Beauty

Puistjes veilig uitdrukken

Puistjes: van alle kanten wordt gezegd dat je er niet aan mag zitten. Maar wees eerlijk: we doen het allemaal toch. En áls we het doen, moet het wel goed gebeuren! Dus: een handleiding hoe je goed en hygiënisch een puistje uit kan knijpen.

Om toch maar even te waarschuwen: sommige meiden zouden kunnen flauwvallen of gruwelen van bepaalde benamingen of bepaalde stappen die in deze handleiding zitten. Vind je het allemaal even te ver gaan? Lees er dan gewoon overheen.

Voordat je begint: er zijn puistjes die je kán uitdrukken, maar er zijn ook puistjes waar je écht af moet blijven. Als een puistje een wit puntje heeft, kan je hem uitdrukken. Probeer dus nooit puistjes uit te drukken die geen wit puntje heeft, hoe lelijk of pijnlijk ze ook zijn! Je maakt de pijn en irritatie dan alleen maar erger. Dus: alleen uitknijpen als ze een wit puntje (of kopje) hebben (hoe vies het ook klinkt).

En dan nu: het stappenplan.

1. Scrub eerst je gezicht én je handen! Het is heel belangrijk dat alles goed schoon is, anders krijg je echt ontstekingen en irritaties.

2. Maak een washandje nat in heet water en druk dit voor ongeveer een minuut op het puistje. Dit zorgt ervoor dat de huid om het puistje zacht wordt zodat je hem makkelijker kan uitdrukken.

3. Je kan een wattenstaafje gebruiken om je puistje uit te drukken, maar dit is niet altijd handig. Wat praktischer is: toiletpapier om je vingertoppen doen! Dit zorgt ervoor dat alles schoon blijft én dat je een goede grip op de huid krijgt.

4. Het vieze klusje! Het belangrijkste is dat je je moet bedenken dat je de ‘inhoud’ van je puistje omhoog wilt duwen, en niet naar binnen (dit zorgt voor ontstekingen). Je moet dus echt ‘onder’ je puistje zitten met je vingers. ‘Pak’ met je vingers zijkanten van het puistje en druk zachtjes met je vingertoppen (niet met je nagels!). Als je het puistje al lang hebt, zal het vanzelf kapot gaan. Als dit niet zo is: probeer het dan morgen weer, het puistje is nog ‘te vers’ om uit te drukken. Als het puistje wel kapot gaat, druk dan nog één of twee keer om alles eruit te krijgen. Wanneer er doorzichtige vloeistof of een beetje bloed uitkomt, moet je stoppen

5. Dep de plek schoon met een lotion op alcoholbasis of een cleansing pad. Smeer geen make-up over het puistje want het is nu open!! Bedenk dus dat je een puistje het beste ’s avonds voor dat je gaat slapen kan uitknijpen (in plaats van voordat je gaat stappen of naar school gaat). Vermijd  producten die je poriën verstoppen, zoals make-up primers en ook moisturizers kan je beter niet gebruiken. Wacht totdat het puistje helemaal uit/opgedroogd is, dan kan je weer doen met je huid wat je wilt.

Door onze redactrice Cynthia

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved