Lifestyle

Herkenbare spelletjes die je vroeger op de computer speelde

Do you remember? Samen met je vriendinnen de naam van je crush of jou vervelendste docent invoeren in de Love Tester en dan lachen als hij 100% aangaf? Of stiekem credits kopen van je zakgeld zodat je jouw droomkamer kon inrichten op Habbo? Zoveel spelletjes die vroeger he-le-maal hot waren. Herken jij ze nog?

Kussen op het werk 

Zelfs de afleveringen van Het Huis Anubis waren minder zenuwslopend dan dit spel. Terwijl jij je adem in houdt, moet je proberen om twee collega’s, die duidelijk hoteldebotel op elkaar zijn, zo lang mogelijk te laten kussen zonder dat de baas het ziet. Als je dan tóch gensapt wordt, ontploft hij bijna van woede. Zo erg is het toch ook niet? Of wel? In ieder geval was het hilarisch. 

Pet Party

Toen het originele Hyves nog bestond had je ook Hyves Games. Pet Party was hét spel waarop jij kon laten zien wat voor fabulous huisdier jij had. En even eerlijk, huisdieren zijn toch ook super cute. Je kon hun huisje inrichten, ze in bad doen, verschillende outfits aantrekken en games spelen om extra coins te verdienen. Ook kon je samen met de pets van je vriendinnen spelen. Ach, waar Hyves toch niet goed voor was. 

Habbo Hotel

Dé game voor tieners. De kans was groot dat minstens 80% van jouw klasgenoten dit speelden en er was altijd een groepje die van hun ouders credits mochten kopen terwijl jij ook zo graag rares wilde aanschaffen. Waarschijnlijk had je ook een Habbo-lover en stiekem bobba’de je erop los. 

View post on Instagram
 

Love Tester

Wilde jij er zeker of je die leuke jongen uit je klas een krabbel kon sturen op Hyves? Of ging je even checken of er een match was tussen je bestie en de Engels docent die jullie allebei niet konden uitstaan? Dan stond de Love Tester altijd voor je klaar want die sprak natuurlijk altijd de waarheid. 

View post on Instagram
 

RollerCoaster Tycoon

Wie wil nou geen eigen pretpark bouwen? Achtbanen in elkaar zetten, kleurijke bloemen en bomen planten, bezoekers tevreden houden. En als ze ontevreden zijn dan bouw je snel even een achtbaan die geen finish heeft en laat je ze vredig crashen. Handig toch? 

View post on Instagram
 

GoSupermodel 

Remember? Je kon poseren tijdens fotoshoots, chatten, make-uppen, dansen op de dansvloer en outfits namaken. Helaas moest je voor steeds meer onderdelen een VIP-member worden en dat kostte geld. Toch was dit wel hét spel wat elke meisjesdroom vervulde.

View post on Instagram
 

Beeld: Unsplash