Beauty

Maskertjes voor huid & haar

Bij een masker denk je meestal aan een gezichtsmaskertje of een haarmasker, maar er zijn natuurlijk ook maskers voor de rest van je lichaam. Zo zijn ze er ook voor je handen en voeten. Daarom een pagina vol met informatie over… maskertjes!

Lees meer over maskertjes op Girlscene.nl!

Hoe breng je een masker aan?

Over het algemeen moet je het deel van je lichaam, waarop je het masker wilt aanbrengen, wel eerst schoonmaken. Bij je benen maakt het niet zoveel uit, maar je gezicht moet goed gereinigd zijn. Dan kan het masker beter zijn werk doen.

Gezichtsmasker:
- Je kunt je haar het beste in een paardenstaart steken, maar je kunt ook een haarband of sjaaltje om je hoofd knopen. Zo komt je haar niet in het gezichtsmasker of andersom.
- Maak je huid eerst schoon met een tonic en reinigingsmelk. Op een schone huid werkt je maskertje beter.
- Je kunt het maskertje aanbrengen met je vingers of met een kwast. Als je een masker aanbrengt met je vingers, kan je beter eerst even je handen wassen. Zo zijn ze vrij van bacteriën en vuil. Gebruik je een kwast, dan kan je het beste een kwast met stugge haartjes gebruiken.

Haarmasker:
- Was eerst je haar met een shampoo. Doe vervolgens het maskertje in je haar. ‘Vouw’ en plak je haar omhoog als het ware, zodat het een opgestoken kapsel wordt.
- Laat het maskertje ongeveer 5 tot 10 minuten intrekken. Spoel je haar daarna goed uit met lauwwarm water.

Gezichtsmasker: Mudd Peel-off mask, €1,50. Dit moddermasker maakt je huid heerlijk zacht, dat komt doordat het aan je huid plakt. Als het masker 15 minuten op je gezicht heeft gezeten, kan je het eraf halen. Je kunt het velletje gewoon van je gezicht aftrekken! Alle dode huidcellen worden meegetrokken, waardoor je huid zijdezacht aanvoelt. De extracten van komkommer, fruitzuren en ginseng (dat is een klimopachtige plant) verzorgen je huid… en je raakt ontspannen.

Haarmasker: Nivea Beauty care masker, €5,-. Nivea Beauty care masker voedt het beschadigde haar zonder het te verzwaren. Ook geeft het masker een mooie glans en je haar voelt heel erg soepel aan.

Handmasker: Dr. van der Hoog, €9,49. Dit handmasker herstelt en kalmeert de huid van je (beschadigde) handen. Het masker bevat calcium, waardoor je nagels wat sterker worden. Na gebruik zullen je handen heerlijk zacht en soepel aanvoelen!
Ik heb dit masker een paar keer gebruikt, omdat mijn handen elke keerweer beschadigen als ik ga klimmen. Ze zitten dan vol met schrammetjes en wondjes. Het resultaat was verbluffend! Mijn handen voelden echt heerlijk zacht en soepel aan. Ik gebruik het nu ongeveer één keer per twee weken.

Voetmasker: The Bodyshop peppermint Foot mask, $14,-. Dit voetmasker verzacht en kalmeert de vermoeide voeten, na bijvoorbeeld een lange wandeling. Even drie minuten laten intrekken, eraf spoelen met lauwwarm water en je voeten zijn heerlijk zacht en fris.

Oogmasker: Anatomicals via Asos.com $3,-. Een oogmasker is gevuld met een verzachtende en kalmerende gel. Ze helpen tegen wallen en kringen, en ze zijn ook ideaal als je hoofdpijn of migraine hebt.

Lichaamsmasker: Body Focus Sculpting Body Maskvan The Bodyshop, $34,-. Dit body mask helpt je huid in goede conditie te houden. Ook zorgt het voor optimale hydratatie om de textuur van je huid te verbeteren.

Beenmasker: Morello Cherry & Iced Mint Tired Leg Gel, €1,49. De naam zegt het eigenlijk al: Tired Leg Gel. Dit beenmasker is dus eigenlijk bedoeld om de vermoeide benen een oppeppertje te geven.

Kortom: voor bijna elk deel van je lichaam is er wel een maskertje te krijgen!

Door Femke

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved