel wordt slechts als 'toegestaan' beschouwd als het weinig calorien bevat; vooral suikers en vetten zijn taboe.

Vaak eten anorexia-patiënten iedere dag dezelfde dingen volgens een zichzelf opgelegd ritueel. Iedere afwijking van dit strikte regime kan paniek oproepen en wordt daarom op alle mogelijke manieren vermeden. Sommige patiënten kunnen dit regime niet voortdurend volhouden en hebben bij tijd en wijlen last van eetbuien, waarbij ze in korte tijd veel eten naar binnen werken. Na zo'n eetbui voelen ze zich erg wanhopig en willen het eten zo snel mogelijk weer kwijt. Dit doen ze dan vaak door zelf opgewekt braken of door het gebruik van laxeermiddelen. Om nog meer af te vallen dwingen anorexia-patiënten zichzelf vaak tot overmatige lichamelijke activiteit. Sommige patiënten beoefenen bijvoorbeeld twee uur per dag aerobics, joggen dagelijks 10 kilometer of doen iedere avond op hun kamer 500 buikspieroefeningen.

Hoewel de patiënten erg mager - soms zelfs extreem mager - kunnen worden, blijven zij zichzelf dik voelen. Er is dus sprake van een sterk vertekend lichaamsbeeld. Het is zelfs zo dat naarmate het gewicht lager wordt patiënten steeds banger worden om aan te komen. Een pondje erbij wordt dan als een regelrechte ramp ervaren.

Hoewel anorexia-patiënten wel bij anderen opmerken dat die te mager zijn, blijven zij hun eigen toestand tegenover zichzelf en anderen vaak lang ontkennen. Ze proberen hun eetgedrag en de lichamelijke gevolgen daarvan voor anderen verborgen te houden uit angst voor druk die anders op hen uitgeoefend zal worden om aan te komen. Anorexia- patiënten kunnen daarom lang volhouden dat er niets met hen aan de hand is.

Lichamelijke klachten

Bij vrouwen stopt de menstruatie, want de hormonen die voor de menstruatiecyclus zorgen nemen af tot het niveau van voor de puberteit. Het uitblijven van de menstruatie gaat gepaard met tijdelijke onvruchtbaarheid.

De ademhaling en de hartslag worden trager. Ook de bloeddruk daalt. Dit komt doordat het lichaam bij dalend gewicht en verminderde voedselinname zoveel mogelijk overschakelt op besparing in de stofwisseling. Als gevolg hiervan voelen de patiënten zich dikwijls erg moe, duizelig, lusteloos, depressief.

Doordat er weinig eten wordt verbrand, daalt de lichaamstemperatuur en hebben de patiënten last van koude, blauwe handen en voeten. Ook kan, als gevolg van de lage lichaamstemperatuur, een donsachtige beharing in het gezicht, op de armen, borst en rug ontstaan.

De conditie van het gebit en de haren verslechtert. Er kan haaruitval optreden. De huid wordt droog en schilferig en verslapt.

Door de beperking van de voedselinname kan verstopping optreden. Dit is voor een anorexiapatiënte vaak een reden om in paniek te raken en haar toevlucht te nemen tot braken of laxeermiddelen.

Bij extreme vermagering ontstaat vaak een vochtophoping (oedeem) in de onderbenen.

Als patiënten sterk vermageren wordt spierweefsel afgebroken.

Het honger- en verzadigingsmechanisme raakt volkomen verstoord. De patiënten voelen op den duur niet meer wanneer ze honger hebben of negeren het hongergevoel.

Anorexia-patiënten slapen vaak slecht. Meestal slapen zij moeilijk in of zijn al vroeg weer wakker. Vaak lossen zij dit probleem op door 's morgens vroeg al weer met werk, studie of andere activiteiten te beginnen.

Door het ontoereikende of eenzijdige dieet kunnen tekorten aan bepaalde mineralen en vitamines ontstaan. Bij patiënten die laxeer- en/of plasmiddelen gebruiken en/of regelmatig braken kunnen ernstige stoornissen in de electrolytenhuishouding ontstaan, in het bijzonder een tekort aan kalium. Dit kan leiden tot nier- en leverbeschadigingen, spierkrampen, hartritmestoornissen en zelfs hartstilstand.

Zoek hulp !

MEIDENTELEFOON:
0900-0767
Je kunt ze 24 uur per dag bereiken voor allerlei vragen. (0,05 euro)

Stichting Anorexia Nervosa en Boulimia Nervosa
0900-821.24.33 (0,20 euro p.m.)

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

173 reacties

 • 3 jaar geleden Anoniempje164

  Oke, ik ga mijn verhaal met jullie delen. Als eerste wil ik zeggen dat ik nii zielig wil doen ofzo, juist om te waarschuwen. Ik heb eigenlijk nog wel steeds het idee dat ik Anorexia heb. Ik geloof dat het nooit meer verdwijnt en voor altijd in je blijft zitten. Bij mij ging het vooral om mijn zelfbeeld. Vroeger was ik wel wat voller maar ik had geen overgewicht. Waar ik wel onzeker over was waren mijn rondingen, in groep 5/6 begonnen mijn borsten al te groeien, niet veel hoor, maar meer als de rest. Hier was ik onzeker over, terwijl het meestal andersom is. Sommige mensen hadden een hekel aan mij en sommigen vonden me heel aardig. Ik dacht altijd dat het aan mij lach, en ik zocht er een reden achter: mijn gewicht. In groep 6 probeerde ik al een beetje af te vallen. Maar dat duurde niet lang. Tot begin groep 8. Ik dacht dat Anorexia een makkelijke manier van afvallen was om dun te worden, ik zocht naar sites omdat mijn zelfbeeld steeds slechter werd, dat komt vooral door croptops & bikini's. Ik vond mezelf daar veel te dik voor. De eerste week ging ik heel intensief sporten, en toen wat minder. Ik at nog wel, omdat ik bang was dat mijn moeder er achter kwam omdat ze altijd heel erg op me let. Maar toen begon een vriendin van mij opeens te lijnen. Ze at niks. Omdat ik zelf Anorexia had, dacht ik dat zij het ook had. Ze werd gepest door kinderen uit mijn klas: Dikke, of varken zeiden ze wel is. Ik zag na 3 maanden in dat Anorexia een heftige ziekte kan zijn. Niet alleen maar mentaal maar ook fysiek. Mijn boodschap: Stay Strong ❤

 • 7 jaar geleden Anoniem

  Ik ben 11 jaar, 1,60 en 41,7 kilo, dat is toch goed? En als het niet zo is, ik blijf lekker mezelf, dik of dun.

 • 8 jaar geleden strangepanic

  13 jaar, 164 cm, 44 kilo, dat zit wel goed

 • 8 jaar geleden strangepanic

  bestwel kut;

  ik was net vanmiddag bij mn opa, vraagt hij elke twee seconden of ik écht niet iets wil eten.. ik ben altijd al slank gebouwd. ;'s

 • 8 jaar geleden 1975

  Trouwens ik kan echt niet tegen die mensen die zeggen. 'Oooh ik heb Anorexia, want sommige van die punten kloppen.' echt wat bezielt je. Anorexia is niet iets waarvan er dingen zijn die je 'moet' doen om het te hebben. Djeez het is gewoon een ziekte die mentaal veel meer schade aan brengt dan fysiek. amen.

 • 8 jaar geleden 1975

  Niet iedereen met een eetstoornis geeft over als ze te veel heeft gegeten. :/

 • 8 jaar geleden Ezio

  mensen zeggen dat ik ook anorexia heb maar als ik deze punten zo lees is dat helemaal niet zo ik eet me juist helemaal vol en ik kan me niet in die punten verplaatsen ik eet zelf heel de dag door maar ik blijf dun komt misschien door dat ik veel sport enzo

 • 8 jaar geleden Eveline

  De mensen die echt anorexia hebben, beseffebn niet wat ze zichzelf aan doen, ze vinden zichzelf dik en denken totaal niet dat ze anorexia hebben.

  Het is niet omdat je heel mager bent en niet veel eet bewust dat je anorexia hebt.

  Zolang je beseft wat je je zelf aan doet,het je een eetrpobeem.

  waar veel verschil in zit, ano is een psychische aandoening.

 • 8 jaar geleden Elise_94

  Oh ik vind dit echt zo vreselijk!

  soms wil ik ook wel er iets af, maar als je dit allemaal leest ga ik toch maar vaker naar de mac om die lekkere macflurry magnum te halen haha xxx

 • 9 jaar geleden SecondMistake

  Ik word er wel een beetje bang van

  1 Je denkt voortdurend aan eten en calorieën

  2 Je plant je voedselinname heel zorgvuldig

  3 Je weegt jezelf veelvuldig, vaak wel een paar keer per dag

  4 Je raakt in paniek wanneer je bent aangekomen, al is het maar een pond

  5 Je voelt je sterk wanneer je niet eet

  6 Je stemming wordt grotendeels bepaald door wat je eet en wat je weegt

  7 Je doet veel aan lichaamsbeweging en raakt in paniek als je naar jouw idee niet genoeg hebt gedaan

  8 Je probeert sociale situaties waarin gegeten wordt te vermijden en verzint smoesjes om maar niet te hoeven eten

  9 je kunt je bijna nergens anders meer op concentreren dan op het afvallen

 • 9 jaar geleden yeahx3

  Ik wil juist dik worden..

  & @hieronder, ik ben echt blij voor je dat alles goed gekomen is! ben ook 13, ik ben 1.60 en ik weeg rond 40..

  alles wat ik eet er komt echt niks bij :S

 • 9 jaar geleden Rebecca

  Heb er zelf al jaren last van,

  en die punten herken ik heel erg bij mezelf..

  Het is kut.. En ja het gaat nu wel beter dan eerst; maar het is nog steeds moeilijk; en het ergste is, mensen begrijpen het niet en denken dat we er zelf voor kiezen. Alsof wij er zelf voor kiezen om niet te kunnen genieten van eten;'(

 • 9 jaar geleden xxPeaches

  bij ons op school zit een meisje met altijd erge wallen,piekhaar en ze is heel mager.Vraag me af of zij het heeft.

 • 10 jaar geleden Sassofono

  @ evaaaaaa

  Dat vind jij misschien, maar verder niemand, dat zou ook kunnen wijzen op anorexia. Tenminste als je af blijft vallen terwijl je eigenlijk 'normaal' of zelfs al (te) dun bent, maar dat jij dat zelf niet vind.

 • 10 jaar geleden marijkjeee

  ik heb het ook en ik seg dit niet om aandagt te zoekken ik heb er ook heel veel moeite mee om het tegen iemand te seggen ik ben hierdoor ook verslaaft geweest aan blowen en zo geweest omdat ik depresief was en ik ging me verdriet verdringen en blowen dan vergat ik alles... ik ben het huis uitgezet en dat is niet egt makkelijk

 • 10 jaar geleden X0X0X0

  sorry hoor maar sommige mensen hier zoeken gewoon aandacht..die hebben helemaal geen anorexia maar voelen zich goed om even te melden dat ze het wel hebben.. ik ben ook dun maar heb geen anorexia en de meeste van jullie ook niet dus kap gewoon..er zijn vast wel mensen die het wel hebben maar iedereen hier zegt het te hebben en daar geloof ik gewoon geen hol van. dus zoek niet zo wanhopig naar aandacht!

 • 10 jaar geleden evaaaaaa

  er zijn best veel mensen die aan me vragen of ik anorexia heb, hoe komen ze er bij!

  er is een belangrijk verschil tussen mensen met anorexia an mij: mensen met anorexia VINDEN zichzelf te dik en ik BEN te dik! lijkt me een goed argument om te blijven afvallen ofniet

 • 10 jaar geleden MDELUXE

  hmmm.

  snoep gewoon niet meer! en blijf gewoon eten!

  als je dat doet dan raak je ook kilo's kwijt en ook op een gezonde manier! niks eten is echt slechttttttttttt.

 • 10 jaar geleden J-Lisa

  @lipglossEveline

  wat jij zegt is al veel te veel

  als anorexiapatiënt probeer je echt onder de 200 (iets meer of minder verschilt per persoon en fase ) caloriën te blijven!!

 • 10 jaar geleden STEFFixX

  veel mensen zeggen dat ik anorexia heb, maar dat is helemaal niet zo. ik eet net zoveel als andere kom alleen niet aan. word egt gek van dat gezeur

 • 10 jaar geleden Lisa_92

  oeps, ik herken wel een paar van die punten bij mezelf...:

  Je denkt voortdurend aan eten en caloriën

  Je plant je voedselinname heel zorgvuldig en raakt in paniek wanneer je je daar niet aan kunt houden

  Je weegt jezelf veelvuldig, vaak wel een paar keer per dag

  Je voelt je sterk wanneer je niet eet

  Je stemming wordt grotendeels bepaald door wat je eet en wat je weegt

  Je doet veel aan lichaamsbeweging en raakt in paniek als je naar jouw idee niet genoeg hebt gedaan

  deze punten herken ik bij mezelf:o

 • 10 jaar geleden shaniq_love

  ik word er echt bang van als ik dit lees en dan kan ik niet begrijpen dat meiden nog willen afvallen vooral als ze net van hun anorexia af zijn

 • 10 jaar geleden Laurietje

  ik ben hier juist nieuw op deze site door op google anorexia in te tikken, wel interessante reacties staan hier uit geschreven. Maar wat ik me af vraag kent er niemand een manier om te vermageren op een nrmle wijze en niet op de extreme wijze? ik heb vorig jaar anorexia gehad en in het ziekenhuis hebben ze me volgepropt, ook thuis werd ik vetgemest en nu ben ik weer wie ik was denken ze, maar ik was gelukkiger als ik mager was... ik wil weer zo worden

 • 10 jaar geleden Normallme

  Ik ben al 1-2 jaar echt aan het afvallen en ik weet hoe het is , het is echt niet leuk maar je kunt er gewoon niet mee stoppen , . Ik heb mezelf zover gekregen niet meer te braken .

  Het is gewoon heel irritand , terwijl andere lekker aan het eten zijn op school voel ik me rot , ik heb geeneens eten bij omdat ik het gewoon niet naar binnen krijg. Ik heb dan ook helemaal geen honger.

  Dan bieden ze me vanalles aan en dan neem ik het soms aan maar ik eet er maar een beetje van.

  Ook met fietsen naar school , en gewoon zitten in de aula of in de klas , thuis waar dan ook zelfs met verwaming heb ik het koud.

  ik vind het zelf heel erg als mensen er mee spotten want ik probeer er heel erg vanaf te komen en dat lukt niet , maar ik wil geen strenge hulp zoals opgenomen worden.

  x

 • 10 jaar geleden Chocoruffles

  Ik heb geprobeerd een keer te overgeven maar het lukte me niet, en ik was er bang voor dus heb het verder nooit meer gedaan,

 • 10 jaar geleden pattyxxx

  haai .

  ik heb al een paar keer geprobeert om dunner te worden.

  en ja toen stopte ik dus met eten en als ik iets at (dat was dan niet veel) dan spuugte ik het weer uit. Ik ben heel vaak flau gevallen maar ik zij gewoon dat ik niet zo lekker was. Mijn vriendje was er achter gekomen en hij was er kapot van voor hem ben ik gestopt maar tog verlang ik een beetje trug om niet zoveel te eten. But I love him Dus geen anorexia voor mij...

 • 11 jaar geleden Karolien

  @ ICECREAMPJ'

  waarom zeg je zulke dingen over anorexia? er zijn mensen di er jaren over doen om erover te geraken, meisjes sterven ervan. Ouders, broers, zussen, families, vrienden zien er van af en jij vind het 'vet'? Ik weet niet wat voor ouders jij hebt maar ik hoop dat t "mensen" zijn en ben wel eens benieuwd wat ze daarvan vinden als ze jouw zo bezig horen. Btw; geloof helemaall geen zak van wat je vertelt. iemand di anorexa heeft vind t niet 'vet' maar erg en vind t moeilijk om dat zo maar in open publiek te gooien. je bent zielig!

 • 11 jaar geleden Emporia

  Ik moet zeggen, veel meiden zeggen dat ze het hebben, en ik wil niet zeggen dat dat niet zo is! Maar je moet eerst echt nadenken of je het hebt. Zelf beweer ik dat ik nog steeds NIKS mankeer. Maar het is bij mij zover dat ik volgende week maandag weer naar een gezinsdagbehandeling moet. Met een paar andere meiden en alle ouders. Geowon, omdat ik een ziekte blijk te hebben die Anorexia heet! Het begon heel klein, jaloerzie voor mijn mooie slanke dunne vriendinnen! Pesterijen, ik snap het gewoon niet! Ik dacht ALTIJD dat ikd ik ben, en dat denk ik nog steeds als ik mezelf met anderen vergelijk. Maarja, ik heb anorexia =S Ik kan het zelf niet geloven,e n ik spreek het nu inmzelf uit als een verwijternis, omdat ik het gewoon niet uit kan staan, ik & anorexia, past gweoon niet!

  Verder: De docter zegt dat ik zo'n groot ondergewicht heb dat ik niet meer mag sporten, en als ik nog 1 kilo afval ik niet meer naar school mag =S M'n ouders letten dag en nacht op me of ik alles wel binnehoud, en opeet, maar toch kom ik niet aan =S Tis gewoon ergelijk =O

  Niet dat ik wil aankomen hoor =S Maar ik wil het eigenlijka lleen maar voor m'n oudrs doen =O

 • 11 jaar geleden thefudgemunk

  Ik heb miss anorexia, ik had gewoon een keer

  uit nieuwsgierigheid op zo'n pro-ana site

  gekeken, en ik was gewoon verslaafd! Elke

  dag moest en ging ik kijken, zoeken voor

  tips na de thinspo kijken, inmiddels heb

  zelf ook een site, maar ik ben er niet meej

  eens dat alle ana's anorexia hebben

 • 11 jaar geleden xx

  iedereen zegt wel van dat al die symptonen kloppen.

  dat is gewoon puur aandacht zoeken :s

  alemaal vertellen dat ze slank enz zijn.

  maar als alles klopt en je hebt geen anorexia dan ben je niet goed bij je hoofd

 • 11 jaar geleden Cuzyourecute

  Ik heb echt super veel van die verschijnselen!

  Volgens mijn gevoel heb ik geen anorexia omdat ik wel gewoon eet, ik heb net nog bijna een hele pizza op..

  Maar als ik op school aan een paar vriendinnen vraag of ik dik ben zeggen ze vaak: 'Nee man, jij bent hartstikke dun!!' Maar thuis als ik een skinny jeans aan heb getrokken knijpt mijn ma wel eens in mijn heup/zij en zegt ze dat er vet zit.. Ik snap het zelf ook niet echt of ik nou dik, dun of slank ben maar ik raak wel een beetje in de war..

 • 11 jaar geleden Maaaritt

  'k heb zelf ook anorexia gehad.

  ben nog steeds te dun, maar heb geen anorexia meer.

  'k sport echt ongelofelijk veel, ben bang om aan te komen, dus eet soms amper.

  En jij ICECREAMPJ jij bent echt zo'n facking stom wijf.

  ik mag jou zooooo niet! =0

 • 11 jaar geleden Alexis

  ik wil juist afvallen! maar ik heb cker geen anorexia!

 • 11 jaar geleden Ashley111

  ik ben 1.67m en weeg 42..

  volgens mijn vriedinnen ben ik veel te licht,,

  maar ik eet egt super veel

  xxx Ashleyy

 • 11 jaar geleden DrimX

  ik had anorexia toen ik 14 was. ik had geen honger gevoel meer. binnen -volgens mij- een maand was ik al 16 kilo's afgevallen. Maar nou heb ik geen anoreXia meer =)

 • 11 jaar geleden x114480

  meisje. 15. 167cm. 50kg

  als ik nu zeg nog 4te gaan is dat te licht. maar het gaat om mijn buik, ik doe veel sit-ups, als de buik over2kilo al weg is stop ik met afvallen(:

  ik hou van eten<3

 • 11 jaar geleden KURT.

  Echt verschrikkelijk al heb je dit.

  Maar ik snap echt niet WIE dit heeft verzonnen en dan vooral die site's! Heb eigenlijk nog nooit zo'n site gezien...

 • 11 jaar geleden WHATEVER_L

  @ Joeliaa

  inderdaad, wat belahcelijk om zoiets op de site te zetten. erg geloofwaardig ook wat een domme doos ben je ook die je dr rondloopt, succes demee. dom wijf.

 • 11 jaar geleden L

  Boulimia is;

  Het compenseren van wat je net hebt gegeten. (doormiddel van bijv. overgeven, maar ook bijv. sporten)

  Anorexia is;

  zo min mogelijk eten ( of gewoon helemaal niet)

 • 11 jaar geleden elishaaaa

  het verschil is anoxia is dat je gwn afval (ofja gwn) ergenstig afvalt en dan eet je helemaal niet meer en bij boulimia is dat je veet buien hebt en daarna braken (dit is bij anoxia niet)

 • 11 jaar geleden butterly

  ik ben 1meter 60 en weeg 50 kg, ben ik te dik? :s

  ik ken iemand en die had vroeger echt ontzettend mooi haar, toen kreeg ze anorexia en nu is haar haar echt flinterdun.

  is er een verschil tussen anorexia en boulimia?

 • 11 jaar geleden Koosje

  Haaii

  Ik heb waarschynlijk anorexia

  En ik kan niet meer stoppen mt afvallen

  En durf ook geen hulp te vragen

  xx

 • 11 jaar geleden Shannen

  de meeste dingen die hierboven staan,

  merk ik bij mezelf ook,

  maar ik heb een goed gewicht weet ik,

  en ik wil een beetje afvallen,

  maar nie veel,

  ofzo

 • 11 jaar geleden Joeliaa

  Haaaii(l) Anorexia is super vet! ik ben nu 13, en ik ben 1,64 en weeg 30 kilo. ik vind het te veel. veeeel te veel.

  ik wil dat jullie me helpen om af te vallen! ik eet al 3 weken alleen maar magere yoghurt en een glas water per dag. maar ik ben nog maar 1 kilo afgevallen/

  Dit schreef een raar wijf dat dit alleen maar schrijft om ''stoer'' te doen.. (nou lekker stoer :P) maar IceCreampje.. hier moet je écht niet mee spotten! mijn beste vriendin heeft Anorexia en iedereen pest mij ermee omdat ik 14 ben, 1.56 groot ben en ik weeg 42.5 kilo.. maar ik heb geen anorexia, ik kom gewoon niet aan! ik eet egt zakken chips per dag :P lekker togg? haha

  xx

 • 11 jaar geleden Lisette

  ik heb ook anorexia en ik vecht er al jaren tegen.. 1 ding: mensen met anorexia zijn echt niet zelfverzekerd maar juist superonzeker,zelf ben ik 1.76 en 35 kg en ik weet dat het te licht is maar ik kan er gewoon niet mee stoppen...

 • 11 jaar geleden Evalieta

  Jezus en ze vin dhet vet Damn das niet normaal man ik ben al te dun 1.59 en 43 kilo maar ik eet egt heel veel ik probeer alles om juist aantekomen raar tog :P maarjaa volgens mij is het ook een grapje tog denk je niet niet heleaal een onderwerp om een grpj over te maken maar tog :S

  XX evalieta

 • 11 jaar geleden EllyBellyCurly

  ja man ze is gek!!

  ik ben 1,55

  en weeg 51 kilo

  en door zo'n soort gewichts test ben ik zwaar over gewicht :S moet ik volgens hun 7 kilo afvallen....

  jhaa dagg!!!

  ik ben niet gek!!

  ik heb hier en daar wel een beetje vet en vind ik mezelf soms dik maar ik weet wel dat het aan mezelf licht en dat ik gezonder moet eten :S

 • 11 jaar geleden _ELINE

  Dit schreef ICExCREAMPJEx

  Haaaii(l) Anorexia is super vet! ik ben nu 13, en ik ben 1,64 en weeg 30 kilo. ik vind het te veel. veeeel te veel.

  ik wil dat jullie me helpen om af te vallen! ik eet al 3 weken alleen maar magere yoghurt en een glas water per dag. maar ik ben nog maar 1 kilo afgevallen/

  Ben jij helemaal gek?!?:wacko:

 • 11 jaar geleden xxhoney

  Idd hallo als je zo lang bent moet je minstens 50 wegen hoor vinden je ouders dat nogwel goewd ofzoo :S Kijk als je te zwaar bent moet je gwoon NORMAAL eten en veeel meer glazen water ben je gek ofzoo :S

 • 11 jaar geleden GoFresh

  Haaaii(l) Anorexia is super vet! ik ben nu 13, en ik ben 1,64 en weeg 30 kilo. ik vind het te veel. veeeel te veel.

  ik wil dat jullie me helpen om af te vallen! ik eet al 3 weken alleen maar magere yoghurt en een glas water per dag. maar ik ben nog maar 1 kilo afgevallen/

  OMG JIJ BENT ZWAAAAAAAR IDIOOOT volgensmij zegt ze dit gewoon om te zieken

 • 11 jaar geleden RockMyWorld

  WHAT DOE FF NORMAAL JIJ!!!

  :O

  jeemig!! ik meen het, jij moet nr een dokter!! das egt níet gezond, mensen gaan je egt niet mooier vinden ofzo hoor, als je dat soms denkt, mager is lelijk! veel mensen houden juist van iets voller!!

 • 11 jaar geleden Nox

  Haaaii(l) Anorexia is super vet! ik ben nu 13, en ik ben 1,64 en weeg 30 kilo. ik vind het te veel. veeeel te veel.

  ik wil dat jullie me helpen om af te vallen! ik eet al 3 weken alleen maar magere yoghurt en een glas water per dag. maar ik ben nog maar 1 kilo afgevallen/

  BEN JIJ GESTOORD OFZO?!?!

 • 11 jaar geleden ICECREAMPJx

  Haaaii(l) Anorexia is super vet! ik ben nu 13, en ik ben 1,64 en weeg 30 kilo. ik vind het te veel. veeeel te veel.

  ik wil dat jullie me helpen om af te vallen! ik eet al 3 weken alleen maar magere yoghurt en een glas water per dag. maar ik ben nog maar 1 kilo afgevallen/

 • 11 jaar geleden Danielle_love

  ik heb ook vaak koude handen en ben dun, maar ik heb geen anorexia ik eet heel goed maar kom maar niet aan

 • 11 jaar geleden _SHE_LOVES_YOU_

  ik word gepest voor anorexiapatiënte =S

  en die syptonen kloppen eigenlijk allemaal..

  maar ben eens bij de dokter geweest(eigenlijk wel al lang geleden) en die zei dat k gwn veel gegroeid was en daarmee

  33kg en 1meter 55 is dit te veel, te weinig of goed?

 • 11 jaar geleden Shopping_Addict

  Ja ik ben wel aan de lijn nu weeg ik 47,6.. ben 1,65

  tis wel ziek, anorexia.. maar ze kunnen er niks aan doen! Vriendin van een vriendin van me had het ook.. en nu beweert iedereen dat ik het ook heb. Is niet zo.

  Xx <33

 • 11 jaar geleden Sryaaa

  pff heb het gelukkig niet maar is wel erg als je het hebt

  ik vind mezelf wel dun en wil juist meer aankomen

  maar so erg is het ook weer niet dat ik anorexia heb

 • 11 jaar geleden RockMyWorld

  kvoel me zelf al heel lang dik en braak al een tijdje :$ kvind egt vreselijk en schaam me egt kapot ervoor :$:$, vooral omdat ik mn vriendin beloof te stoppen, maar ik kan het niet. ik heb wel altijd koude handen, maar verder ben ik in orde hoor ik ben iets van 178 en weeg 57 kilo, egt dik ben ik ook niet, maar ik tvoelt zo, hoewel veel mensen zeggen dat ik mager ben.. ik zeg de hele tijd dat t niets is en dak maar 3 keer ofzo heb gekotst maar tis niet zoo! oh man, tvoelt zoo kutt! help! mn hele familie weet er ook niets van! woow er zijn egt veel meiden die hiervan last hebben ghad! :O

  xx

 • 11 jaar geleden Liessie_

  Vroeger woog ik best veel en was ik een klein dik propje. Toen werd ik ziek en viel 12 kilo af in een maandje, geloof me dat is geen pretje. Ik voelde me zo flut. Opzich was ik wel blij met mijn gewicht toen. En wou dat gewicht ook blijven houden. Maar doordat ik zo weinig gegeten had was mijn maag 'kleiner' geworden waardoor ik amper 1 aardappeltje op kreeg waardoor ik meer en meer afviel. Op een gegeven moment vroegen alle mensen van school of ik geen anorexia had. En zelfs mijn familie begon te twijfelen! Nu ben ik sinds vorig jaar best veel aan gekomen en het voelt veél en veél beter. Het intresseert mij ook vrij weinig wat mensen van me vinden zolang je je maar goed voelt!

 • 11 jaar geleden SocialJunky

  anorexia gaat niet écht om afvallen het gaat om de controle om eten te weigeren

 • 11 jaar geleden mivp

  Ja het is allemaal slecht voor je.

  En ik snap t als mensen hier berichtjes gaan achterlaten met; denk aan je gezondheid enz.

  Maar als het zo makkelijk was,

  ik vraag me af of die mensen zelf oook ooit hebben gehad dat ze in de spiegel keken en zichzelf dik en ongelukkig voelden, en er alles voor over hadden om dun(ner) te zijn.

  Ik heb het zelf nooit gehad, en het is echt kut dat dit soort ziektes voorkomen,

  maar het is zo makkelijk gezegd als je het zelf nooit hebt gehad en je stevig in je schoenen staat.

 • 11 jaar geleden Linda

  ik had een soort van, maar ben niet doorgeslagen zeg maar had dus geen erge lichamelijke klachten enzo

  nu ben ik weer veel aangekomen en ga binnenkort op dieet (als school weer begint )

  hopen dat ik nu niet ver terugval

  gebruik soms nog wel pillen tegen honger

 • 11 jaar geleden sexyy

  je mag max je lengte wegen.

  dus als je 1.60 bent mag je max. 60 wegen.

  ben je nou 1.80 mag je max 80 wegen.

  het is wel echt zo.

  maar het is verschillend, de ene heeft meer spieren de ander meer fat.

  de andere heeft meer fat bij de benen/billen/dijen de ander bij de buik.

  dus het verschilt.

  x

 • 11 jaar geleden sexyy

  ik ben trouwens nu 1.61 en ik weeg 60 kiloo..

  veels te zwaaaar =D

  maar ik ben wel een klein beetje dik..

  maar ik ga wel afvallen =), hoop dat ik niet nog 1x zo'n soort anorexia kryg maar eigenlyk boeit het me niet ik heb er echt alles voorover om 10 kilo af te vallen =0.

  x

 • 11 jaar geleden sexyy

  ik had anorexia..

  eeen soort van, ik gign op dieet!

  en ik viel ongeveer 8 kilo af in 2 weken..

  ik at niks alleen meloen en ik dronk water.

  en fitnesste iedere dag 1 uur en gign 1 uur hardlopen..

  en toen kreeg ik echt ruzie met me moeder en die werd helemaa boos toen moest ik gaan eten =| normaal eten en ik werd niet meer ongesteld en alles what daar boven staat had ik ook..

  vooral kouden voeten!

  maar ben bly dat het over is..

  had het maar 2 maanden ..

  het was niet echt anorexia maar het begon zeg amar anorexia te worden!

  x kusjee'

 • 11 jaar geleden Pegster

  http://vc01.netcon.nl/body_mass_index/bo dy_mass.html

 • 11 jaar geleden x_DELIEFSTE_x

  iik heb geeen anorexia maaar heb wel dat ik moet overgeven na het eten en ik heb dat honger gevoel niet meeer de laatste tijd echt erg ik kan gewooon hele dag niet eten zonder bij na te denken..?

  maaar ik wil oook niet afvallen ofzoo ik had dat hele tijd geleden wel en ben toen ook teveeel afgevallen ik ben nu ook wel te dun en moet meeer eten van de dokter , ik zie mezelf wel echt dik!? en dat is geeen grapje ik heb toch geeen anorexia?:ehbo:

 • 11 jaar geleden RaCh

  Een hele goede vriendin van mij, die bij mij op school zit, doet een opleiding (voor showmusical, FaFa) die bij ons school is aangesloten. Ze is minimaal 5x per week en meestal elke dag van 4 tot 8 uur daarmee bezig, (de lessen etc.) Ze eet bijna niks, alleen 's ochtens 2 boterhammen en 's avonds eet ze met moeite een klein beetje, op school proberen we haar te dwingen om te eten maar ze verzint telkens een smoes, ik heb geprobeert om heel lang boos op haar te blijven zodat ze gaat eten, maar ik kan nooit boos op haar zijn. Als ze eet is het een crackertje, nou denken we niet gelijk dat ze anorexia heeft ofso, ze kotst haar eten er dan ook niet uit. maar normaal vind ik het niet en ik weet niet hoe we haar hiermee moeten helpen of wat we moeten doen.

  als iemand dit herkent kun je mij dan een berichtje sturen

  xx

 • 11 jaar geleden NAAATT

  iedereen op school heeft altijd gezecht dat ik te dun ben .. terwle ik zelf zeg dat dat in degene zit. me moeder is ook heel erg dun. ik eet alles wat ik wil, en er komt niks bij .. ik weeg zelf 48 kilo en ben er wel blij mee.. maar dat sommige mensen denken dat je ana heb ofzo dan zijn die best gek aan het worden.. sorry eet gewoon goed en blijf eten wat je wilt. okal vinden mensen je tedik of tedun iedereen moet je nemen zoals je bent !

 • 11 jaar geleden _kadj

  ik ben heeeeel erg dun, ik eet niet normaal veel!

  maar ik kom niks bij! en ik weeg 38 kilo =S

  maar ik geef niet over!

 • 11 jaar geleden Ghislainee

  ik ben dun volgens iedereen.. veel te dun?

  iedereen zegt dat, ze zijn jaloers ofzo nou ik heb gewoon een normaal figuur behalve als ik menstruatie krijg krijg ik een wat bollige buik omdat al dat vocht vast zit.

 • 11 jaar geleden X_dohtjee_X

  Ik heb vaak koude handen en voeten, maar geloof me, ik heb écht geen anorexia, heb een prima gewicht en heb een mooi figuur, maar ik vind dit zo erg he, anorexia... doe jezelf dat please niet aan!

 • 11 jaar geleden isaaa3

  dear dear ladies

  anorexia is een psychische ziekte

  als jullie jezelf te dik vinden

  blijf lekker goed eten..

  just get yo ass of that couch en ga de sportschool in ipv jezelf uit te zitten hongeren of te zitten braken

  je word er alleen maar psycho van

  denk aan jullie gezondheid!

 • 11 jaar geleden OMIEGADDIE

  spiermassa

  zware botten?

  ''ik heb nu niet de reacties gelezen want ik weet toch dat er van die duffe wyve bijzitte die 50 wegen en zeuren dat ze ana hebben,

  maar waarom zitte jullie hier allemaal je gewicht & lengte te posten en te vragen of je te dik bent???

  trek je niet zo aan wat mensen van je vinden.

  zolang JIJ tevreden bent is het goed! mannen hebben trouwens liever een meisje van 60kg dan van 40kg hoor ! ''

 • 12 jaar geleden Deess

  wat eigenlijk wel apart is trouwens:p, meestal als k klaar ben met eten vraag k of k naar de wc mag en dan kijkt me moederr me heel raar aan maar dan ga k gewoon naar de wc en dan kots k t niet uit ofzo k weet dat t boulumia heet maar ja. egt mensen die hier nu over hun gewicht en lengte gaan beginnen, t lijkt heel erg op aandacht vragen wat andere ook zeggen. Mjaa succes dermee als je t hebt'xx

 • 12 jaar geleden Deess

  ik ben zelf ook best dun, maar ik heb nooit een dieet gekregen ofzo om aan te komen, het is mijn bouw, en met de scheiding van mijn ouders 4 jaar geleden ben ik ook best veel af gevallen volgens me moeder door de stress en verdriet, er werd vorig jaar heel vaak aan me gevraagd of ik anorexia had maar dat hb k gewoon niet, maar t deed me wel veel pijn want met broeken zit k tussen 2 maten in, dan is die maat goed in de breedte maar te kort in de lengte en dan heb k een goede lengte iis ie weer te breed:S

 • 12 jaar geleden ASSEPOESTERTJE

  Zware botten bestaan niet volgens mijn arts...

 • 12 jaar geleden FASHIONxCHICK

  ik word altijd anorexia patientje genoemd omdat ik de dunste ben van de klas -.- stupidd..

 • 12 jaar geleden DisforDazzlexoxo

  ik heb nu niet de reacties gelezen want ik weet toch dat er van die duffe wyve bijzitte die 50 wegen en zeuren dat ze ana hebben,

  maar waarom zitte jullie hier allemaal je gewicht & lengte te posten en te vragen of je te dik bent???

  trek je niet zo aan wat mensen van je vinden.

  zolang JIJ tevreden bent is het goed! mannen hebben trouwens liever een meisje van 60kg dan van 40kg hoor !

 • 12 jaar geleden summergirl66

  ik maak me er niet zo druk over, ik eet genoeg, sport genoeg en ik ben niet dik en niet dun..

 • 12 jaar geleden BananaIcecream

  ik ben ook ong. hetzelfde als amyhottie en richgirl .. Het klinkt als een smoesje, maar sommige mensen hebben gewoon zware botten zoals ik xS, maar meestal ben je dan niet dik

 • 12 jaar geleden Annikaaa_x

  ik ben precies hetzelfde als amyhottie

 • 12 jaar geleden amyhottie

  En als je ; 1.65 bent, en 54.5 weegt? Ben je dan te dik ?

 • 12 jaar geleden MODEL

  ik ben gewoon dun van my zelf , d bouw ze zeggen wel is heb jeanorexxia ofzo , maar ik eet juist heel veel :S

 • 12 jaar geleden GLAMOURxGIRL

  de nicht van m'n vriendin is eraan doodgegaan :S

 • 12 jaar geleden xDeniseee

  Ik ben ongeveer 1.50 en weeg 32 of 33 kilo..

  Heel soms denken ze dat ik Anorexia heb .. gelukkig zeggen ze t niet vaak.. maar ik heb t niet!

 • 12 jaar geleden xTroublee

  ik was vroeger te dik maar ik ben toen gaan sporten en volgens de schoolarts weeg ik nu precies goed, dus als je je zelf te dik vind gaan sporten en niet jezelf uithongeren !!

 • 12 jaar geleden xTroublee

  Donna_whoelse, dat denk ik ook

 • 12 jaar geleden Koekjesmonster

  Sommigen mensen dat ik anorexia heb...maar dat is niet zoo!! ik ben 1.52 en weeg 32 kilo(zo ongeveer) Ik moest een paar maanden geleden vaak na het eten naar de wc en Mijn ouders dachten volgens mij wel dat ik anorexia had!! Geloof me het is echt nietwaar!!

 • 12 jaar geleden AnneMartje

  even voor kaatjj

  ik ben iets langer dan jou ik ben 167 en ik weeg 47 kilo..

  En nee het is neit goed.. en je valt ook enit af.. want je buik is het laatste wat afvalt

  en het is dwaas als je neit meer gaat eten (spreek uit ervaring..)

  Gewoon buikspieroefeningen en dan word je plat van!

  en je ziet meteen al verschil

  en trouwens dan emot je neit aanstellen dta je aan kotm want spieren zijn zwaarder dan vet

 • 12 jaar geleden GoFresh

  maar sommige doen het aleen om de aandacht

 • 12 jaar geleden Donna_whoelse

  volgens mij liegt hier iedereen gewoon glashard over z'n gewicht. ik ben 1.74 en weeg 61 kilo. Ik zie er gewoon slank uit. Helemaal niet mis mee.

 • 12 jaar geleden jacqueline

  ik heb ook een vriendin gehad met anorexia....begin er please niet aan mense ,want mijn vriendin is dood.

 • 12 jaar geleden pientjjj

  ik heb zelf ook anorexia.Heb er hulp voor gehad maar ikval nu weer terug in mijn oude gewoontes. Ik wil jullie alleen vertellen dat als je afwil vallen of aandacht wil krijgen dat je dat op een andere manier moet doen. Ik ben door mijn probleem vrienden verloren mijn ouders hadden mij bijna verstoote. Ik geloof nooit dat je zoiets mee wil maken, Een advies begin er nooit aan en als je eraanbegonnen bent zoek professionele hulp!

 • 12 jaar geleden X_Paulie

  Ik kan me hier echt aan ergeren, kom op wat wil je? Een lopend skelet zijn? Daar zitten jongens echt niet op te wachten! Maar goed ik hou me verder in.. Ikzelf ben 1.73 en weeg 58kg en ben er tevreden mee en ik denk dat de meeste hier ook tevreden zouden moeten zijn.

 • 12 jaar geleden Niena

  ik ben trouwens ongeveer 1.68 en weeg 50 en een halve kilo (de laatste x dat ik woog was in maart!) ben ik nou te zwaar?

  kan iemand hier antwoord op geven?

  x

 • 12 jaar geleden Niena

  Joanne, volgens mij ben jij ietsje te licht. Meisjes van 13 horen (volgens de GGD) ongeveer 40 tot en met ongeveer 45 kilo te wegen. =) iets te licht is toch ook geen ramp? Misschien wel beter dan te zwaar.

  x

 • 12 jaar geleden charlotte  mijn beste vriendin heeft anorexia. maar ze heeft er zeg maar niet egt zelf voor gekozen, ze is een lange tijd ziek geweest en in die tijd at ze nix meer. het is heel raar om haar nu te zien, het lijkt net of heel haar buik weg is. ze kan ook niet mee doen met gym en ze komt maar halve dagen op school.je moet er egt nooit aan beginnen, want je komt er nooit meer van af.

 • 12 jaar geleden milOutjeexx

  Oja ,, xJoanne ,, Je bent echt preCies goed., I Think So...! Volgens mij ben jij niet mager.. maar gewoon Mooi slank !

  :P:P

 • 12 jaar geleden milOutjeexx

  ik ben 1.65 en ik weeg 43

  Is dat te licht..? Of aan de zware kant ? noujaa.. het bOeiit me niet zo! ik vind mezelf namelijk NIET dik! Gelukkiig maar!