Beauty

Alles wat je als brillendraagster moet weten over make-up

Vind jij het lastig om als brillendraagster make-up te dragen? Dan ben je bij Girlscene aan het juiste adres. Hier vind je namelijk superhandige tips voor het dragen van een bril én make-up. Benieuwd? Lees dan snel verder. You go girl.

Allereerst wat tips passend bij het type brilglas. Je kan namelijk verziend of bijziend zijn. Je weet wel, het plusje en het minnetje. Wist je trouwens dat er ook brillen zijn die jouw ogen beschermen tegen blauw licht? Meer daarover lees je hier.

Verziend (+)

Ben jij verziend? Dan lijken jouw ogen door dit type glas groter. Ga daarom voor zachte oogschaduwtinten. Extra belangrijk: ga zorgvuldig te werk. Elk foutje is namelijk te zien bij dit type glazen. Let vooral op klonterige mascara en wiebelige eyeliner. Take your time.

Bijziend (-)

De ogen van bijziende meiden lijken juist kleiner door een bril. Zaak dus om jouw ogen te ‘openen’. Trek bijvoorbeeld een dun wit lijntje op je onderste wimperrand en ga boven aan de slag met eyeliner. Ook handig: krul je wimper en smeer er een lekkere dikke laag volume mascara op. Super.

Onderstaande tips gelden voor alle soorten brillen:

Fixeer je foundation

Brillendraagsters herkennen het vast: hoewel je foundation in de ochtend nog perfect leek te zitten, verschijnt er na een halve dag bril dragen een randje op je neusbrug. Dat wil je écht niet. Fixeer daarom jouw foundation. Die kan je doen door van tevoren een primer aan te brengen en achteraf je foundation af te poederen. Chill.

Investeer in een goede concealer

Vervelend maar waar: door een bril lijken je wallen veel donkerder. Daarom is het ook zo belangrijk dat je investeert in een goede concealer. Tip: kies een concealer in een gelig kleurtje, deze maskeert de blauw, grijze kleur onder je ogen het beste. Handig hè?

Pas oogschaduwkleur aan op je montuur

Met neutrale oogschaduwtinten zit je als brillendraagster altijd goed, maar bij opvallende monturen is dit zelfs een must. Heb jij een druk montuur vol met bijvoorbeeld stipjes, bloemetjes of felle kleuren? Gebruik dan neutrale, rustige kleuren om geen chaos te creëren. Tip: houd de kleuren licht en werk alleen in de hoeken met donkere kleuren, even blenden en jouw oogschaduw zit perfect. Heb jij een onopvallend montuurtje? Dan zijn felle kleuren natuurlijk wel een optie. Ga experimenten, zo kom je vanzelf op de kleur die helemaal bij jou past. 

Eyeliner is een must bij een dik montuur

Heb jij een dik montuur? Dan lijken je ogen, net als bij bijziende glazen, kleiner. Ga daarom aan de slag met eyeliner om je ogen toch op te laten vallen. Teken jij een dun lijntje of kies je voor de winged eyeliner? De keuze is aan jou, zolang het maar niet too much is.

Krul je wimpers

Menig brillendraagster zal het wel bekend voorkomen: wimpers die constant jouw brilglas raken. Resultaat: zwarte streepjes op je vieze glazen en een naar gevoel. Krul daarom altijd jouw wimpers voor je een bril opzet en smeer er volume mascara op. Wow. Nog opzoek naar een goede mascara? Hier hebben we er een aantal getest.

Epileer je wenkbrauwen

Omdat je wenkbrauwen net boven je montuur liggen, vallen ze enorm op. Het is daarom ook belangrijk dat je ze goed verzorgd. Epileer, verf (als dat nodig is) en vul bij. Let wel op: je montuur is al druk genoeg dus houd je wenkbrauwen rustig. 

Zet je lippen aan

Je gezicht is als brillendraagster natuurlijk opgemaakt. Kies daarom voor een opvallend lipkleurtje om je gezicht in balans te brengen. Zo wordt de aandacht verdeelt over je montuur én je lippen. Prachtig. 

Bron: stylecraze.com, ze.nl, libelle.nl | Beeld: Getty Images