News

Deze kandidaat wint Expeditie Robinson 2019

Na wekenlang vol spanning te hebben gekeken naar het jubileumseizoen van Expeditie Robinson was het gisteren eindelijk zover: de finale! Hoewel dit seizoen niet op rolletjes verliep en kijkers twitterend hun ongenoegen uitten, behaalde de finale een waar kijkrecord. Maar liefst 1,77 miljoen kijkers zagen hoe Hugo Kennis het twintigste seizoen van Expeditie Robinson won. Benieuwd hoe de finale eraan toe ging? Lees dan snel door. 

De finaleproef beloofde spektakel

De finalisten van Expeditie Robinson 2019 waren Hugo Kennis, Eva Cleven en Shary-An Nivillac. Deze drie Robinsons werden op hun 32e dag in de Filipijnen naar de finaleproef gevaren. Eenmaal aangekomen legde presentatrice Nicolette Kluijver uit wat de bedoeling was en hoewel we thuis drie keer terug moesten spoelen om te begrijpen hoe de proef nou in elkaar zat, begonnen de kandidaten direct. De finalisten moesten op een paal staan, emmertjes vullen, zwemmen, peddelen, puzzelen, duiken en borden stuk schieten. Dit beloofde veel goeds, maar helaas eindigde de finale in een anticlimax.

Hugo Kennis wint Expeditie Robinson na shoot-out

Hugo liet bij elk onderdeel zijn twee vrouwelijke medekandidaten ver achter zich, maar kreeg het maar niet voor elkaar om bij het laatste onderdeel twee borden stuk te gooien. Met de ballen die hij de eerste keer had opgedoken, lukte het hem maar één bord kapot te gooien. Nou, nog een keertje zwemmen en duiken naar ballen dan maar. Met een nieuwe voorraad op zak, gooide Hugo fanatiek naar de borden. Maar nee, het lukte hem weer niet en zijn ballen waren op. Nu was het tijd om af te wachten. Huh? Ja echt, Hugo moest wachten tot de andere meiden ook hun ballen hadden gegooid en had dus niks aan zijn verre voorsprong. Allereerst Eva, zij had de puzzel opgelost en gooide ook één voor één haar ballen mis. Ook zij eindigde met één kapot bord en moest nu wachten op Shary-An. Deze was nog steeds bezig met de puzzel en dat duurde Nicolette wat te lang: Shary-An lag uit de expeditie en de twee anderen vochten nu om de titel door middel van een shoot-out. Dit ging als volgt: Hugo en Eva kregen ieder 21 balletjes en degene die als eerste een bord raakt, was de winnaar van Expeditie Robinson 2019. Hugo startte omdat hij als eerste een bordje kapot had gegooid. Ook werd er verteld dat Hugo de winnaar zou zijn als er weer geen borden werden geraakt. Je raadt het waarschijnlijk al: zero bordjes werden geraakt en dus werd Hugo uitgeroepen tot winnaar van Expeditie Robinson 2019. 

View post on Instagram
 

Hugo Kennis winnaar én verloofd na Expeditie Robinson

Hoewel de finaleproef veel spektakel beloofde, werd daar dus maar weinig van waargemaakt. Het laatste onderdeel was vrijwel onmogelijk en daarom eindigde het jubileumseizoen in een anticlimax. Hugo zelf is in ieder geval enorm blij met de titel. Dat hij mee mocht doen vond de superfan al een enorme eer, maar dat hij het spel ook nog wint vindt hij fantastisch. En of het allemaal niet mooier kon, vroeg zijn vriend hem na de opnames ook nog eens ten huwelijk. Wat een topjaar voor de televisiekok én Expeditie Robinson-winnaar. Gefeliciteerd!

P.S: Ben jij benieuwd hoe de proeven van Expeditie Robinson worden bedacht? Dat lees je hier

Beeld: RTL

Must reads 👀