Keelontsteking

Beauty door Redactie

Ook fashionista's zijn wel eens ziek: zeker in deze tijd van het jaar kun je snel keelontsteking krijgen. Je kent het wel: je bent al een beetje snotterig aan het worden, en je hebt soms al de ‘kriebel hoest’ of al wat keelpijn. En je weet het al, maar hoopt dat het niet zo is: er is een keelontsteking onderweg...

Hier geef ik een paar goede tips om keelontsteking te voor komen. Of ieder geval dat je er snel weer van af bent…

- Drink saliethee, liefst een paar koppen per dag. Door deze thee te drinken herstelt je keel sneller. Andere theesoorten zullen ook wel helpen, maar Saliethee in het bijzonder. Je kunt ook saliethee met wat zeezout mengen en hier mee gaan gorgelen.

- Bij keelontsteking gorgelen met aluin (dit is te koop bij de apotheek of de drogist). Niet inslikken, want dat smaakt heel vies, maar het werkt wel beter dan keukenzout.

- Als je beginnende keelpijn hebt kun je ook gorgelen met Superol (verkrijgbaar bij de apotheek). Dat werkt echt goed. Zeker NIET doorslikken, dat is super vies!

- Eet een paar blaadjes salie. Het smaakt niet echt lekker maar het helpt wel.

- Voor verzachting van de keel kun je ook altijd een pepermuntje of dropje nemen. Nog lekker ook…

- Stop wat stukjes gember in kokend water en laat dit 10 minuten trekken. Deze thee gaat ontstekingen tegen, is goed voor je keel en zit vol met vitamine C. Het beste is om deze thee met een klein beetje honing te drinken.

- Een paracetamol of aspirientje kan natuurlijk ook nooit kwaad! En veel slaap doet ook wonderen.

Enne… als al deze tips geen zin hebben, dan kan je altijd nog naar de dokter gaan. Die kan je namelijk antibiotica geven, of een ander recept. Beterschap!

door Mariëtta