Lifestyle

Condooms bestellen? Met de volgende dingen moet jij rekening houden

Als jij actief bent op het gebied van seks en je geen zwangerschap of soa’s op wilt lopen, dan is het verstandig om condooms te gebruiken. Bijna iedereen heeft weleens een condoom gebruikt of gebruikt ze nog regelmatig. Eigenlijk is het dus helemaal niet raar om condooms te kopen, maar op de een of andere manier schaam jij je toch altijd als je aan de kassa staat. De oplossing? Condooms bestellen! Maar let op: met condooms bestellen moet je met sommige dingen rekening houden.

Condooms bestellen is een hele handige manier om onder dat ongemakkelijke bezoek aan de winkel uit te komen. Maar hoewel je waarschijnlijk denkt dat condooms bestellen met een klik gedaan is, is dat eigenlijk niet zo. Er zijn namelijk best wat dingen waar je over na moet denken bij condooms bestellen.

Welke maat?
Het kiezen van de juiste maat condoom is heel belangrijk. Niet alleen voor het genot, maar ook voor andere redenen. Zo kan een te klein condoom bijvoorbeeld eerder scheuren en heb je bij een te groot condoom de kans dat ‘ie afglijdt. Zorg er dus voor dat je de goede maat koopt. Voor de meeste mannen is het ‘normale’ formaat geschikt, maar er zijn zo uitzonderingen.

Welke variant?
Gladde condooms zijn standaard, maar misschien is het weleens tijd om wat nieuws te proberen. Denk aan condooms met ribbels bijvoorbeeld. Door de ribbels zou seks een nóg betere ervaring moeten worden. Misschien het proberen waard?

Met of zonder smaakje?
Je kunt normale condooms bestellen, maar je kunt ook condooms bestellen met een smaakje. Mocht jij hem oraal willen bevredigen, dan is een condoom met een smaakje een goede keuze. Maakt het toch net even iets lekkerder, dan met die rubbersmaak.

Glijmiddel?
Glijmiddel kan ervoor zorgen dat de seks iets soepeler verloopt. Als seks bij jou soms stroef aan kan voelen, dan kun je condooms bestellen met extra glijmiddel. 

Allergieën?
De meeste condooms zijn gemaakt van latex. Dit zorgt ervoor dat de condooms stevig zijn en niet zomaar scheuren. Er bestaan latexvrije condooms voor mannen en vrouwen die allergisch zijn voor latex. Zorg ervoor dat je hierop let tijdens het condooms bestellen!

Waar ga je de condooms bestellen?
Er zijn heel veel verschillende websites te vinden waarop je condooms kunt kopen. Het meest bekende merk is Durex, maar deze condooms kunnen nogal prijzig zijn. Alle condooms die verkocht worden moeten aan bepaalde eisen voldoen, dus je kunt ook prima condooms bestellen van een goedkoper merk. Let er wel op dat je de condooms bij een betrouwbare website koopt.

Beeld: iStock