Lifestyle

Deze slechte eigenschappen moet jij echt skippen in 2020

‘New year, new me’ is wat ze altijd zeggen, toch? We verzinnen massaal nieuwe voornemens en willen ‘volgend jaar echt dingen anders gaan doen’. Gezonder eten, meer sporten en sparen zijn goede voornemens die vaak genoemd worden. Maar heb je er al eens aan gehad om ook wat dingen achter te laten dit jaar? Denk bijvoorbeeld aan slechte eigenschappen. Waarom zou je die meenemen naar het nieuwe jaar? Deze slechte eigenschappen moet jij écht skippen in 2020.

1. Egoïsme
Het is goed om aan jezelf te denken, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven. Egoïstische mensen worden vaak gezien als nare mensen en zo wil natuurlijk niemand gezien worden. Probeer iets vaker aan een ander te denken en niet altijd je eigen wil door te drukken. Hou eens in de gaten hoe jij je in sommige situaties gedraagt. Betrap jij jezelf iets te vaak op egoïsme? Doe dan een stapje terug.

2. Jaloezie
Jaloezie is een eigenschap die meer kapot maakt dan je lief is. Een klein beetje jaloezie is gezond en laat zien dat je om iemand geeft. Maar als je te jaloers wordt, dan wordt dit vooral als irritant beschouwd. Veel relaties en vriendschappen stranden door jaloezie. Te veel jaloezie geeft namelijk het gevoel van wantrouwen. Kappen, dus!

3. Laksheid
‘Dat ga ik morgen doen’ of ‘leg maar neer, ik kijk er straks naar’. Laksheid is ontzettend irritant en zorgt ook niet voor een fijn sfeertje. Niet alleen in je privésfeer, maar ook op de werkvloer kan laksheid je duur komen te staan. Probeer eens direct te doen wat er van je wordt gevraagd en wordt vooral wat actiever. Uiteindelijk zul je je dan ook een stuk beter voelen!

4. Schijnheiligheid
Als je met een eigenschap geen vrienden maakt, dan is het wel met schijnheiligheid. Probeer zo eerlijk mogelijk met mensen om te gaan en niet achter iemands rug om te praten. Wanneer jij leuk doet in iemands gezicht, maar achteraf de grootste verhalen over diegene hebt, dan zal hij of zij er uiteindelijk toch wel achter komen. Doe dus gewoon eerlijk, want daarmee kom je het verst.

5. Agressie
Woorden doen meer dan daden, dus laat alsjeblieft agressiviteit achter in 2019. Geweld is nooit de oplossing en het maakt je absoluut geen beter mens. Als jij veel agressie voelt, probeer en dan met iemand over te praten of ga bijvoorbeeld kickboksen. Vechtsport is een goede manier om frustraties kwijt te raken. 

Maak er vooral een mooi nieuw jaar van en doe waar jij je goed bij voelt. De jaarwisseling is hét moment om een verandering te maken. Happy new year!

Beeld: iStock