Beauty

Een zomergevoel in de winter

Kijk maar eens naar buiten: grauw, nat en koud. Niet echt iets om heel vrolijk van te worden, wel? Veel meiden denken: "was het maar zomer!". Nou, dat kun je heel makkelijk een beetje nabootsen met de goede beautyproducten. Zo heb je toch een zomergevoel in de winter!

Scheer je benen superglad
Het klinkt raar, maar het werkt wel: je benen superglad scheren. Veel meiden scheren hun benen in de winter veel minder vaak of helemaal niet meer. Dat is én niet erg vrouwelijk (wie wil er nu een meisje met super behaarde benen?), niet zo leuk als je een vriendje hebt én, believe me, het geefteen beetje een winters effect. Zo van: ik zit toch maar binnen met een dikke broek en warme laarzen, dan hoef ik niks aan mijn benen te doen!
Dus girls, scheer ze weer eens lekker glad. Vooral met een scheermesje krijg je dat hele smooth effect. Bijvoorbeeld met Venus (een set wegwerpmesjes kost € 9,99) of Gillette Satin Care (€ 4,20).
Vergeet ook niet een goede scheergel of -schuim te gebruiken. Die heb je ook met meloen- of mangogeur, dus extra zomers!

Bronzing powder
Een bronzer is ideaal om je gezicht een oppepper te geven. Je doet een beetje op je vingertoppen en dept ermee op je gezicht; op je jukbeenderen, net onder je wenkbrauw, een beetje bij je slapen... alsof de zon nét een beetje geschenen heeft! Deze is van Bourjois en kost € 10,-.

Een zomers tintje...
Een beetje voor de hand liggend, maar wel slim: een zelfbruinende crème opsmeren. Dit geeft meteen een instant summer feeling!
Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten en voor elk lichaamsdeel. Wil je niet te moeilijk doen en ga je voor een over-all bruin tintje, dan is een bodylotion met een beetje zelfbruiner ideaal voor jou. Ga eerst lekker douchen, scrub jezelf goed met een scrubgel en/of scrubhandschoen. Dat zorgt ervoor dat het laagje dode huidcellen verwijderd wordt. Als je dat niet doet, gaat de zelfbruiner ook op die dode huidcellen zitten en krijg je vlekken!
Een fijne zelfbruinende bodymilk is Complete Everyday Sunshine van Olaz. Dat is een lekker grote tube en is te koop bij elke drogist voor € 10,99.

Geef je haar een tropische behandeling!
Ook je haar mag wel wat aandacht gebruiken. Vooral in de winter, als het heel wat te verduren heeft: kou, regen, sneeuw, hagel, storm... daar wordt je haar erg broos en breekbaar van. Om over glansloos nog maar niet te spreken! Het is dus slim een goede shampoo met bijpassende conditioner te gebruiken.
Natuurlijk kun je voor een 'gewone' shampoo gaan, maar aangezien we wel een lekker tropisch gevoel willen, is het assortiment van Herbal Essences perfect. De shampoo en condtioner kosten € 2,99 per stuk en zijn bij elke drogist te koop!

Highlighting
Ook een highlighter is geweldig om je gezicht wat meer glans te geven, zonder dat het ordinair en glimmerig wordt. Vooral heel leuk voor een feestje, als het toch donker is en de ge-highlighte delen extra mooi opvallen. Voor een dagmake-up is het toch vaak wat te shiny, zeg maar.
Dit "allover shimmer powder" van Essence kost maar € 2,49 en werkt erg goed!

Een zomers luchtje
Ook een parfum met een zonnig geurtje kan je hele dag weer opvrolijken en haalt je uit de koude sleur van het najaar. "Floral" van Paul Smith is bijvoorbeeld erg lekker en niet heel duur (€ 30,- voor een grote fles van 50 ml). Ook Happy van Clinique (€ 32,50 voor een set) is erg zomers en maakt je, tsja, happy!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved