Food

Dit zijn de lekkerste gezonde snacks voor tussendoor

Naast het eten van ontbijt, lunch en avondeten, zijn de tussendoortje ook erg belangrijk! Tussendoortje houden namelijk je spijsvertering in werking. In de supermarkt heb je schappen vol met tussendoortjes, bijvoorbeeld Sultana en yoghurtdrankjes. Deze zijn natuurlijk niet echt gezond. Zelf kan je tussendoortjes maken die gezond zijn en ook nog eens lekker. Wij hebben alvast een paar lekkere bites bedacht voor je. 

 

♥ Appelburger
Door een appel in plakjes te snijden en tussen de plakjes 100% pure pindakaas of Amandelpasta te smeren. Maak je een heerlijk toetje, wat je op elk moment van de dag kan eten. Een soort gebakje, maar dan de gezonde versie.

♥ Gevulde komkommer rolletjes
Rasp met een kaasrasper een paar lange plakken komkommer en rol deze op. Doe een stukje gerookte zalm in het rolletje en voeg wat roomkaas toe. Op deze manier heb je een heerlijke gezond bite, deze zien er erg leuk uit en zijn dus leuk om te maken als je eters krijgt. 


♥ Borrel-erwten
Geen borrelnoten, maar borrel-erwten. Koop een pot kikkererwten bij de supermarkt en maak deze droog met een theedoek. Kruid ze daarna met een kruiden die jij lekker vindt, vaak worden peper, zout, paprika-, uien-, knoflook- en kerriepoeder hier veel bij gebruikt. Verspreid ze daarna over een bakplaat en doe ze in de oven op 180 graden. Kijk om de vijf minuten even of ze er klaar zijn en of je ze lekker vindt, meningen kunnen namelijk nogal verschillen...;)


♥ Groene vinger
Een lekkere augurk wie wilt dat nou niet. Ondanks dat een augurk op zich al lekker is, is een aparte variatie natuurlijk net iets lekkerder. Wikkel je augurk daarom in een plakje kipfilet of rookvlees om net wat extra smaak toe te voegen. Nu lekker smullen! 

♥  Groente met hummus dip
Wortel, komkommer en paprika zijn natuurlijk al gezond, maar wel een beetje saai. Je kan dit veel lekkerder maken met een smaakvolle hummus. Tegenwoordig zijn er super veel verschillende soorten smaken hummus, bedenk maar iets en het zal er ongetwijfeld zijn. Kies daarom een hummus die jij lekker vindt en dip je wortel erin. 

Bron: iloveheath.nl, voedingscentrum.nl, happyhealty.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved