Clinique 3-stappenplan

Beauty door Redactie

Sinds december 2007 gebruik ik het 3-stappenplan van Clinique. Het is een intensieve reiniging, met een heerlijk zachte huid tot gevolg! De 3 producten die bij elkaar horen, zijn afhankelijk van jouw huidtype. Welk type jij hebt, kan je heel makkelijk testen op www.clinique.nl door een aantal vragen te beantwoorden.

De drie stappen zijn eenvoudig, maar kunnen niet zonder elkaar: elk product heeft zijn functie in het reinigingsproces. Ik zet het even op een rijtje:

Stap 1: Facial Soap / Liquid facial Soap: Hiermee 'was' je echt je gezicht, en het bereidt de huid voor op stap 2. Bij de Liquid Facial Soap geeft het pompje de juiste hoeveelheid zeep vrij.  Bij de gewone Facial Soap heb je echt een blok zeep. Je moet eerst je gezicht natmaken, dan de gewenste hoeveelheid goed laten schuimen op je gezicht en hierna afspoelen.

Stap 2: Clarifying Lotion: Dit gebruik je met een watje. Het is een soort tonic, hij prikt een beetje, maar dat is normaal aangezien hij de dode huidcellen verwijdert. Dit watje moet je niet op je ogen gebruiken! (vanwege de alcohol die erin zit). Je huid wordt zachter en soepeler. Ik vind dit een heerlijk gevoel, mijn huid voelt dan altijd superzuiver!

Stap 3: Dramatically Different Moisturizing Gel: Dit is een soort dagcrème voor je gezicht. Je moet gewoon als eender welke andere dagcrème de gewenste hoeveelheid op je gezicht smeren. Je huid voelt erg fris en ziet erg gereinigd uit. Stap 3 is er om te vermijden dat je huid gaat uitdrogen.

Deze drie stappen moet je, indien je het beste resultaat wil, 's morgens en 's avonds gebruiken. Dit vind ik persoonlijk wel lastig, aangezien ik ’s avonds vaak geen zin heb om nog lang bezig te zijn met reinigen! Maar ik doe het wel, want ik vind het erg belangrijk dat mijn huid zich in goede staat bevindt. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden voor je eraan begint: je moét het elke dag doen (liefst twee keer), want dit is echt wel veel beter voor je huid.

De prijs van het Clinique 3-stappen plan hangt af van waar je deze producten koopt en de hoeveelheid die er in de flesjes zit (50, 125, 200 of 400 ml per flesje, dit kies je zelf). De prijzen schommelen tussen de 15 en 20 euro per flesje. Bij de parfumerie (Douglas of Ici Paris XL) ligt de prijs hoger dan wanneer je ze online koopt. Maar wat dan wel weer leuk is, is dat je bij de parfumerie kan vragen om een gratis proefpakketje; dat heb ik ook gedaan voordat ik deze producten ging kopen. Zo kan je zelf nagaan of het naar jouw mening goed werkt, en later eventueel online bestellen, of toch gewoon in de parfumerie kopen. Zo hoef je geen onnodig geld uit te geven! Ik heb stap 1 en 2 in flesjes van 200ml (zijn allebei nog niet half op, en ik gebruik ze al sinds december!) en stap 3 in een flesje van 50ml (deze is bijna op).

Ik kan het Clinique 3-stappen plan aan iedereen aanraden die graag tijd (en ook wel wat geld) steekt in een mooie, zachte én stralende huid! De producten van Clinique zijn 100% parfumvrij en op allergie getest!

Door Simone