De Zwaluwhoeve

Beauty door Redactie

Ik wil jullie graag wat vertellen over iets wat ik ongeveer eens in de twee maanden doe: naar de sauna. Een hele dag lekker ontspannen en relaxen!

Meestal ga ik met mijn moeder, die net zo'n beautyfan is als ik. We bezoeken meestal sauna's en beautyresorts in Brabant - lekker dicht bij, want ik woon vlakbij Eindhoven.
Maar de laatste tijd las ik steeds vaker over De Zwaluwhoeve, een hele grote sauna in Harderwijk. Mijn moeder en ik besloten dat we er maar eens naar toe moesten, en afgelopen zondag was het zover!

Het was eventjes rijden - dik anderhalf uur vanaf ons huis -, maar dat was het dan ook zeker waard. Het is een supergroot resort, net een klein dorp vol boerderijtjes. In elk "huisje" vind je iets; een sauna, een stoomcabine, een infraroodruimte. Ook erg leuk vond ik de 'grotten', donkere ruimtes onder de grond waar je bijvoorbeeld kon zwemmen of stomen.

Daarnaast kon je ook allerlei behandelingen en massages boeken. M'n moeder en ik kozen voor de Lomi Lomi massage, een superrelaxte behandeling. Het meisje dat me masseerde vertelde dat de massage uit Hawaii kwam; er wordt heel veel olie gebruikt en er wordt gemasseerd met de onderarmen, in plaats van met handen.

Ook kon je in deze sauna 'vitaliteits-lessen' volgen, bijvoorbeeld yoga of meditatie. Dat leek ons wel spannend, dus boekten we een meditatieles. Ik had nog nooit zoiets gedaan, dus wel een beetje spannend... maar, ik vond het érg leuk! Je leert je echt helemaal ontspannen en heel bewust met je lichaam om te gaan. Erg leuk om een keertje mee te maken.

Iets wat ik minder vond aan deze sauna, was dat er in de loungeruimtes érg weinig tijdschriften lagen. Normaal vind je in sauna's grote stapels magazines, maar hier lag eigenlijk niks! Toch wel jammer, als je eventjes lekker wil gaan lezen. Jammer was ook dat je met twee personen een kluisje moest delen; dit was wel erg krap...

Al met al hebben we een heerlijke dag gehad in de Zwaluwhoeve, met fijne behandelingen en ook erg lekker eten. Het is eventjes rijden, maar dan heb je ook wat ;-)

Er is trouwens nu een Voordeel Arrangement, speciaal voor meiden met een wat kleinere portemonnee. Dit kost €50,- per persoon, en de tweede persoon is gratis! Wat krijg je: ontvangst op de Zwaluwhoeve met koffie of thee, gebruik van alle saunafaciliteiten tot 24.00 uur, vrij gebruik van scrubzout, showergel en shampoo én een driegangen dinerbuffet. Je krijgt trouwens in juni een goodiebag ter waarde van €150,- mee naar huis. Oja: reserveren is noodzakelijk! Dat kan via de site.

Vind je het vervelend om naakt in de sauna te gaan? Op de 1e en 3e dinsdag van de maand zijn er speciale bikini-dagen, dan kun je gewoon met badkleding in het resort.