Beauty

Optimaal reinigen

De verzorging van je huid draait in principe allemaal om de reiniging, want een gereinigde huid is beter toegankelijk voor verzorgende producten en voorkomt het ontstaan van puistjes en andere huidproblemen.
Het is belangrijk dat de huid elke ochtendénavond goed gereinigd wordt, en hiervoor is er voor elk huidtype een speciale reiniging.

Normale huid: milk én lotion.
Je reinigt je huid 's ochtends en 's avonds eerst met de milk om je (eventuele) make-up en afvalstoffen te verwijderen en daarna met de lotion om de poriën weer te sluiten en de zuurgraad van de huid weer te herstellen. Gebruik de milk en lotion altijd in combinatie, en dus niet apart - want wanneer je bijvoorbeeld alleen de milk gebruikt blijven de poriën open staan en kunnen de schadelijke invloeden van buitenaf je huid heel makkelijk doordringen, en het is heel belangrijk om de zuurgraad van de huid weer te herstellen. Alleen met lotion reinigen werkt ook niet, want de lotion is er alleen om de poriën weer te sluiten, dus gebruik deze altijd in combinatie!

Gevoelige huid: reinigingsolie of hydrofiele olie
Hydrofiele oliën zijn plantaardige waterminnende oliën, en dus heel goed voor de reiniging van de gevoelige en vochtarme huid. Je reinigt je gezicht hier 's ochtends en 's avonds mee en spoelt deze hierna goed af met water. Er hoeft hier na geen lotion meer gebruikt te worden om dat de hydrofiele olie zelf al een 'beschermingslaagje' achter laat.

Vette huid/gecombineerde huid: reinigingsgel of reinigingsmousse
Je reinigt je gezicht 's ochtends en 's avonds met de reinigingsgel of reinigingsmousse. Een reinigingsgel verwijder je na het reinigen weer met water en daarna breng je de lotion aan om de poriën weer te sluiten. De reinigingsmousse wordt aangemaakt met water waardoor je een mousserende emulsie krijgt. Hierna gebruik je ook de lotion om de poriën weer te sluiten.

's Ochtends is het belangrijk na de reiniging een verzorgende dagcrème aan te brengen om je huid overdag te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en 's avonds is het belangrijk na de reiniging een verzorgende nachtcrème aan te brengen zodat je huid 's nachts kan herstellen van alles wat ze overdag te verwerken heeft gehad.

Daarnaast kun je 1 à 2 keer per week nog een scrub of peeling en/of masker doen om je huid eens extra diep te reinigen, de dode huidcellen te verwijderen en je huid lekker te verwennen met wat extra voedingsstoffen. Gebruik hiervoor ook scrubs, peelings en maskers naar jouw huidtype, net zoals bij de dagcrème.
Voor de normale huid kun je hiervoor alle producten gebruiken, voor de gevoelige huid vooral hydraterende, kalmerende producten en voor de vette/gecombineerde huid vooral diep reinigende producten.

Zo wordt je huid optimaal verzorgd en beschermd en zul je zien dat je huid er op haar best uitziet!

door schoonheidsspecialiste Laura

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved