Beauty

Hoe gebruik je parfum?

Op Girlscene.nl staan talloze artikeltjes over nieuwe luchtjes, lekkere parfumsetjes, geurtjes voor je vriend... Maar eigenlijk helemaal niet hoé je parfum nou moet gebruiken. Een uitleg vandaag!

Wanneer gebruik je parfum?
Dat ligt helemaal aan jou! De één gebruikt alleen een luchtje bij een speciale gelegenheid, de ander spuit elke ochtend een beetje op en weer een ander sprayt de hele dag door. Dat ligt aan jou! Maar onthoud: overdaad schaadt, dus spuit niet té veel en té vaak. Dan gaat het flesje ook wel erg snel leeg...

Waar gebruik je parfum?
Je gebruikt parfum op, heel gek eigenlijk, plekken waar je je hartslag kan voelen. Oftewel: pulserende plaatsen. Dus dat zijn je polsen, in de holtes van je ellebogen en in je nek en hals. Ook kun je parfum in je haar spuiten en tussen je borsten, maar dit blijft wel minder lang hangen.

Let op dat je de parfum niet bij je sieraden opspuit, dus let op met je oorbellen, ketting en armband. Het kan namelijk het materiaal heel erg aantasten!

Oja: wrijf je polsen niet over elkaar of tegen je hals na het opspuiten. Echt waar, dat tast de geur aan! Spuit gewoon op elk plekje een beetje en ga niet wrijven.

Hoe test je een parfum?
Je kunt het beste een luchtje testen bij jezelf, op je eigen huid. Dus niet op zo'n papiertje van de drogist en al helemaal niet bij iemand anders. Waarom niet? Omdat elk luchtje bij iedereen anders ruikt! Dat ligt namelijk aan de verschillende soorten huid en je 'eigen geurtje'.

Je kunt het beste niet teveel, dus niet meer dan drie, luchtjes uitproberen. Anders ruik je alles door elkaar. En natuurlijk op verschillende plekken testen!

Het duurt zeker vijf tot tien minuutjes voordat een geurtje goed en lekker gaat ruiken, dit komt omdat een (goede) parfum is opgebouwd uit verschillende laagjes, ook wel 'geurtonen' genoemd. Na die korte tijd merk je of het een goede parfum is (ruik je hem nog steeds?) en of je hem nog steeds lekker vindt.

Waar bewaar je je parfum?
Op een koele en droge plaats, dus bijvoorbeeld in je kast.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved