Gezichtssauna

Beauty door Redactie

Je gaat vast wel eens naar de sauna. Omdat het lekker ontspannend is, maar natuurlijk ook omdat het gewoon supergoed is voor je huid. Waarom haal je niet een fijne gezichtssauna in huis? Heeft het zelfde effect als een gewone sauna, maar dan alleen voor je gezicht.

In dit filmpje gebruikt Mascha een gezichtssauna voor een gezichtsbehandeling.

Een gezichtssauna ziet er zo uit: een voet met een stalen bakje en daarop een opzetstuk waar je je gezicht boven moet houden. Het water in het stalen bakje gaat koken en daar komt (veel!) stoom van af. Je gezicht houd je een paar centimeter boven het opzetstuk voor ongeveer 5 tot 10 minuten.

Waarom een gezichtssauna?
Je reinigt je huid natuurlijk elke dag twee keer, maar je reinigt je huid bijna nooit écht diepgaand. Een gezichtssauna opent je poriën en door het zweten wordt alles ‘schoongespoeld’. Als je het in combinatie met een scrub en masker doet, heb je een complete gezichtsbehandeling!  Zo’n behandeling is echt ideaal voor mensen met acné of een onzuivere huid. Doe dit een keertje per week en je ziet je huid opknappen. Leuk, lekker ontspannen en stukken goedkoper dan bij de schoonheidsspecialiste…

Een gezichtssauna is totaal niet duur, zoals je misschien niet zou denken. Vanaf ongeveer €12,- heb je er één in huis! Ze zijn er in heel veel prijsklassen en met verschillende functies. De duurdere sauna’s hebben een speciaal stukje onder het opzetstuk waar je olie in kan doen en ze hebben vaak meerdere standen.

Bestron (bij Kijkshop), €13,50

Beurer, €34,50

Philips Visasauna, €29,-

Inventum, €29,99

Carmen, €23,99

Ik vond een gezichtssauna zelf nooit nodig, maar nu ik er één in huis heb doe ik hem echt nooit meer weg. Ik vind het heerlijk om even te stomen (je voelt dat je huid ‘aan het werk’ is) en daarna voelt je huid zo lekker zacht! En: een gezichtssauna is heel handig als je verkouden bent of een verstopte neus hebt. Even stomen en je bent van je verstopte neus af!

door onze redactrice Cynthia