Lifestyle

Een condoom omdoen: zó moet het

Op een gegeven moment bereik je de leeftijd waarop je klaar bent voor seks. Deze leeftijd is voor iedereen anders en er is dan ook absoluut geen bepaalde leeftijd waarop jij seks moét hebben gehad. Als voor jou het moment daar is wil je natuurlijk wel dat alles veilig verloopt. Je zit niet te wachten op een ongewenste zwangerschap en wilt eventuele soa’s natuurlijk voorkomen. Daarom is een condoom omdoen heel belangrijk. Geen idee hoe? Zo kun jij bij hem een condoom omdoen.

Een condoom is een goed anticonceptiemiddel, maar helaas niet 100% betrouwbaar. Daarom is het verstandige om dubble dutch te gaan, oftewel: een condoom gebruiken én nog een anticonceptiemiddel zoals de pil bijvoorbeeld. Zo ben jij toch nog beschermd tegen zwangerschap wanneer het condoom bijvoorbeeld scheurt.

Een condoom omdoen, hoe moet dat?
Als het voor jullie allebei de eerste keer seks is, dan is het belangrijk dat minstens één van jullie op de hoogte is van hoe een condoom werkt. Als hij het niet weet, dan weet jij het na het lezen van dit artikel dus in ieder geval! 

Stap 1: 
Zorg er allereerst voor dat de condoomverpakking nog helemaal dicht zit en niet beschadigd is. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het condoom niet over datum is. Scheur de verpakking heel voorzichtig open en haal het condoom er daarna uit. Zorg ervoor dat je geen scherpe nagels hebt, want dan kun je het condoom beschadigen. Gebruik ook daarom geen schaar bij het openen van de verpakking. Twijfel je of het condoom beschadigd is? Dan moet je niet het condoom omdoen en een nieuwe pakken.

Stap 2:
Een condoom omdoen kan alleen wanneer de opgerolde kant van het condoom aan de buitenkant zit. Neem het randje van het condoom tussen je duim en wijsvinger en controleer welke kant deze het makkelijkste rolt.

Stap 3: 
Wanneer je erachter bent gekomen wat de juiste kant is, houd je het topje van het condoom dicht met je duim en wijsvinger. Zorg ervoor dat je dit topje ook tijdens het condoom omdoen niet loslaat, zodat er geen lucht in komt. 

Stap 4:
Het condoom omdoen kan door met je ene hand het condoom op de penis te plaatsen, en deze met de andere hand naar beneden te rollen. Wat wel belangrijk is, is dat er in alle tijden genoeg ruimte overblijft in het topje van het condoom om uiteindelijk sperma op te vangen.

Stap 5:
Nadat hij is klaargekomen is het de bedoeling dat hij de penis weer terugtrekt voordat deze slap wordt. Vervolgens kan hij het condoom afdoen, er een knoop in maken, in een papiertje wikkelen en weggooien.

Als het condoom omdoen niet gelijk lukt, probeer dan een nieuw condoom. Denk er ook zeker aan om het condoom niet in de wc te gooien na gebruik, want dan zal je wc verstopt raken.

In dit artikel lees jij een aantal feitjes over condooms die jij eigenlijk wel moet kennen.

Bron: sense.info | Beeld: iStock

Must reads 👀