Lifestyle

Waarom je met je vriendinnen op wintersport wil

Buiten is het ijskoud en de zomer laat nog véél te lang op zich wachten, we know. Toch zijn deze koude dagen niet helemaal het einde van de wereld. Het is bijvoorbeeld de ideale tijd voor wintersport! En met wie zou je dat anders willen doen dan met je besties? Alleen de voorpret is al helemaal top, en euhm, wat dacht je van samen de knapste skileraren scoren? 

Zomer, move over, want de winter is er ook eentje om lekker van te genieten. Wij zijn een beetje klaar met het wachten tot die zonnige dagen zich eindelijk weer eens aandienen. We geven je wat redenen om zo snel mogelijk die wintersportvakantie met je vriendinnen te gaan boeken. Let’s go!

1. De voorpret is al heerlijk
Yes, jij en je vriendinnenclubje hebben afgesproken dat jullie deze winter met zijn allen afreizen naar de sneeuw. Woohoo! Misschien duurt het nog even, maar wat is er fijner dan met zijn allen genieten van de voorpret? Waarschijnlijk hebben jullie wel een appgroepje waarin de nodige plannen voor de vakantie worden gedeeld of bestoken jullie elkaar constant met plaatjes van de prachtige sneeuw. Can’t wait!

2. Jullie hele dag bestaat uit eten
Natuurlijk, een wintersportvakantie bestaat vooral uit in volle vaart van hoge bergen afsjezen, maar daarover later meer. Op wintersport gaan met je besties bestaat voornamelijk ook vooral uit de hele dag eten! Wie de hele dag aan het bewegen is moet immers goed en veel eten. Kom dus maar door met die schnitzels, warme choco en broodjes kroket boven aan de berg. Die calorieën ski je er later wel weer af, daar hoef je je geen zorgen om te maken. 

3. Samen sporten zorgt voor een betere band
Misschien namen je ouders je al als kind mee richting de Alpen en ski je dus als een absolute professional van die berg af, of misschien ben je juist een absolute newbie wanneer het op sporten in de sneeuw aankomt. Geeft allemaal niets, want wanneer je met je vriendinnen clubje bent kun je gewoon jezelf zijn. Ja, zelfs als je voor de zoveelste keer ondersteboven in de sneeuw beland. Lachen juist! Het zou alleen wel leuk zijn als je vriendinnen je even een handje omhoog helpen als ze uitgelachen zijn 😉

4. De apres-ski zorgt voor de leukste verhalen
Aan het einde van een lange dag van allerlei bergen en bochten afracen is het wel tijd om je verkrampte spieren te laten ontspannen. En wat is er dan lekkerder dan een fijn drankje in een knus barretje? Kunnen jullie direct bespreken wie er die dag het meest flawless van de berg af racete. Zo lang je de volgende ochtend nog een beetje oké op de piste kunt staan kun je dat ene drankje best nog achteroverslaan. Onstaan direct ook de leukste verhalen door. Euhm, zij daar iemand iets over die ene knappe Oosterijkse barman? 

5. Het haalt je uit je winterdipje
Hartstikke leuk allemaal die regen en kou, maar waar blijft die vitamine D? Door de koude winterdagen is het logisch dat je een beetje in een dipje raakt. Boven aan de skipiste is gelukkig meestal wel wat zon te vinden, waardoor je een beetje uit dat dipje wordt gehaald. Zorg er dus wel voor dat je naast een leuke ski-outfit ook investeert in een goede zonnebril, zo eentje speciaal voor het skiën. 

6. Je kunt lekker lol maken in de sneeuw
En als laatste, voor de niet sportieve meiden onder ons: je hoeft niet super goed te kunnen skieën om lekker met je vriendinnen op wintersport te gaan. Je kan een lesje nemen om je skills bij te spijkeren (euh, hállo sexy skileraar ;-)) of je laat dat gewoon voor wat het is en je gaat lekker op pad in de sneeuw. Met de mooiste uitzichten en de toffe omgeving is het absoluut genieten geblazen, ook als je de linker skistok nog niet van de rechter kan onderscheiden. Trek lekker wat warms aan en ga op pad in de natuur. Of maak een mooie sneeuwengel voor als je vriendinnen weer naar beneden komen, dat kan natuurlijk ook. 

Is het voor jou de eerste keer dat je de sneeuw opzoekt? No worries, in dit artikel geven we je wat tips. 

Foto: iStock