Beauty

Tegen glimmen

Veel jonge meiden hebben een glimmende huid, en zijn daar niet zo happy mee. Vooral op foto's komt het niet mooi over, en je wil al helemaal niet als 'glimworm' bestempeld worden. Vandaar dat ik een aantal manieren op een rijtje zet om het glimmen tegen te gaan.

Reinigingsproducten & crèmes

Veel beautymerken, vooral diegene die op de jonge huid gericht zijn, hebben anti-glim crèmes of reinigingsproducten tegen het glimmen van de huid. Vooral Nivea Visage Young. Vooral de dagcrème helpt super tegen glimmen. Gewoon te koop bij de drogist !

Ook goed zijn de reinigingsproducten van L'oreal. Vooral de Dermo Expertise Pure Zone Zuiverende Gel werkt goed tegen glimmen. Kost rond de zeven euro.

Poeder

Poeder is een vaakgebruikt product om glimmen tegen te gaan. Goed, maar doe het met mate. Kies ook de juiste tint en verwar poeder vooral niet met blusher (dat is om kleur op je gezicht aan te brengen). Poeder is om je huid mat en dus niet-glimmend te maken. Goed poeder voor weinig geld heb je van Catrice, o.a. te koop bij Kruidvat.

Sheets

Er bestaan ook blaadjes, ook wel sheets genoemd, om heel snel glimmen tegen te gaan. Je kunt deze ook makkelijk in je tas stoppen, en later in de stad, op school of bij je lover vlug op te deppen. En weg is de glim! Helaas zijn deze sheets vaak wel wat duurder. Bourjois is één van de merken die een iets goedkopere variant heeft, die erg goed werkt. Het doosje heet "Anti Shine Papers" en kost €8,12.

Foundation

In plaats van poeder kun je ook voor foundation kiezen. Maar pas op dat je je huid niet dichtplamuurt! Dat geeft geen mooi effect. Voor een naturelle foundation die goed tegen glimmen werkt, is Maybelline Dream Matte Mousse Foundation erg fijn. Die kost € 12,49 en is er in verschillende tinten.

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved