Lifestyle

Dit zijn de leukste (en meest originele) manieren om je kamer te vullen met foto’s

Als jij je interieur een boost wilt geven, maar je budget niet heel groot is, dan zijn foto’s hét perfecte middel. Je geeft je kamer al gelijk een hele andere uitstraling door een persoonlijke touch toe te voegen, met behulp van jouw favoriete foto’s. Je kunt natuurlijk lijstjes in de vensterbank zetten, maar er zijn nog veel meer manieren om je foto’s een plekje te geven. Dit zijn de leukste manieren om je kamer te vullen met foto’s.

Wandrek met klemmetjes
Als jij niet van plan bent om je hele muur vol te boren met gaten, dan is een wandrek de perfecte oplossing. Je hebt alleen maar spijkers nodig om het wandrek op te hangen, en vervolgens kun je deze helemaal vol hangen met foto’s. Op de onderstaande foto zie je briefjes, maar het plan is natuurlijk om deze briefjes te vervangen met foto’s. Voilà: jouw zelfgemaakte collage. Het mooie van een wandrek met klemmetjes is dat de foto’s ook nog eens heel makkelijk te vervangen zijn. Leuk voor de afwisseling!
foto kamer inrichting wandrek

Collage in lijst
Als je een beetje een creatieveling bent, dan is een zelfgemaakte collage een mooi projectje. Verzamel je lievelingsfoto’s, pak wat lijm en een schaar, en maak een mooie collage. Plak ze vooral niet allemaal recht naast elkaar, maar plak ze over elkaar heen. Deze collage kun je gewoon op de muur plakken, maar de kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de collage in een mooie fotolijst te doen. 

Slinger van polaroids
Polaroids zijn helemaal in. Als je geen polaroidcamera hebt, dan kun je de gewenste foto’s ook gewoon op polaroid papier laten afdrukken. Bevestig een touwtje aan de muur, pak wat kleine knijpertjes en hang je leukste foto’s op. Kleine moeite, maar een groot resultaat.
foto kamer inrichting polaroids

Foto’s in vorm op muur
Deze manier kost je wat tijd, maar je kunt er ook wel weer heel erg trots op zijn als het af is. Als je je foto’s hebt afgedrukt is het de taak om ze op de muur te plakken. Je kunt hier het beste plakgum voor gebruiken, om je muur niet te beschadigen. Plak ze in een vorm die jij mooi vindt. Denk bijvoorbeeld aan een hartje, een ster of een cirkel. Laat je creativiteit de vrije loop en het eindresultaat zal zeker weten mooi zijn.

Allerlei verschillende fotolijstjes
Fotolijstjes zijn standaard, maar je kunt ze toch iets speelser laten lijken. Als je een lege muur hebt, dan kun je deze muur vol hangen met allerlei verschillende fotolijstjes. Kies voor verschillende formaten, vormen en kleuren voor het mooiste effect en maak je eigen patroon. Simpel, maar heel leuk!
foto kamer inrichting fotolijsten
Beeld: iStock

Must reads 👀