Wallen

Beauty door Redactie

Je kent het vast wel: Je staat 's ochtends op en komt erachter dat je van die vreselijke wallen onder je ogen hebt. Of donkere kringen. Maar er is wat aan te doen! Lees deze tips...

- Drink veel water, dat zorgt namelijk voor een goede nierafscheiding. Een slechte nierafscheiding kan de oorzaak zijn van wallen onder je ogen.
- Geef jezelf een massage:  Plaats je beide ringvingers aan de binnenkant onder je ogen. Druk 3 tellen en laat dan los. Schuif je vingers één centimeter op en druk weer 3 tellen. Werk zo de hele onderkant van je oogkas af. Let er wel op dat je alleen duwt, en niet wrijft! De huid onder de ogen is heel teer en moet voorzichtig behandeld worden.
- Het wil ook wel eens helpen om een koude lepel onder je oog te leggen. Leg de lepel eerst in de koelkast. Dit werkt trouwens ook met de achterkant van een vork of mes.
- Maak twee wattenschijfjes nat (met koud water) en leg ze onder of op je ogen.

- Gebruik een camouflagestick, in de kleur van je huid of één tint lichter, om kringen weg te werken. Je kunt een gewone camouflage stick gebruiken, maar er zijn ook speciale producten te koop. Deze zijn heel dun en goed op te brengen.
- Leg het accent ergens anders op, bijvoorbeeld op je lippen of op je bovenste ooglid (met een felle oogschaduw bijvoorbeeld).
- Koop een goede oogcrème, en smeer die 's avonds voor je naar bed gaat op. Echt goede producten kunnen best prijzig zijn, maar je hebt er maar weinig van nodig.

Verzachtende oogcrème van Biodermal, €14,50.

- Een gezonde, gevarieerde voeding kan ook helpen.
- Leg 2 plakjes komkommer, of twee natgemaakte kamilletheezakjes op je ogen.
- Er zijn relaxmaskers te koop. Deze zijn gevuld met een kalmerende en verzachtende gel, en helpen tegen wallen en kringen.