News

Dave Roelvink doet opmerkelijk uitspraak: ‘Ik vind dat we een beetje aan het doorslaan zijn met dat feministische gedrag’

Dave Roelvink gooide gisteravond een filmpje van zichzelf online op Instagram. Dit naar aanleiding van een nieuwsbericht, waarin onder andere werd gezegd dat de symbolen van een verkeersbord niet alleen mannelijk zouden moeten zijn. In de video op zijn story vraagt hij zich af waarom het niet juist mooi is dan mannen en vrouwen niet precies het zelfde zijn en dat we aan het doorslaan zijn ‘met dan feministische gedrag’.

Dave Roelvink vindt dat we doorslaan met feministisch gedrag

Als je het nieuws volgt, dan heb je ongetwijfeld meegekregen dat sommige landen de verkeersborden willen veranderen. Op dit moment zijn alle verkeersborden waarop een mens wordt afgebeeld namelijk bijna altijd mannelijk. Daar moet dus verandering inkomen, door middel van vrouwelijke symbolen met een jurk en staartje. Dave Roelvink zag het nieuwsbericht op televisie en deelde maar al te graag zijn mening. Hij uploadde een video op Instagram-stories en zei het volgende:

”Ik heb een vraagje gewoon ff hè, ben ik nou de enige in Nederland die het juist mooi vindt dat mannen en vrouwen niet precies hetzelfde zijn. Waarom moet het allemaal gelijk zijn tegenwoordig? Het is toch juist mooi dat we allemaal verschillende rollen hebben. Dat heeft toch juist z’n charme, dat als je met een vrouwtje uit eten gaat dat de man betaalt.”

”Het is toch niet zo heel erg, als een vrouw iets meer in het huishouden doet”

Dave was nog niet klaar met z’n verhaal en praat nog even verder tegen zijn volgers: ”Zo hoort het toch gewoon? Als je met z’n tweeën op straat loopt en je komt in een kut-situatie, dan beschermt de man de vrouw.” Waar bij sommige meiden op dit moment het stoom al uit de oren komt, doet Dave er nog een schepje bovenop: ”Het is toch niet zo heel erg, als een vrouw iets meer in het huishouden doet, omdat wij simpelweg te stom zijn om dat te doen. We hebben gewoon andere rollen, we zijn andere wezens. Volgens mij komen we ook allemaal van een andere planeet, dus we begrijpen elkaar af en toe ook niet helemaal lekker. Ik vind dat we daar een klein beetje in aan het doorslaan hoor… met dat feministische gedrag.”

dave roelvink

Beeld: Brunopress

Must reads 👀