Gezonde nagels

Beauty door Redactie

Ook een fan van alles soorten nagellak die er maar zijn, maar heb je  inmiddels broze, zwakke  en beschadigde nagels? Wij vertellen je hoe je je nagels kan beschermen en hoe je beschadigde nagels weer happy & healthy kan maken.

- Gebruik een base coat. Voordat je je nagels lakt moet je altijd een basecoat gebruikt. Dit beschermt je nagels tegen stoffen in de nagellak die je nagels kunnen beschadigen, en het zorgt ervoor dat de kleur van de nagellak niet in je nagels ‘trekt’.

OPI base coat, €12,95

- Hou ze kort. Lange nagels breken en/of scheuren véél eerder dan korte nagels. Voor de toestand van je nagels is het het beste om ze ‘squoval’ te  maken: vierkant en licht rond aan de top van je nagel. Hou ook het randje onder je nagels schoon, en vijl je nagels wanneer je haakjes ziet.

- Pas op voor de stoffen toluene, formaldehyde en DBP. Deze stoffen komen vaak voor in nagellak en ze drogen je nagels uit en beschadigen ze. Merken die deze stoffen NIET bevatten, vind je onderaan het artikel.

- Gebruik niet teveel/te vaak nagellakremover. Probeer het gebruiken van nagellakremover te beperken tot ongeveer twee keer in de maand. ‘AAAH!’ denk jij, en terecht, want dat is niet makkelijk. Probeer je  vers gelakte nagels te beschermen met een sterkte topcoat. Als het tijd is om je nagellak te verwijderen, gebruik dan wel een remover zonder aceton (staat vaak achterop het flejse vermeldt)! Laat je nagels een paar dagen ‘ademen’ voordat je jezelf weer een fab manicure geeft.

 HEMA nagellakremover met lanoline, €0,95

OPI Top Coat, €12,95

- Geef ze een badje! Verwen je nagels af en toe met een olijfoliebadje. Hoe doe je dat: verwarm wat olijfolie in de magnetron, dip je nagels erin voor ongeveer een kwartier en verzorg je nagels daarna met een nagelcrème of lotion.

Merken met nagellak zonder stoffen toluene, formaldehyde en DBP in hun assortiment:

Avon
Elizabeth Arden
Revlon
L'Oreal
Rimmel
Sally Hansen
Maybelline
OPI

door onze redactrice Cynthia