Health

Met deze handige trucjes ben je supersnel van je verkoudheid af

"Snif." Daar ga je weer, voor de tiende keer in nog geen minuut tijd haal je jouw neus op. Vervelend voor jezelf en voor iedereen om je heen. Helaas is dit hét seizoen van snotneuzen, loopneuzen en volle zakdoeken. Ben jij ook helemaal klaar met die verstopte neus en het slechte ademhalen? Hieronder lees je hoe je op een natuurlijke manier van jouw snotneus afkomt. 

Een warm washandje

Voor deze methode heb je alleen een washandje en heet water nodig. Het washandje dompel je in het warme water en plaats je op je neus en voorhoofd. Laat dit een minuutje of twee staan en haal de washand van je hoofd. Herhaal dit vier keer. Ohja, vergeet dit niet drie keer op een dag te doen, dan ben je zo van die loopneus af. De warme washand vermindert namelijk de zwelling en ontsteking in jouw neus en zo kan je al snel weer veel makkelijker ademen.

Pepermuntthee drinken

Pepermunt bevat menthol en dit helpt bij de verlichting van een verstopte neus. Koop pepermuntthee of ga zelf aan de slag met pepermuntbladeren. Kook wat water en jouw theetje is af. Drink dit goedje twee keer per dag en jouw snotneus verdwijnt als sneeuw voor de zon. Zie je nog steeds wat pips door je loopneus? Hier lees je wat je daaraan kan doen.

Stomen met oliën

Deze methode is enorm effectief. Giet kokend water in een kom en voeg hier wat olie aan toe. Ga voor pepermunt-, eucalyptus-, tijm- of rozemarijnolie. Buig over de kom en en bedek je hoofd met een handdoek. Door de sterke geur van de olie gaat jouw neus 'open' staan en zo kan (yep, klinkt heel vies!) het slijm je neus verlaten. De oliën zijn te koop bij gezondheidswinkels als Holland & Barrett. Bye bye loopneus!

verstopte neus verkoudheid vrouw snuiten

Zout sprayen en snuiven

Zout kan een verstopte neus snel verminderen. Het voert namelijk bacteriën af, herstelt de vochtigheidsgraad én vermindert ontstekingen in het slijmvlies. Zout kan je op verschillende manieren gebruiken: ga voor een zoutoplossing neusspray, zoute neusdruppels of snuif zout water. Voor die laatste manier heb je waarschijnlijk alles al in huis: doe een halve theelepel zout in een kopje, meng dit en snuif het dan per neusgat op. Cheap en erg effectief. 

Veel water drinken

Ja, daar is-ie weer. De cliché: water drinken. Voor bijna elk kwaaltje wordt dit als oplossing gezien en dat is niet voor niets. Water zuivert je lichaam en bij een verstopte neus verdunt het vocht in je neus. Probeer anderhalf tot twee liter water per dag te drinken. Vind je het lastig dit vol te houden? Er zijn genoeg apps die jou helpen genoeg water te drinken. Succes.

Ui op je nachtkasje

Iel, een ui op je nachtkastje? Jazeker. Het klinkt misschien gek, maar voor velen is dit dé oplossing voor een verstopte neus. Leg de ui voor het slapen gaan naast je bed, wedden dat je de volgende ochtend veel beter adem kan halen? De sterke geur zorgt er namelijk voor dat je neus opengaat en het slijm langzaam oplost. Nog een tip voor tijdens het slapen: zorg ervoor dat je bovenlichaam hoger ligt dan je onderlichaam, hierdoor kan je veel makkelijker ademen!

Bron: stylecraze.com, dokterdokter.nl | Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook