Beauty

Tampons

216

Niet ieder meisje is bekend met tampons bij de menstruatie. Terwijl tampons juist super fijn zijn ! Ze geven je een schoon gevoel, hoeven niet elk uur verwisseld te worden, je kunt er mee zwemmen, ze dragen bij een string.. Oftewel, voor veel meiden veel voordeliger dan het gebruik van maandverband. Ik geef je tips hoe in te brengen en geeft je fijnste tampons die verkrijgbaar zijn !

Kies de gemakkelijkste houding
Veel vrouwen brengen de tampon het gemakkelijkst in terwijl ze op het toilet zitten met hun benen gespreid, terwijl anderen het prettiger vinden als ze staan. Sta je liever, plaats dan één been hoger en zet bijvoorbeeld je voet op de rand van het bad of het toilet.

Gebruik je voor het eerst een tampon, dan ben je misschien wat gespannen. Dat is heel normaal. Het probleem is dat, wanneer je gespannen bent, je je spieren lichtjes aanspant. Haal een paar keer diep adem. Ben je eenmaal ontspannen, dan glijdt de tampon probleemloos naar binnen.

Hoe breng ik een tampon in:

 1. Was je handen. Verwijder het bedrukte trekbandje in het midden en verwijder het onderste deel van de wikkel (dit is het deel met het trekkoordje).

 2. Maak nu het trekkoordje los dat aan de onderkant van de tampon ligt opgerold. Trek er even kort en krachtig aan, van je weg en van links naar rechts. Zo verbreed je de basis van de tampon en maak je plaats voor je vinger.

 3. Plaats de top van je wijsvinger in de kleine holte aan de onderkant van de tampon. Verwijder het bovenste deel van de wikkel.

 4. Spreid met je vrije hand de huid rondom de opening van je vagina. De opening van de vagina bevindt zich tussen de urine-opening en de anus.

 5. Duw de tampon met je wijsvinger in een hoek in de richting van je onderrug, zo diep mogelijk in de vagina. Voel je wat weerstand, verander dan een beetje van richting. De tampon is juist geplaatst als je hem niet meer voelt. Met een beetje ervaring kun je een tampon in een paar seconden inbrengen.

 6. Als de tampon goed zit, dan voel je hem niet. Voel je de tampon nog wanneer je zit of loopt, dan moet je hem een beetje verder inbrengen. Laat het koordje buiten je lichaam hangen. Was je handen na het inbrengen.

Als je de tampon goed hebt ingebracht, dan mag je hem absoluut niet voelen. Voelt het niet prettig, dan heb je de tampon niet diep genoeg ingebracht. Is dat het geval, duw de tampon dan een beetje verder naar binnen.

Gaat het inbrengen van een tampon echt heel erg moeilijk, raadpleeg dan je huisarts. Heel zelden komen anatomische afwijkingen voor die het inbrengen van een tampon heel moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Gelukkig kunnen deze zeldzame afwijkingen bijna altijd gemakkelijk worden gecorrigeerd. Zodra je de tampon juist hebt ingebracht, kan hij niet uit je vagina glijden, omdat spieren hem op zijn plaats houden. De tampon kan ook niet naar boven glijden en in je lichaam verdwijnen. De doorgang van je vagina naar je baarmoeder via de baarmoederhals is veel te klein om een tampon door te laten.

Hoe verwijder ik een tampon?
Ontspan je spieren en trek voorzichtig maar ferm aan het koordje, onder dezelfde hoek als je hem hebt ingebracht. Dit gaat het gemakkelijkst, als de tampon volledig verzadigd is.

(Bron: OB Tampons).


OB Mini, voor de lichte menstruatie

OB Applicator Normal, voor de normale menstruatie (met inbrenghuls !)

OB Normal of Super, voor de zwaardere menstruatie

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

216 reacties

 • 1 jaar geleden CeCe

  Hi, Ik heb een vraagje over tampons dat mischien heel raar klinkt. Ik ging naar het toilet en kon mijn tampon niet meer vinden, maar kan me niet herinneren dat ik hem eruit heb gehaald. Ik heb al gevoeld enzo maar voel niets maar ben toch bezord. Hoe kan ik honderd procent zeker zijn dat de tampon er niet meer inzit? Help mij alsjeblieft.

 • 1 jaar geleden Chiars

  Ik ben 17-1-2018 voor het eerst ongesteld geworden en tampon probeerde ik maar het lukte niet zelfs niet met de kleine.. Ik heb toen maandverband ingehouden en wat erg was dat vreselijk! Ik moest om de 5/10 min. Naar de wc! Ik probeerde toen een tampon alweer maar nee het deed pijn het schuurde een beetje. Toen zei men moeder: Probeer met vaseline. Ik deed het en het gleed er zo in!! Dus dat is dan een goeie tip voor als je een tampon er niet in krijgt

 • 1 jaar geleden Chiars

  Ik ben 17-1-2018 voor het eerst ongesteld geworden en tampon probeerde ik maar het lukte niet zelfs niet met de kleine.. Ik heb toen maandverband ingehouden en wat erg was dat vreselijk! Ik moest om de 5/10 min. Naar de wc! Ik probeerde toen een tampon alweer maar nee het deed pijn het schuurde een beetje. Toen zei men moeder: Probeer met vaseline. Ik deed het en het gleed er zo in!! Dus dat is dan een goeie tip voor als je een tampon er niet in krijgt

 • 4 jaar geleden BJS

  Hey,

  Soms gebruik ik tampons

  Dit is nu mijn derde menstruatie waar ik tampons gebruik en eerlijk gezegd ging het de eerste keer het beste. De eerste dag voelde ik de tampon nog een beetje maar de rest van de dagen helemaal niet. Toen ik een maand later weer ongesteld werd zakte de tampon steeds naar beneden voor mijn gevoel en lekte ik gewoon bloed door de tampon heen, weet iemand waarom dit gebeurde? Daarna heb ik die menstruatie geen tampons meer gebruikt en nu ben ik weer ongesteld heb ik vannochten een tampon ingedaan maar toen deed het heel erg pijn

  Kan het dat ik de tampon te ver heb geduwd?

  Pleasee helpp!!

 • 4 jaar geleden Nina Fang

  Ik heb het nu voor het eerst gebruikt het deed pijn. En ik durfde niet verder te drukken maar toen het een maal achter de rug was vind ik het wel fijn maar ik weet niet of ik het voorraltijd wil gebruiken het is wel handig voor zwemmen enzo maar je kan je eerste paar keer meenstruatie maandverband gebreuken enn dann pas tanpom gebruikeen heb ik ook gedaan en niet bang zijn vraag miss of een vriendin buitenn ofzo wil blijven wachten alls je erover praat kann het helpen

 • 4 jaar geleden miep

  Hoii, ik heb een vraagje.

  Ik ben al best wel een tijdje ongesteld, iets meer dan een halfjaar denk ik. Ik word denk ik iets meer ongesteld dan dan de meeste, of gewoon normaal (moeilijk in te schatten). Ik zit nu op mijn eerste dag van de menstruatie, en het is wel normaal qua hoeveelheid. M'n moeder had ooit van die mini-tampons gekocht, en ik wil ze wel proberen. Kan dat nu al? En als ik heviger ongesteld word, kan ik nog steeds die mini's gebruiken?

 • 4 jaar geleden Girl

  Hoii ik heb een dringende vraag. Ik was laatst aan het experimenteren met een tampon die ik in deed (ik ben nog nooit ongesteld geweest) toen ik hem eruit haalfe zat er bloed bovenaan de tampon wat betekend dit?? Word ik ongesteld of deed ik de tampon verkeerd in.

 • 5 jaar geleden girl

  ik vind het echt veel pijn doen hoor

 • 5 jaar geleden Sophiex

  mijn moeder zei dat ik het best meteen tampons moest gebruike, heb ik ook meteen gedaan. van tecoren ook ge oefent enzo, dat ik dan niet in de stress raak (geberude wel maarja) het deet best veel pijn, en ik wist niet waar ik hm moest duwen. ik zat naakt voor de spiegel maar een gaatje e zoeken, en daarin zaten weer flapjes enzo ahahah t klinkt vies maar je kunt beter eerst met je vinger f zoeken, en dan met een tampon. goed controleren of het draadje sterk is. gewoon doordrukken, dan is de pijn snel weg. ik durfde erst nietver te drukken, maar als ie der half uit hing deet ht pijn, dus toch maar doorgedrukt. en nu na een paar keer gebruikt te hebben zjn ze super. ik breng ze bijna moeiteloos in, en haal ze er nu ook pijnloos uit.

  @Loveharrystyles ; toen ik begon was ht om de 2 uurverwisselen, maar eigenlijk kon ie veel langer blijven zitten. maa ik was gwn bng ahaha dus opt begin 3 of 4 uur, nu 4 of5 ofs xxx

 • 6 jaar geleden AppeltjeEitje.

  ik heb even een vraagje, misschien klinkt het stom maar ik wil wel graag weten of iemand het zelfde heeft en ja... Maar ja nu dus mijn vraag: als ik nu terugdenk over toen ik net ongesteld werd dan kon ik gewoon makkelijk een hele school dag (van half 9 tot 3 uur of soms zelfs tot 4 uur als ik een lange schooldag had) doorbrengen met een maandverband en een tampon (wel een grote) maar als ik nu ongesteld ben dan moet ik echt om de 2 uur de tampon en maandverband verwisselen want dan zit het al vol. Dus eigenlijk ben ik nu veel heftiger ongesteld dan eerst. Ik wil graag weten of anderen dat ook hebben en of ik dan waarschijnlijk het alleen nog maar erger wordt of dat het nog minder kan gaan worden? Ik ben nu trouwens iets meer dan een jaar ongesteld en het wordt dus steeds erger. Zou het misschien aan het gebruik van tampons liggen?? dat dan als het ware het wordt opgerekt daar door die tampon ofzow want ik gebruik wel altijd een super tampon (dus zown grote)... oke klinkt heel raar maar ik voel me gewoon raar dat ik dit heb. En ik weet ook niet wat normaal is om de hoeveel uur de meesten hun tampon en maandverband vol hebben?

 • 6 jaar geleden Imke van Leeuwen

  Mij lukt het vandaag voor de 1e keer om er een goed in te brengen, met mijn been op de badrand steunend Werkt echt! Eerst lukte het me nooit, miss ook omdat ik erg weinig bloed verloor....

 • 6 jaar geleden anonympje

  ter info: de pijn moet je doorbijten heel even maar, deed ik ook, maar nu ben ik zo blij dat ik tampons gebruik!! voelt beter aan , je merkt er gewoon niets van.

 • 6 jaar geleden anonympje

  ik probeerde het een keer en ik bleef het voelen onprettig gewoon, heb dan nooit meer gedaan tot nu ik afgesproken had na de examens te gaan zwemmen

  natuurlijk heb ik op zo'n momenten m'n regels

  ik heb mezelf gedwongen opnieuw te proberen

  1e x : beetje pijn en zit niet gemakkelijk

  2e x : pijn om in te brengen en zit nog altijd niet confortabel

  3e x: gevonden om het pijnloos in te brengen, zit nog altijd niet confortabel

  4e x: pijnloos inbrengen en zit confortabel

  dus: oefening baart kunst

  tips:

  *heb gehoord dat vaseline niet gezond is dus doe het met een beetje speeksel werkt echt!!!

  *als je het 'gaatje' niet vind, (het klinkt vies maar het helpt) probeer eerst met je vinger

  * durf duwen, als je denkt het gaatje gevonden te hebben durf duwen, doet veel minder pijn dan langzaam mm per mm, (net zoals een plakker in 1x af te trekken in plaats van in kleine stukjes)

  => echt een aanrader zit gemakkelijk, je voelt het bloed niet 'stromen', je kunt alles doen, je voelt je niet vies en je ruikt het niet zolang je hem in je hebt

 • 6 jaar geleden aapje

  TIP: smeer een beetje vaseline op je tampon, op het topje en het 'lijfje'

 • 6 jaar geleden naomitroch

  het is echt een aanrader meisjes. ik durfde het ook niet, heb het geprobeerd & het lukte super vlot!

 • 7 jaar geleden chantal.

  ik durf het niet ! en heb der wel een stuk of 5 maar erschillende maten x een proefverpakking gekregen !

  ga het straks denk ik even proberen , word gek van al dat maandverband en die stank ( ookal was ik me 2 x per dag!)

 • 7 jaar geleden sanne

  lukt mij echt niet tampon intebrengen doet ook super veel pijn , tips?

 • 7 jaar geleden lightyear

  Ik heb echt een hekel aan maandverband :p

 • 7 jaar geleden evril99

  bij mij lukt het niet het doet heel erg pijn

 • 8 jaar geleden DominicBooschhh

  ik heb ze 2x gebruikt ,

  1x met zwemmen

  en 1x laatst met de school muscial

  ik d8t met de musical, nu ga ik maar een tampon gebruiken

  op m'n witte jurk

  en m'n juffrouws zagen het ookmaar die zaten alleen maar een beetje stom te lachen

  dus had ik het verder maar niet verteld.

  maar toen ik die musical had, had ik hem hellemaal niet zo ver zitten, ik kon het nog wel zien

  maar ik d8t ook dat het zo goed zat maar blijkbaar dus niet

  heeft er iemand tipss ?

  xxxx

 • 8 jaar geleden Ezio

  ik heb wel een doosje van mijn moeder gekregen maar ik heb hem nog nooit gebruikt

 • 8 jaar geleden narss

  Jaajaa ik heb eerder gezegt ik ben nog nie ongesteld geweest maat 4 dagen geleden ben ik het geworden en het is irritant -__-

 • 8 jaar geleden xPURKx

  Ik gebruik gewoon maandverband hoor.

  Is veel fijner. Nouwjah, behalve met gym enzoow.

  + voetbal. Dan kan je amper renne.

  Dus misschien ga ik beginne met Tampons.

 • 8 jaar geleden kadhal

  Ik mag het ook nog niet van mijn moeder. En zelf wil ik het ook niet vind een maandverband wel goed genoeg.

 • 8 jaar geleden tiffany

  Ik mag niet van mijn moeder, ze vind mijn lichaam nog niet geschikt ervoor, heel jammer.

 • 8 jaar geleden narss

  ben nog niet ongesteld geweest en ben 13 hmm?

 • 9 jaar geleden xGaGaLicious

  Nee dankje !

  Heb het een tijdje toen ik een jaar of 15 was gebruikt, maar vind het niks !

 • 9 jaar geleden Rowan

  bij mij lukt het niet en het doet best wel pijnn :S @berlinde ik heb precies hetzelfde

 • 9 jaar geleden Berlinde

  en nu 4 uur later

  heb ik mijn 1ste tampon

  hij zit niet zo fijn maar ach

  oefening baart kunst =D

  snap je hem?

  BAART!?!?!? als in baby's en.. naja okej ik hou me mond

 • 9 jaar geleden Berlinde

  @rozen103

  omg ja ik durf het echt niet, okej geprobeerd maar het lukte me echt niet, ik ben bang dat het pijn doet ensuu

  en het lukt me gewoon niett gosh zo stom =

 • 9 jaar geleden sanne

  tampons i love it

 • 9 jaar geleden caaaaarolien

  1. ik durf het niet te gebruiken omdat ik ang ben dat ik het er niet uitkrijg net als meerdere hier zoon raar idee dat er iets in zit 8O

  2. zoon ding mag nietlanger als zoveel uur der in zitten ik ben egt niet van plan om met zoon tampon ding op school te kloten.. dan vind ik dat andere fijner gaat bij mij sneller ;P

  maar dan ben ik bang dat ik het te lang heb zitten en dat het te vol zit ofzoo 8O

 • 9 jaar geleden Deeemi

  kan je al meteen de eerste keer dat je ongesteld bent een tampon in doen? naja ik weet dat het kan, alleen is dat schadelijk?

 • 9 jaar geleden Maaike

  dat heb ik ook dressed. Ik bloed heel erg maar een tampon durf ik niet.

 • 9 jaar geleden Helenaaa

  ~Princess

  sommige mensen zegge dat j ontmagd word dor een tampon maar dat is tog niejj zo? of wel?

  reacties: in gastboek..

  ----------------------------------------------

  XD WHAHAHA

 • 10 jaar geleden jemadre

  het kan best zijn dat het schoner is enzo

  maar ik gebruik gewoon maandverband

  ook bang dat ik em er niet meer uitkrijg ;$

 • 10 jaar geleden BillieJeanJ

  Ik gebruik af en toe wel tampons& ik controleer het koordje altijd van t evoren heel goed, maar ik ben altijd ban g dat het koordje toch loslaat o_o! Maar het voelt inderdaad schoner dan maandverband.

 • 10 jaar geleden xxNiic0le

  Ik ga binnenkort op vakantie en ik heb ze voor de zekerheid gehaald, maar ik durf ze niet echt te gebruiken!:l

  Ik ben zo bang dat ik hem er niet meer uit krijg ofzo!

  Zo'n raar idee dat ie gewoon in je zit.:$

 • 10 jaar geleden Milou

  @rozen103

  dat heb ik nou ook..

  :S

 • 10 jaar geleden _Wipneus

  Waarom zijn er niet van OB tampons met applicator in maat MINI? Ze zijn er wel in normaal maar niet met mini?

 • 10 jaar geleden rozen103

  ik kan gewoon echt niet inbrengen

  who else ??

  doet gewoon pijn of zo :P

  dat ik dit zeg .

 • 10 jaar geleden Dani

  Bij mij doet het eruit halen heeel veel pijn.

  is dat normaal dat het zeer doet, of doe ik iets verkeerd?

  xx

 • 10 jaar geleden EXOTICNESS

  tampons zijn echt fijn ja , alleen ik weet niet maar ik voel het nog wel zitten als ik het indoe maar ik heb em wel goed zittn want er komt geen bloed door , en als ik em uitdoe doet het wel pijn :o

  xoxo, reacties? gastenboek.

 • 10 jaar geleden Rika

  @ gredo .

  ik ook niet ;$ .

  maar maandverband is wel veel gekloot .

  ik bloed altijd heel erg..

  dus ik baal altijd .. maar ik ben gewoon bang om een tampon te gebruiken .

 • 10 jaar geleden SecretWish

  Ik gebruik altijd een tampon. Ik vind het veel fijner dat maanverband en je voelt het ook niet zitten!

 • 10 jaar geleden Riekie

  Ik durf niet

 • 10 jaar geleden ilovethehate

  om de hoeveel uur moet je een tampon verwisselen? =$

 • 10 jaar geleden miu

  als je em er goed indoet kan ie er niet zomaar uit. xd het maakt opzich niks uit dat je dr mee zwemt.

 • 10 jaar geleden SORAYAcore

  Hoi, ik heb echt eventjes een vraag.

  Een dringende nogal..

  Mijn moeder vind het eng als ik ga zwemmen met Tampon, ze denkt dat ik niet weet waar ik hem in moet stoppen. Ik geef toe, dat weet ik ook niet. Maar waar moet je hem instoppen dan, ja ik ben blond. Dat weet ik, maar.. Kan je ook veilig met Tampon zwemmen? Want.. ik wil zaterdag graag met mijn vriendje zwemmen. Maar dat gaat dan niet door als ik geen tampon kan gebruiken. Dankjewel xx' ik ben ook bang dat hij er uit floept als ik zwem ofzo

  xx soraya.

 • 10 jaar geleden xLoving

  Lollypop15 :

  mij moeder segt dt je ontmaagd word vn tampon se segt wat is de vershil tusse tampn en een lul

  ik ben streng gelovig moslim .

  HELP!!!!!

  ---------------------------------------- -----

  Je bent pas ontmaagd als je seks hebt. Door een tampon breekt bij alleen het maagdenvlies. En sommigen hebben geen maagdenvlies. x

 • 10 jaar geleden Chantal

  @DaniiqueXx

  bij mij lukte het ook nooit,

  maar later wel, na een doosje ofzo XD

  dus gewoon blijven proberen denkik?

 • 10 jaar geleden Dnllezd

  Ik ben echt blij dat tampons bestaan -iets minder blij met ongesteld zijn-.

  Maandverband vind ik net luiers.

  Ik slaap ook gewoon met tampons, ligt veel lekkerder dan met maandverband. xD

 • 10 jaar geleden sailingsoul

  Als k een Tampon in doe ga k altijd liggen!

 • 10 jaar geleden Yvetteee__x

  euy,

  ik zit met een probleem,

  ik bn 13 en gebruik alleen nog maandverband!

  maar ik wil ook tampons proberen , maar ik durf het niet goed!

  wie kan mij helpen?

  liefs,

 • 11 jaar geleden D.

  @ TH_emoprincessx

  Haha okee laten we het dan maar neit doen!

 • 11 jaar geleden VampirePrincessx

  @ xbadeend

  dat zou ik niet doen,dan krijg je hem er bijna onmogelijk uit.

  en eens je tampons gebruikt wil je echt niets anders meer.

 • 11 jaar geleden ElizeRoos95

  AKRS: Super bedankt!!

  ik was zo op vakantie en ja hoor..

  de eerste dag was ik al meteen ongesteld.

  dus als ik wilde zwemmen moest ik het wel doen.

  ik ging dus zo op de wc zitten en hij floepte er zo in!!

  was helemaal in spannening en ik voelde hem nog wel een heel piep klein beetje zitten.

  maar nu wil ik nooit meer terug naar die stomme luiers!

  tampons zijn echt heeeel handig!

  ik gebruik nog wel de mini..

 • 11 jaar geleden D.

  Kan je het ook proberen als je nog niet ongesteld bent?

  Is dat schadelijk?

  xoxo

 • 11 jaar geleden HEARTarctic

  Als je tampons gebruikt, wil je niet meer terug naar maandverband.

  Dat is net een luier! Het stinkt, plakt, is vies en je voelt het de hele dag zitten.

  Met tampons heb je nergens last van.

 • 11 jaar geleden ANRO

  @ busraxx; bedoel je dit nou sarcastisch of..? =p het is namelijk niet waar.

  @ SoYou; je moet gewoon net zover duwen tot je niet meer verder kunt en dat je hem niet meer voelt, het touwtje moet er niet HELEMAAL uithangen, want dan issie sowieso niet ver genoeg. Ik denk dat hij ongeveer op de helft eruit moet hangen. (:

  @ brittfashion; mijn vriendin is het ook al een paar maanden na de eerste x niet geweest, dat is helemaal niet erg want het is de eerste jaar altijd wat onregelmatig (meestal!)

  @ Roosje224; misschien helpt het om het terwijl je zittend op de wc zit te proberen, dit hielp bij mij heel erg.

  ghehe zo. (:

 • 11 jaar geleden ElizeRoos95

  Ik probeer het elke keer..

  maar het doet zeer als ik hem voor de helft erin heb..

  is dat erg??

  misschien duw ik hem de verkeerde kant op..

 • 11 jaar geleden brittfashion

  ik ben pas 1 keer ongestelt geworden en dat is al driemaanden geleden HELP

 • 11 jaar geleden SoYou

  Ik heb even een vraagje..

  Hoever moet touwtje eruit hangen? Of moet het hele touwtje eruit hangen?

  Alvast bedankt

 • 11 jaar geleden _lipglossie_

  kei gemakkelijk lukte bij mij van den eerste keer

 • 11 jaar geleden sweetane

  wat is verschil tussen tampax lites en tampax mini?

  is tampax lites kleiner ofzoo?

 • 11 jaar geleden jennifer

  @ busraxx // wisten jullie dat je ontmaagd wordt door tampons :O --

  dat is helemaal niet waarr. je bent echt pas ontmaagd als je seks heb gehad met een jonge!

  xxx

 • 11 jaar geleden HLLOtjes

  Ik wou het vandaag voor het eerst proberen het is totaal mislukt . Hij stak dus niet ver genoeg , want ik voelde het bij het bukken , zitten , stapen , ...

  en als slot toen ik hem er uit wou halen ben ik flauwgevallen in de wc !!

  ik durf het niet meer te gebruiken , miss is het beter als ik mini ga gebruiken !

  iedereen veel succes X :lips:

 • 11 jaar geleden Beexx

  wisten jullie dat je ontmaagd wordt door tampons :O

 • 11 jaar geleden WHATEVER_L

  bij mij lukt het wel.

 • 11 jaar geleden azizalieverd

  ik durf het niet een keer gebrobeerd maar echt eng vind ik het en pijnlijk een vriendin zij dat je het een beetje nat moet maken je je weet wel tip mieschien

 • 11 jaar geleden Sharon

  Ik gebruikte eerst altijd maandverband, maar toen ik tampons had uitgeprobeert wilde ik geen maandverband meer.

  Je hoeft je veel minder druk te maken of je wel doorgelekt bent.

  Ik draag aalleen maandverband als ik thuis ben.

 • 11 jaar geleden demiee

  Ik heb altijd tampons gebruikt.

  Toen ik 1 keer maandverband had,

  leek het net alsof ik een luier droeg.

  ik ging er heel wijd van lopen.

  en bij een tampon heb je gewoon nergens last van.

 • 11 jaar geleden HONGER

  ik vind het wel makkelijk, maar eerst vond ik het een raar idee dat zon ding in je zat

 • 11 jaar geleden ilovemakeup

  ik heb de eerste paar maanden toenn ik ongesteld was gewoon maandverband gebruikt, maar ik had toen vaak dat iej doorlekte. Toen ben ik normaal gaan gebruiken maar die kreeg van die opstaande randjes en dat schuurde langs me benen en het kwam onder mijn hotpans vandaan! ;S niet bepaald sexy :P toen ben ik maar tampons gaan gebruiken; ik vind het echt heel veel voordelen hebben! ;D Alleen, bij de eerste paar keer bleef ik hem voelen, maar doen neem je gewoon je ringvinger (is langer dan je wijsvinger) en dan duw je hem toch nog een klein stukje veder in je! toen voelde ik hem gelukkig niet meer. probleem 1 opgelost !!

  toen kwam probleem 2; het deed pijn toen ik hem eruit moest halen... Ik heb toen ook diep in en uit geademd en ben toen beetje door mijn knieen gegaan en kreeg hem er toen wél pijnloos uit!

  heeft er iemand nog vragen? stuur me een berichtje! ik heb 1zusje, dus ik help der wel eens vaker :P

 • 11 jaar geleden karin

  kheb het al 6 keer geprobeert om hem in te brengen maar het doet altijd pijn als ik hem nog maar voor de helft heb ingebracht! weet iemand hoe dat komt?? en hoe ik het dan moet doen??

 • 11 jaar geleden SweetxDream

  als ie er steeds uitgleid moet je misgien een grotere tampon neme!

  als je mini gebruikt; normal

  normal; large

  large; super large

  en je siet ookaltijd vn die druppels.. msigien moet je meer druppels !

 • 11 jaar geleden kimmetjuh3

  Ik denk altijd dat de touwtjes te kort zijn

 • 11 jaar geleden beautyaholic

  eer gister voor het eerst geprobeerd, ik had die ob normal met inbreng huls maar die lukte nie! toen probeerde ik light flow en die gleed zo naar binnen, ik vind het opzich wel fijn, maar het geeft me toch een beetje onveilig gevoel ofzo, heel raar:s

 • 11 jaar geleden ANNEMIEKxHIP

  ik wil het heel graag gebruiken .. alleen hij glijdt er steeds weer uit! :O

 • 11 jaar geleden Sanne

  Ik gebruikte na een dag al tampons want ik vind maandverband zo vies. Ook kan je er meer mee.

 • 11 jaar geleden HeartbeatKABOEM

  wat is dat ik d8 dat het egt anders was die tampon ik gebruik liever maandverband:P

 • 11 jaar geleden SASKIA0123

  Ik vind maandverband zooooooo vies

  daarom gebruik ik al heel lang tampax...

 • 11 jaar geleden Suntrack

  wat is dat een inbrenghuls?

 • 11 jaar geleden BIRTHDAYSEX

  het doet pijn bij mij, het in- en uitbrengen

 • 11 jaar geleden dare

  ik durfde het eerst niet, maar toen hin eens lukte het!

 • 11 jaar geleden _ELINE

  ik vind dat zoooo eng !

 • 11 jaar geleden boekenplank

  @ KimHeid; heb ik ook =p

 • 11 jaar geleden xXFluffyXx

  Tampons zijn handig want ik draag strings.

  Bij mij deed het geen pijn de eerste keer. Was toen 12 ben nu 14.

  Ik deed mijn beneden wijd en ging me ontspannen en duwde mijn schaamlippen een beetje opzij en drukte hem heel makkelijk naar binnen. Vond het natuurlijk wel eng want ik had nog nooit wat in mijn vagina gestopt. Ik stopte mijn vinger er zo ver in als hij kon en ik voelde de tampon niet meer. En er uithalen ging ook makkelijk. Alleen als ik ga slapen doe ik een maandverband voor de string. En als ik niet menstrueer dan ben ik toch altijd naakt in bed.

  Liefs.

 • 11 jaar geleden Testify

  Ik vind maandverband echt kut zitten en ranzig, gebruik altijd tampons behalve 's nachts. Dan moet het wel.

 • 11 jaar geleden PetraPetraPetra

  ik gebruik nooit maandverband enkel om te slape anders is da slacht voor de vagina

 • 11 jaar geleden Just_Liipgloss

  K gebruik SUPER tampons:O en ik moet ze elk uur verwisselen:O

 • 11 jaar geleden Queen Tosti

  Is veel makkelijker dan dat vieze maandverband hoor

 • 11 jaar geleden Juudjex

  Heb nog nooit geprobeerd, lijkt me verschrikkelijk irritant en je kan er tog een ziekte van krijgen als ie te lang blijft zitten?

 • 11 jaar geleden Biir

  kan je het ook proberen als je het nog niet bent

 • 11 jaar geleden funkylady96

  ik gebruik gwn maandverbanden en als ik moet gaan zwemmen ( zwemclub of in school) gebruik ik tampons maar anders gwn maandverbanden voelt leuker aan is mijn mning he

  maar mssd komt het omdat ik nog jong ben 11 jaar dus ja mss later overstappen naar tampons

 • 11 jaar geleden BillFREAK

  ik gebruik normaal voor sgool ik il niej doorlekke en klein voor thuis

 • 11 jaar geleden SERRIEEE

  Ik gebruik ze eigenlijk allebei, omdat ik bang ben om door te lekken en dat moet mij noooooit overkomen, anders ga ik dood.

 • 11 jaar geleden celineee

  tampons zijn echt 10000x fijner dan maandverband vind ik zelf! bij maandverband heb ik altijd het gevoel of ik een luier aan heb hihi, maar een tampon kan je veel langer inhouden en je voelt er helemaal niks van ofzo. het ene moment doet het zeer bij inbrengen maar meeste keren niet ofzo. bij het begin vond ik het ook eng, maar na een tijdje went het

 • 11 jaar geleden patriesiejaaa

  ik heb 1x tampons gebruikt, toen ik met een vriendin op vakantie was en wilde zwemmen, maar normaal gesproken doe ik dat niet, ik vind het niet lekker zitten enzo. en eng=p

 • 11 jaar geleden Oelalax33

  Ik heb het 2 maande gelede ofsoo voor het eerst gebruikt het gaat wel goed alleen ik ben soms nog wel bang om hem eruit te halen