Beauty

Dit moet je weten voordat je begint aan microblading

Naast je ogen zijn jouw wenkbrauwen natuurlijk het eerste wat mensen van jou zien. Elke ochtend probeer jij dus de perfecte wenkies te creëren. Heb jij geen zin om elke ochtend je wenkbrauwen te doen? Microblading kan daarvoor de oplossing zijn om mooie, natuurlijke en vollere wenkbrauwen te krijgen. Maar het is wel fijn om te weten wat je precies kan gaan verwachten voor de behandeling. Laten wij daarom nou een lijstje met voor- en nadelen voor je hebben klaarstaan.

Wat is microblading?

Microblading, oftewel blading, is het opvullen van je wenkbrauwen met permanente make-up. De make-up wordt aangebracht door met het zogeheten 'mesjes-techniek' te werken. Op die manier worden jouw wenkies gepigmenteerd. De haartjes worden aangebracht met ultra dunne naaltjes. Die moeten uiteindelijk zorgen voor een natuurlijk effect. Volle wenkbrauwen zijn daarnaast ook echt een trend van nu en met deze nieuwe techniek kan je dat waarmaken. 

Wie kan er allemaal gebruik van maken?

Microblading is voor iedereen die een natuurlijke wenkbrauwlook wilt die lang meegaat. De behandeling is in principe geschikt voor alle haar- en huidtypen. Let wel op als je blonde wenkbrauwen hebt, het er donkerder uit kan komen dan je waarschijnlijk in gedachten hebt.

Microblading vrouw

De voordelen van microbladen

1. Tijd 

De wenkbrauwen blijven tot drie jaar goed van kleur en in vorm. Het scheelt natuurlijk dat jij je minder hoeft op te maken en niet elke ochtend voor spiegel je wenkies moet gaan tekenen. Jij bent gelijk klaar als jij opstaat. Misschien nog wat make-up hier en daar, maar je wenkbrauwen maken meestal jouw hele look al af. 

2. Minder agressief voor de huid 

Microbladen beschadigt de huid in tegenstelling tot het tatoeëren van je wenkbrauwen. Het is dus een stuk huidvriendelijker als jij je brows laat microbladen.

3. Binnen drie dagen te verwijderen

Heb jij spijt van het zetten van de techniek? Goed nieuws, jij kan het er namelijk makkelijk vanaf halen. Het klinkt heel naar, maar dit kan door de korstjes eraf te krabben. Na de drie dagen kan je een speciale behandeling inplannen om ze definitief te laten verwijderen.

4. Natuurlijk effect

Daarnaast zorgt microblading voor een natuurlijk effect. Echte haartjes worden namelijk nagebootst. Wenkbrauwen die zijn behandeld door middel van de techniek zijn niet van het echt te onderscheiden. Misschien kiezen voor de 'Cara Delevingne look'?

via GIPHY

De nadelen van microbladen

1. Allergische reactie

Je kan achteraf last krijgen van een allergische reactie. Heb jij vaak last van allergische reacties op je gezicht? Dan is het verstandig om eerst een bezoekje aan de huisarts te brengen voordat je een microblading afspraak maakt.

2. Geen variatie

Vind jij het juist fijn om een beetje te variëren van wenkbrauwvorm en kleur?  Dan kan microblading een nadeel zijn, aangezien het minstens twee jaar blijft zitten, maar dan moet je wel een tweede afspraak maken. 

3. Kan fout gaan

Er is een hele reeks aan gruwelijke microblading-ongelukjes online te vinden. Van vervaagde kleuren tot aan enge littekens en vreselijke infecties. Doe dus wel goed research, want het kan weleens heel anders aflopen... 

4. Pijn tijdens de behandeling

Microblading is een vorm van tatoeage, dus ja, lichte pijn kan je verwachten tijdens de afspraak. Pijn is echter wel anders voor elke cliënt en de degene die het bij jou zet, moet rekening houden met de pijn en kan een verdoving geven.

Kortom, wees er absoluut zeker van dat je de behandeling wil en zorg ervoor dat je iemand hebt bij de afspraak die jij volledig vertrouwd :-). 

Bron: Lash-Art.nl, NewYorkPost.com | Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved