Beauty

Striae

Het is iets heel vervelends: striae. De naam komt van het Latijnse “striae” dat strepen betekent. Het zijn een soort rode of paarse striemen die op je benen, buik, borsten en dijen verschijnen. Veel zwangere vrouwen hebben er last van, maar ook veel meisjes in de puberteit. Striae ontstaat als de huid gaat groeien, dus daarom hebben jongeren die in de groei zijn er vaker last van. Ook hebben hormonen veel invloed op het krijgen van striae.

Wat kun je er tegen doen?
Omdat striae eigenlijk onder de huid zit, kan het niet verholpen worden met crèmes of gels. Maar het kan er wel van verminderen! Sudocrème (te krijgen bij de apotheek), Dr van der Hoog striae-crème en vaseline zijn daarom goede vettige crèmes. Ook babyolie kan helpen. Maar dit verschilt dus echt per persoon ! Wat striae ook een beetje tegengaat, is het soepel houden van de huid. Veel bewegen is daarom echt een must. Ook water drinken helpt goed. Ook is het een pré om niet té strakke kleding en ondergoed te dragen. Geef je huid rust en ruimte...!

Behandeling in een kliniek
Sommige mensen hebben het zó erg dat ze besluiten om het in het ziekenhuis te laten behandelen. Dit kan bij een dermatoloog (huidarts). Met laser behandelingen verbeteren ze dan de structuur van de huid. Ook wordt er nieuw collageen aangemaakt, waardoor de striemen lichtjes vervagen. Het is niet zeker dat door laserbehandelingen de striae verdwijnt, maar het kan er wel heel erg door verbeteren. Zit je in een situatie dat de striae echt ongelooflijk erg is, ga dan naar je huisarts en praat er goed met hem/haar over.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved