Lifestyle

Dit is waarom een zonvakantie in de winter goed voor je is

Zit jij de dagen nu al af te tellen tot de zomervakantie, zodat je eindelijk weer op vakantie kunt? Dat duurt nog wel even. Veel mensen wachten op de zomer om op vakantie te gaan, maar juist de maanden december, januari en februari zijn de maanden waarin jij er even tussenuit moet. Lees snel verder waarom. 

Vitamine D

In deze koude tijd in Nederland komen we nauwelijks aan de zon. De zon geeft je vitamine D en zorgt ervoor dat jij je minder slap voelt. Voel jij je vermoeid? Neem dan een week vrij, want het is tijd om de warmere landen op te zoeken. Jij komt helemaal opgeladen terug.

Geld

Ja, ja, de wintervakantie kost veel minder geld dan de vakantie in de zomer. Aha! Vandaar dat jouw geld zo snel op is na de zomervakantie. Bij meer vraag naar vakanties zoals in de zomer, wordt het namelijk duurder. Wintervakanties zijn dus een stuk beter voor je portemonnee. Tijdens de kerstvakantie moet je vaak wel wat meer geld voor neerleggen, maar het ligt er natuurlijk kaan waar je precies heen gaat. 

Contrast

Hoe fijn is het idee dat jij lekker op een hangmatje met een cocktail zit te genieten in de zon? Op de achtergrond hoor jet het geluid van de golven en werk jij aan je tan, terwijl het thuisfront keihard aan het werk is of misschien wel in de regen fietst. Erg vervelend allemaal…

Hangmat vrouw

Winterdepressie

Veel mensen hebben er last van en misschien struggle je er zelf ook mee: de winterdip. We moeten de winterdepressie misschien toch even wat serieuzer nemen. Alleen al in Nederland hebben namelijk meer dan 500.000 last van een winterdepressie. Vitamine D en daglicht spelen hierbij een grote rol. Dat wordt een vakantie boeken naar de zon!

Einde van het jaar 

Oud en nieuw valt in Nederland tijdens de winter. Dus hey, waar kan je nou het beste oud en nieuw vieren? Juist, op vakantie. Waar anderen een flinke kater hebben, begin jij het nieuwe jaar fris en fruitig.

Rustig

Naast dat je helemaal tot rust komt op vakantie, is het nog eens een superchille vakantie. Ken je die drukke stranden waar iedereen bijna op elkaar ligt? Daar heb je nu totaal geen last van tijdens het laagseizoen in warme landen. Sterker nog, je bent hoogstwaarschijnlijk één van de weinigen die daar op het strand ligt. Heb jij geen strandvakantie, maar heb je activiteiten op de planning staan? Er zijn nauwelijks rijen. Jij bent dus zo aan de beurt. Winnen!

Aangename temperatuur

Hou je niet van zweten? Waar het in veel landen tijdens de zomer erg het kan zijn, is het er in de winter heerlijk. Zoek op het internet welke landen perfect zijn om in de winter te bezoeken, zodat je de lange broeken en dikke sokken thuis kunt laten. 

Check eerst een paar dingen voordat je op vakantie gaat. Lees hier welke. 

Bron: Metronieuws.nl, levenscode.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀