Beauty

Onderhoud van make-up spullen

Je make-upspullen en dan vooral je kwastjes, borsteltjes en sponsjes hebben af en toe een onderhoudsbeurtje nodig. Restjes make-up blijven namelijk gemakkelijk zitten in kwasten en ook het huidvet word opgenomen. Na verloop van tijd kan dit invloed hebben op het gebruik van je kwasten: ze nemen geen make-up meer op of werken niet meer goed. Door je spullen af en toe te behandelen, voorkom je dit!

Penselen (rougekwasten, waaierkwasten, oogschaduwkwasten, alles met haartjes)

Voor je penselen kun je het beste een heel klein beetje milde shampoo gebruiken en wat make-upreiniger. Wrijf de kwast hier voorzichtig mee in. Trek niet te hard aan de haren, en het beste kun je wrijven met de richting van de haren mee. Spoel vervolgens de kwast af onder stromend water. Laat het water stromen en druk de kwast op zijn zijkant “uit” op het oppervlak waar het water neerkomt. Zodra het water geen kleur meer krijgt of schuim bevat, kun je stoppen met afspoelen.
Penselen en kwasten kun je het beste ondersteboven drogen. Als er een gaatje in de steel van je penseel zit kun je die daaraan ophangen, en anders kun je een wasknijpertje om de kwast klemmen en hem zo te drogen hangen. Zo nemen de haartjes hun oorspronkelijke houding weer aan!

Let op:
- De stelen van sommige penselen of kwasten kunnen niet tegen water.
- Gebruik alleen hele milde shampoo en milde make-upreiniger
- Trek natuurlijk niet te hard aan de haartjes!

Sponsjes (foundationsponsjes en dergelijke)

Als je foundationsponsjes niet regelmatig schoon maakt raken ze vol van huidvet en natuurlijk foundation. Maak ze daarom af en toe schoon! Dit kun je op verschillende manieren doen. Het beste kun je het sponsje elke keer gelijk na gebruik even onder de kraan houden zodat de meeste foundation o.i.d. wegspoelt. Daarna kun je het voorzichtig uitwringen en het laten drogen. Niet op de vensterbank of een andere warmtebron, want dan word het te hard!

- Eens in de zoveel tijd kun je het sponsje ook wassen in de wasmachine, op maximaal veertig graden.
- Als je het sponsje lang niet meer gebruikt hebt, je het weer dringend nodig hebt en op het laatste moment erachter komt dat ‘ie te verontreinigd is, kun je het beste met wat make-upreiniger de ergste troep weghalen. Droogdeppen met een tissue of wat toiletpapier en je kunt hem nog gebruiken!
Doe dit echter niet te vaak want dan beschadigt het materiaal waarvan het sponsje gemaakt is.

Oogschaduw applicators

Deze kun je het beste af en toe afspoelen onder de kraan en vervolgens een uurtje in een bakje met vloeibare make-upreiniger zetten. Als je ze daarna wéér uitspoelt en hetzelfde op laat drogen als een foundationsponsje zijn ze weer helemaal schoon en klaar om weer vele ogen mooi te kleuren.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved