Naar de schoonheidsspecialiste

Beauty door Redactie

Wendy Slot van beautyinnederland.nl vertelt je alles over de schoonheidsspecialiste !

Naar de schoonheidsspecialiste

Een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste…relaxed genieten van een gezichtsbehandeling en vervolgens stralend fris het resultaat aan je vriendinnen showen. Dat is toch waar je het eerste aan denkt bij het bezoeken van een schoonheidsspecialiste, en helemaal terecht natuurlijk!
Maar wist je dat een regelmatig bezoek bij de schoonheidsspecialiste er eigenlijk gewoon bij hoort? Net zoals je regelmatig de tandarts bezoekt, ook je huid heeft namelijk professionele zorg nodig. Juist als je nog jong bent is het verstandig om je huid in goede conditie te houden zodat je hier ook op latere leeftijd de vruchten van plukt.

Wat een schoonheidsspecialiste doet

Bij iedere schoonheidsspecialiste kan je terecht voor een basis behandeling van je huid. Deze bestaat uit een intensieve reiniging van je huid. Door de reiniging worden je poriën geopend zodat specifieke producten beter op je huid kunnen inwerken. Welke producten de schoonheidsspecialiste gebruikt bepaalt ze aan de hand van een huidanalyse, zodat de producten worden afgestemd op wat jouw huid nodig heeft. De schoonheidsspecialiste verwijdert ook onzuiverheden zoals mee-eters en gerstekorrels.

Wat vrijwel iedere schoonheidsspecialiste als behandeling aanbiedt is: een gezichtsreiniging, gezichtsmassage, peeling, epileren en harsen.

De meeste schoonheidssalons bieden daarnaast nog meer behandelingen aan. In deze salons kan je terecht voor wimpers en wenkbrauwen verven, elektrisch ontharen, ontharen van de bikinilijn, permanente make-up, littekencamouflage en advies/behandelingen van huidproblemen zoals acne of striae. Daarnaast zie je tegenwoordig ook steeds meer salons welke meerdere zaken onder één dak hebben, wat natuurlijk erg handig kan zijn; na je gezichtbehandeling gelijk een French manicure voor nagels laten doen bijvoorbeeld.

Wat kost het

Dat verschilt natuurlijk per schoonheidsspecialiste. Soms is het duur, soms goedkoop. Vaak zijn er ook arrangementen; dan heb je verschillende behandelingen na elkaar voor een betere prijs.
Het ligt er ook aan of je naar een mevrouw thuis gaat, of een grote schoonheidssalon. Vraag gewoon een prijslijst of foldertje of bel eventjes op, dat is helemaal niet gek.

Het zoeken naar een schoonheidsspecialiste

Zoeken doe je snel en eenvoudig op www.beautyinnederland.nl. Op deze website staan duizenden adressen van schoonheidsspecialisten. Aan de hand van je postcode of via de landkaart kun je zoeken welke schoonheidssalon bij jou in de buurt zit.

Waar je op moet letten

We kunnen je niet vertellen naar welke salon je het beste toe kunt gaan, dit is namelijk mede afhankelijk van jouw specifieke wensen of eventuele huidproblemen, we willen je wel graag helpen met wat tips bij de keuze van een salon:

- Is de schoonheidsspecialiste in het bezit is van het vakdiploma schoonheidsverzorging

- Volgt de schoonheidsspecialiste bij en nascholing

- Sluiten de behandelingen die de schoonheidsspecialiste geeft aan bij jouw specifieke wensen

- Werkt de schoonheidsspecialiste volgens de Code van de Schoonheidsspecialist (dit zijn richtlijnen over hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieu, bij de opstelling van de Code waren o.a. betrokken: Branche organisatie ANBOS, de Keuringsdienst van Waren, de GG&GD, de Arbeidsinspectie, leveranciers en materie- en hygiënedeskundigen).

- Informeer van te voren goed naar zaken die jij belangrijk vindt, zoals proefdiervrije producten of gebruik van natuurlijke producten.

- Informeer naar de kosten zodat je niet voor verassingen komt te staan

We wensen je veel succes bij het zoeken naar een geschikte salon!

Door: Wendy Slot van www.beautyinnederland.nl