Lifestyle

Bikinilijn ontharen? Dit zijn de voor- en nadelen van de verschillende methoden

Als jij eenmaal die leuke bikini hebt gekocht, dan kun je natuurlijk niet wachten om ‘m zo snel mogelijk te dragen. Dit geldt natuurlijk ook voor die nieuwe lingerieset. Maar hoe leuk het er ook uitziet, je bikinilijn moet er natuurlijk ook op en top uitzien. De bikinilijn ontharen vinden veel vrouwen een verschrikkelijk klusje, maar toch moet het wel gebeuren. In dit artikel vind je de voor- en nadelen van de verschillende methoden.

Je bikinilijn ontharen kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld scheren, waxen, harsen, laseren, epileren of een ontharingscrème gebruiken. Je moet voor jezelf uitzoeken welke methode voor bikinilijn ontharen voor jou het beste werkt voor het gewenste resultaat en welke natuurlijk ook zo min mogelijk irritaties veroorzaakt. In dit artikel lees je meer over de verschillende methoden.

Voor- en nadelen methodes bikinilijn ontharen:
Je bikinilijn ontharen kan dus op verschillende manieren. Het is goed om hier het een en ander over te weten. Dit zijn de voor- en nadelen van alle methodes.

Bikinilijn ontharen door te scheren
Voordelen: snel, makkelijk, goedkoop, pijnloos
Nadelen: meer kans op ingegroeide haartjes, rode bultjes, vaker herhalen

Bikinilijn ontharen door te waxen
Voordelen: haar blijft langer weg, geen scheerbultjes, haar komt dunner terug (en op den duur minder), je kunt het laten doen
Nadelen: het kan pijn doen, het is duurder, haar moet lang genoeg zijn om te kunnen waxen, kans op ingegroeide haartjes

Bikinilijn ontharen door te harsen
Voordelen: haar blijft langer weg, geen scheerbultjes, haar komt dunner terug (en op den duur minder), je kunt het laten doen
Nadelen: het kan pijn doen, het is duurder, haar moet lang genoeg zijn om te kunnen harsen
Bikinilijn ontharen door te laseren
Voordelen: weinig tot geen pijn, geen irritaties, haartjes worden volledig verwijderd, met één flits worden er meerdere haren verwijderd.
Nadelen: het is duur, weinig effect bij lichtere haren, duurt lang, wanneer het niet door een professional wordt gedaan kunnen er littekens ontstaan

Bikinilijn ontharen door te epileren
Voordelen: haartjes blijven langer weg, haartjes groeien dunner terug, goedkoop
Nadelen: veel werk, duurt lang, kan pijn doen

Bikinilijn ontharen door met ontharingscrème
Voordelen: geen pijn, makkelijk, goedkoop, haartjes groeien dunner terug, huid wordt zacht
Nadelen: ruikt vaak niet lekker, kost veel tijd, kans op allergische reacties

Tips voor bikinilijn ontharen:
♥ Goed scheermesje
Wanneer je een scheermesje gebruikt voor de bikinilijn ontharen, dan is het heel belangrijk dat je een schoon en scherp mesje gebruikt. Doe je dit niet? Dan is de kans op wondjes en irritaties groot. Bij de bikinilijn ontharen wil niemand natuurlijk rode bultjes. Gebruik bij het scheren ook het liefst scheerschuim (zonder parfum).

♥ Ga douchen
De bikinilijn ontharen kun je het beste doen na of tijdens het douchen. Op dit moment zijn de haartjes zachter dan normaal en is het ook makkelijker om de haartjes te verwijderen.

♥ Let op de richting van de haartjes
Je moet nooit tegen de haartjes in scheren. Wanneer je dit doet zul je namelijk last krijgen van irritaties. De bikinilijn ontharen gaat veel makkelijker wanneer je met de haartjes mee scheert. Kijk goed welke kant de haartjes op gaan, want dit kan per plek verschillen.

Bij het harsen is het dan wel weer de bedoeling dat je tegen de haartjes in werkt. Dit zorgt ervoor dat je haartjes beter verdwijnen.

Beeld: iStock

Must reads 👀