Puistjes camoufleren

Beauty door Redactie

Erg vaak krijg ik de vraag "hoe camoufleer ik m'n puistjes?". Natuurlijk een hot issue onder jonge modepopjes, aangezien jeugdpuistjes een van de ergste kwalen zijn die je kunt hebben...

Mijn antwoord op die vraag is: "eigenlijk niet". Het klinkt heel hard, maar het is wel zo. Foundation is niet gemaakt om puistjes te camoufleren, maar om een egale teint te krijgen. Concealer is óók niet uitgevonden om puistjes te camoufleren, maar om vlekjes en donkere kringen weg te werken.

Écht een middel om puistjes "te doen verdwijnen" is er dus niet. Raar? Nee, eigenlijk niet. Het beste kun je puistjes verzorgen en dus áánpakken. Voorkomen is beter dan genezen, dus in dit geval is verzorgen beter dan camoufleren.

Hoe je puistjes het beste aanpakt, lees je hier. Ook je dagelijkse verzorging is erg belangrijk, alles daarover vind je hier.

Dus meiden, stop alsjeblieft je puistjes niet vol met poeder en smeer er géén laag foundation over. Laat ze lekker 'luchten'! Geloof me: ze vallen echt meer op als je er vanalles opsmeert. En als je er nog maar een héél klein beetje last van hebt, en je ziet enkel wat kleine vlekjes, dan kun je eventueel een piepklein beetje concealer gebruiken.

Succes girls !