Rosebud Salve

Beauty door Redactie

Vaseline en Labello kennen we allemaal, vaak gebruikt voor schrale lippen. Maar: kende jij Rosebud Salve al?

Rosebud Salve bestaat al ontzettend lang: in 1800 is het uitgevonden door een drogist, George F. Smith. Hij begon als  een kleine drogist die hij steeds verder uitbreidde. Rosebud Salve is inmiddels wereldberoemd en zelfs de sterren gebruiken het.

De eerste, officiële Rosebud Salve zoals hij nog steeds te koop is.

Rosebud Salve is een zogenaamd ‘Multi-Purpose-salve’, een zalf die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Ik gebruik hem zelf vooral voor mijn lippen (ben er helemaal verslaafd aan), maar je kan hem ook gebruiken voor:

- droge handen
- als wenkbrauw ‘temmer’
- droge ellebogen en knieën (of andere droge plekjes)
- jeukende of irriterende plekjes
- wondjes, schaafplekken en sneetjes
- als basis onder je oogschaduw: blijft op die manier langer zitten
- een beetje in je handen wrijven en over je haar ‘verdelen’ tegen pluizen

Ontwikkeld door de kleinzoon van de uitvinder van de originele Rosebud Salve: Strawberry Lipbalm. Met dezelfde doeleinden als de originele zalf, maar dan met een aardbeiensmaakje.

Mentholated Salve, ontwikkeld door Smith zelf. Het is een verkoelende, verfrissende zalf, gemaakt om irritaties te verzachten. Bijvoorbeeld bij allergieën en insectenbeten.

Ontwikkeld door de achterkleindochter van Smith: Lip Balm Minted Rose. Een combinatie van de Mentholated Salve en de gewone Rosebud Salve. Weer met dezelfde doeleinden als de andere producten.

Brambleberry Rose Lip Balm. “Rosebud Brambleberry Rose Lip Balm is scented with the delicious aroma of freshly baked berry pie.” Klinkt in ieder geval heerlijk! Het is niet bekend wie deze lipbalm ontwikkeld heeft, maar hij is wel nieuw, gemaakt als eerbetoon aan het hoofd van Rosebud Perfume Co. Leuk detail: de foto op het blikje is gemaakt in 1945.

De originele Rosebud Salve kost bij de Douglas ongeveer 10 euro. Oké, ietwat prijzig, maar ik verzeker je: het is het waard. Het is fijner dan vaseline en het werkt heel verslavend! Als je kennissen hebt in de VS: bestel dan via Sephora (www.sephora.com) . Daar kost een blikje maar 6 dollar!

Door onze reporter Cynthia