Beauty

Orde op je toilettafel

Hét belangrijkste voor een mooie en overzichtelijke make-up collectie is een goede basis. Maar de kans is groot dat je net als ik bent en je rond je 13e/14e een lading make-up kreeg bij elke gelegenheid en je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Waarschijnlijk heb je zo je favorieten, maar wees eerlijk: de rest is pure chaos! Opruimen dus!

Koop een mooie opbergdoos bij bijvoorbeeld Ikea of de Xenos. Nu pak je ál je make-up bij elkaar en gaan we sorteren: mascara’s, oogpotloodjes/eyeliners, foundation en al het andere wat vloeibaar is op één hoop. Alles wat ouder is dan 3 maanden gaat linea recta de prullenbak in. Ja echt. We zitten niet te wachten op klontjes, oogontstekingen en kruimelige foundation. De rest gaat in de doos, tenzij het lelijk, vies, stuk of écht te oud is. Officieel staat hier rond de 6 maanden houdbaarheid op, maar daar trek ik me altijd vrij weinig van aan.

Nu je orde hebt is het tijd voor je basis. Neem je tijd en stap eens make-uploos (ik weet het dames: dat vinden we niet leuk) de Ici Paris of Douglas binnen. De dames (of heren) daar zijn bijna altijd visagist(e) of hebben op zijn minst een cursus gevolgd en weten dus precies hoe ze jou kunnen helpen.

Ik heb dat onlangs gedaan. Ze begon bij mij met m’n huid en ‘mijn merk’ bepalen. Ik bleek een gevoelige droge tot normale huid te hebben en kwam op het merk Biotherm uit. Als je eenmaal weet naar wat voor producten je moet kijken, begin je bij je make-up basis. Eerst een goede dagcrème en dan een foundation (altijd één tint lichter dan je huid) en eventueel nog een poeder. Ik heb gekozen voor een getinte dagcrème, op deze manier heb ik geen aparte dagcrème en foundation nodig en ligt het allemaal wat lichter op m’n huid. Daarna hebben we samen nog een fijne mascara uitgezocht en een goede nachtcrème en cleanser. Ik had nog wat geld over (had 90 euro aan cadeaubonnen) en heb nog 2 mooie naturel oogschaduws uitgezocht.
Ik snap dat dit voor sommige meiden wat te duur is, maar voor een goede basis mag je echt wel wat geld uitgeven. Vooral bij een foundation of getinte dagcrème en mascara is dit echt belangrijk. Biotherm, Bourjois, Maybelline, Max Factor en L’oréal zijn echte aanraders.

Mocht je dit er echt niet aan uit willen of kunnen geven is de DA een goed alternatief. Ook de dames of heren daar zijn gespecialiseerd en weten waar ze het over hebben. DA, H&M, Etos, Kruidvat en Hema zijn allemaal hele fijne goedkopere merken.

Ook belangrijk (hoeft helemaal niet duur): je materiaal. Goed om te hebben:

- Wimperkrultang
- Sponsje voor je foundation (hoewel ik ook graag mijn vingers gebruik)
- Goede platte kwast voor je blusher als je dit gebruikt
- Goede ronde kwast voor je poeder
- Kleine zachte platte kwast om je oogschaduw te vervagen
- Oogschaduw applicatie kwastjes
- (Automatisch) pincet voor je wenkbrauwen
- Nagelvijl (één met een ruwe en zachte kant)

Dan nog iets wat mensen vaak vergeten, maar je écht moet gebruiken: een base- en topcoat voor onder en op je nagellak om gele nagels te voorkomen.

Nog een leuke tip: duo-oogschaduw. Zo’n duo-doosje is erg fijn, omdat je in een doosje twee kleuren hebt die goed matchen en je dus prima tegelijk kan dragen. De donkerdere in je arcadeboog (overal waar schaduw is op je oog) en de lichtere net onder je wenkbrauw en als highlight op de rest van je oog. Een setje zachtere kleuren voor dagelijks gebruik en een setje heftigere of donkerdere kleuren voor het uitgaan of de smokey eyes.

Die basis doe je in een apart doosje of (zoals ik) in een toilettasje, deze gebruik je immers (bijna) elke dag. Ook handig in je tas mee naar school! En onthoud: na drie maanden mogen je nieuwe foundations en mascara’s écht de prullenbak in!

Door Linda

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved