Piercings: laat ze altijd door een professional zetten!

Beauty door Redactie

Kim, een meisje dat in een sieradenwinkel werkt en dagelijks meiden met piercings binnen ziet komen, mailde me om het volgende. Er zijn namelijk steeds meer mensen die zélf gaan piercen! Ze wil graag meiden hiervoor waarschuwen, en ik ben het daar helemaal mee eens.

Kim: "ik krijg dagelijks meiden in mijn winkel die het zelf voor elkaar hebben gekregen om hun eigen piercing te zetten. Ben jij dit zelf ook van plan? Doe het alsjeblieft NIET! Ik zie vaak dat de piercing niet gezet is door een professional die werkt in een piercing/tatooshop maar door het meisje zelf (met een oude oorbel (!!) of naald). Daardoor raakt de piercing snel ontstoken en moet het meisje hem alsnog eruit halen, waardoor een lelijk litteken ontstaat.

En nee, ik maak geen grapje, ik heb serieus meisjes en jongens aan de toonbank gehad die zelf hun navelpiercing, labret en zelfs een tongpiercing hebben gezet! Dit is echt levensgevaarlijk om zelf te doen. Dus als je een piercing wilt, ga dan niet zelf aan de slag maar ga naar een specialist die het op een veilige en hygienische manier doet. Oke, je moet er welliswaar geld voor betalen, maar bedenk wel dat je achteraf niet met een vervelende ontsteking rondloopt.

Waarom zou je naar een piercing/tatooshop gaan terwijl je het zelf thuis gratis kan doen?

1. De man of vrouw in de piercing/tatooshop weet precies waar hij/zij mee bezig is. Ze hebben er een diploma voor, en jij met je stopnaald of oude oorbel niet.
2. De man of vrouw in de piercing/tatooshop doet alles in een hygienische omgeving en de materialen waarmee de piercer werkt zijn ook 100% hygienischer dan jouw oude oorbel of de stopnaald waar je moeder zich vast een keer aan geprikt heeft..
3. De man of vrouw in de piercing/tatooshop weet precies waar en op welk punt de piercing het beste gezet kan worden en prikt niet ergens maar lukraak.
4. Heb je geen geld om de piercing te zetten? Spaar er dan voor! Een piercing zetten kost geld, maar bedenk wel ten alle tijden, dat het wel op een veilige en hygienische manier gebeurd. En dat als jij zelf thuis (of bij een vriendin) aan het doe-het-zelfen gaat dat je er achteraf geheid een ontsteking aan je pas zelf gezette piercing kan krijgen, hoe schoon jij het denkt gedaan te hebben.

Dus lieve meiden, wil je een piercing? Ga naar een tatoo/piercingshop, betaal ervoor en laat je piercing op een veilige manier zetten! Je zult jezelf er later dankbaar voor zijn dat je niet zelf aan de slag bent gegaan!"