Zweten: wat doe je eraan?

Beauty door Redactie

Veel meiden kennen het probleem, vooral in de zomer: zweten. En niet een beetje, nee, echt zoveel zweten dat je grote plekken onder je oksels krijgt. Om de plekken te verbergen durf je op feestjes je armen nauwelijks te bewegen en tijdens een betoog op school word je alleen maar nog nerveuzer en onzekerder door de plekken….

En vervolgens doet het tweede probleem zich voor: de zweetplekken laten gele verkleuringen achter in je kleren die geen enkel wasmiddel eruit krijgt. Met het steeds warmer wordende weer zullen steeds meer mensen hier last van hebben.

Wat kun je eraan doen?

Deodorants

Gebruik een goede deodorant. Helaas is dit vaak voor veel meiden niet goed genoeg, en zul je naar een van de andere oplossingen moeten kijken.

Tonics

Er bestaan speciale tonics om overmatig zweten tegen te gaan. Deze dep je op je oksel, het trekt vervolgens in en zorgt ervoor dat je minder zweet. Bij veel meiden helpt dit heel goed! Een goede tonic is van Odorex, "extra dry". Deze kost maar een paar euro en is bij de drogist te koop.

Pads

Iets nieuws: de zogenaamde patch. Een daarvan is de A-Patch, te bestellen op www.lavi-products.com. De A-Patch is een dunne patch die je in je kleren kunt plakken op de plek waar je oksels in aanraking komen met de kleding. Al het zweet wordt in de patch geabsorbeerd. Geen natte zweetplekken meer en dus ook geen gele verkleuringen meer in je kleren. Na gebruik kun je de Patch ook makkelijk verwijderen. De patches zijn per stuk verpakt en opgevouwen in een handig meeneem-formaat.
Heb 'm getest, en hij werkt!